TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 02. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Anuszka

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2023
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133561.12 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 56 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Anuszka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Bílé flíčky na nehtech

28. 03. 2013

Ahoj holky, co dělám špatně, když se mi začaly dělat ve velkém takové ty flíčky na nehtech? Nikdy jsem je moc nemívala, maximálně občas nějaký,a le teď mám snad na každém nehtu. Čeho můžu mít nedostatek?
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 03. 2013 12:41
Keksinka-no já mléčných výrobků sním v poslední době opravdu hodně, takže tady chyba nebude, kupuju si denně kefír, jím bílý jogurt... a na multivitamíny ve formě pilulek teda moc nevěřím-resp. nejsem jejich zastáncem, budu holt muset ten jídelníček ještě probrat a překopat
28. 03. 2013 12:29
Moc díky, jak to tak čtu, tak začínám mít pocit, že to bude ten zinek. Dřív jsem neustále pojídala nějaké zrní, ořechy, slunečnicové seménko, dýňové semínko, ale mamka si stěžovala, že nemá co do chleba :-D tak jí to radši nechávám a toho výsledného chleba zase tolik nesním. To by mohlo vyvolat tak náhlý nedostatek, protože dřív jsem měla nehty vždycky v pořádku. Zkusím na to jít odtud, céčka asi dostatek mít budu, i když zvýšený přísun ovoce ještě nikomu neublížil. Už aby bylo jaro a na zahrádce začalo něco růst, těším se na denně čerstvý přísun vitamínů
28. 03. 2013 12:28
Ahoj, bílé skvrny na nehtech mívám často, vzhledem k nemoci je to ale normální. Tobě bych doporučila jednak si trochu přidat mléčných výrobků, resp. zdroje vápníku a jednak zeleninu a ovoce, příp. neuškodí kouit si nějaký ten multivitamín. Za pár dnů až týdnů by se mělo vše srovnat a bílé skrvnky prostě odrostou.
28. 03. 2013 12:17
A nebo tohle
Pokud trpíte na bílé skvrny na nehtech, pak pravděpodobně trpíte onemocněním nehtů zvaným Leukonychie.

Jde vlastně o signál, že vám chybí některé důležité živiny. Někteří lidé se snaží tyto bílé skvrny zakrýt dobrým lakem na nehty. Ano, skryjete jeho viditelnost, ale ne jeho existenci, která se nějak projevuje ve vašem těle. Pokud vás napadá, jak tento problém řešit, my vám poradíme. Zřejmě nekonzumujete ty správné potraviny – mají nedostatek živin, které vaše tělo potřebuje. Jedná se o životně důležité vitamíny a minerální látky. Skvrny na nehtech však mohou být příznakem některé plísňové infekce.

A jak bylo řečeno, největší příčinou bílých skvrn na nehtech je nedostatek živin v těle, doporučujeme jíst potraviny bohaté na vitamíny a minerály. Vzhledem k tomu, že nehty jsou tvořené z bílkovin (keratinu), bylo by možná dobré zvýšit přísun bílkovin v podobě různých potravin (mléko, sýr, sója, fazole, luštěniny aj.). Bílé skvrny také naznačují, že vám chybí vitamin C – jeho nedostatek může způsobit mnohé zdravotní komplikace. Dbejte na to, aby byl váš denní přísun vitamínu C v rozmezí 500-1000mg. Vitamín C je potřebný proto, že zlepšuje krevní oběh, pomáhá dostat živiny do všech částí těla a posiluje imunitní systém. Vitamín C je obsažen např. v citrónu, okurce, špenátu, jablcích, pomerančích aj. Pokuste se tedy konzumovat i ovoce, které jej obsahuje min. 1x denně.
Bílé skvrny na nehtech se mohou objevit ale i v případě, že trpíte na nedostatek zinku. Ten je obsažen např. v ústřici, semínkách melounu (sušených), dýňových semínkách, oleji z pšeničných klíčků atd. Krom správných živin je pro nehty ale také důležitá pravidelná hydratace. Pořiďte si tedy produkty, které vaše nehty vyživují a nevysušují je.
28. 03. 2013 12:15
Na netu najdeš spoustu rad
Tak třeba i tohle
Bílé skvrny na nehtech svědčí především o nesprávné životosprávě. Pokud by signalizovaly nedostatek minerálních látek jako například vápníku, hořčíku, železa nebo zinku, nehty by byly křehké, slabé, bledé, lomivé, suché a lehce podélně proužkované. Bílé skvrnky však také mohou poukazovat na nějaký nadbytek.

Přehled nejčastějších drobných vad nehtů a jejich možné vysvětlení:



Bílé skvrny – důsledek nesprávné životosprávy, ukládání kyseliny močové v organismu jako důsledek nadměrného příjmu bílkovin, extrémní příjem cukru a jeho nadměrné uvolňování, poruchy funkce slinivky, nadměrný příjem vápníku a jeho ukládání v ledvinách
28. 03. 2013 12:08
Tak nemocná jsem nebyla, hormonálních změn si vědoma nejsem...které konkrétně minerály a vitamíny tohle způsobují?
28. 03. 2013 12:07
Výskyt bílých teček ve větším množství téměř na všech nehtech signalizuje nedostatek vitaminů a minerálů v těle. Tečky se mohou například dočasně objevit po oslabení organismu prodělanou horečkou či v důsledku hormonálních změn.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři