TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 02. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Ariellaida

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 3.2 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 27666
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132660.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Ariellaida

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Třesky plesky protřelé hubňulky Ájulky :-)

27. 01. 2016

19. 1. 2014

Milé moje spoluhubňulky/áci,

 
tož si říkám, tajdlec je to samej autoblog, tož si povídám, taky mám cosik na srdci a na mysli, co by možná někdo aj se zaujetím sobě si při volné chvíli přečísti chtěl, tož vám pár řádek píši. No a esik se vám to líbit nebude, tož hybajte si zacvičit, taky neni zdravý porád jen doma sedět a čučet do pécé. :-)
 
Mno, tak jak začít.
Léta páně 2010 špeky mě doobalily tak, že jsem se málem v úzkém zrcadle rodinném nevešla a poodejíti dál od zrcadla nebylo již v úzké chodbě možno. I tu jsem se začala pokoušet špek shodit. Co čert nechtěl a být tehdy osoba hubnutím protřelá nedivila bych se, nešlo to. Za 4 měsíce 3 kila, tož to mě teda jářku nijak nemotivovalo, jakože úbytek to byl, ale cejtila jsem, že jsem do toho dala více úsilí, než pak váha ukázala. Potvora jedna plechová. Tak jsem procházela net a říkám si, kurňa, není možná, aby tajdlec nebyl nějakej podnik, co by mě těch špeků zbavil. Nejlépe bez práce, žáno. A našla jsem Stob. I hbitě jsem sobě zimní kurz opatřila. To už byl prosinec. A co se nestalo, chřipajzna. No, ale taková, že teda sem lehla z hodiny na hodinu, můj milej chudák wo mě měl starost, ale uleh taky. tak jsme si tak hezky propotili Novej rok. Dobrý ale bylo, že bylo další kilo dole.
 
V lednu jsem naklusala na kurz. No lidi, nebudu vám to líčit růžově. Dostala jsem za uši za obsah jídelníčků, a že nemám bílkoviny, a tu zas že nemám zeleninu, a tu támhle že nepiju a pak prej, že ta vánoční kolekce už by se taky měla dojíst, když se mi váha zastavila, tak holt musím jet bez hříchů. :D Holky, no to víte, poslouchala jsem jak švýcarský hodinky, to já zas jo. Ale těch chyb, no škoda mluvit. V únoru jsem objevila Stobklub. No závislost jak blázen, každá z nás to zná, nebudu popisovat detaily, ale jak nebyly zelený semafóry, nešlo se spát. Vycizelovala jsem své schopnosti připravit si jídlo a napočítat pohyb na maximum. Postupně jsem začala být největší poctivec na světě, vše jsem měla propočteno, krabičkovala jsem jako o závod, děcka, žádné hříchy jsem skoro neměla. I tu vánoční kolekci jsem přestala baštit.  Tímto nastartovalo mé úspěšné špekorozpouštění. Do léta jsem byla o 13 kg lehčí. Dva roky stará třicítka se mooc echtovně na dovolené v bikinách vyjímala. Šatník jsem wobměnila, co jsem si v obchodě zkusila, to mi bylo velké, neb odhad jsem teda neměla. Já tam natahala deset kousků, z toho devět jsem šla vyměnit za menší. A co času jsem strávila před zrcadlem nakrucováním..:DD No marnivka hadr.:D
 
Jojo, ale to už jsou bratru 3 roky nazad. A co byste řekly, švitorky... No, to víte, čéka uspí tajdlec světská sláva (doma před zrcadlem :D) a říká si, tu buchtička, tu štrůdlíček, tu brambůrky, tu salámek - nezaškodí. Jéééé, děcka, to je bláhovost. To je omyl, to je pobláznění. Nenene, ukolébat e člověk nechá, tuse točí před zrcadlem napravo, tu nalevo, tu se v úzkých džínách nese jak pětka do záložny. Jenže ejhle.
 
Přejde čas a tu je knoflíček dirce na kalhotách trochu dál, tu se zip odmítá dotáhnout ku knoflíčku. Tu kaťatům se více líbí v půli stehen a ani za buchtu se nechtěji pohnouti výše bokům. Potvory jedny kaloriema ve skříni přešitý!!
 
Mnojono. Je to jako vzdělání. Nestačí, že doktor lékařinu vyštuduje. Musí se dál v kondici udržovat, trendy a objevy sledovati. Jinak bude za pár let nepoužitelný a může tak babkám na trzích měřit krvotlak. Ale jestli chce bejt doktor porád profík a skvělej wodborník, tož nesmí usnout na vavřínech. Nemůže si říct, tak dobrý, mam diplom a teď jsem chytrej do konce života. Jenže já to udělala. Teď jsem šik a bude to tak furt, hodím křápy na stůl a čus bus. 
 
To víte, že mě z toho mé tělo hned probudilo. Akorát mi to nějak zapomnělo dát po dávkách (ale to víte, že jsem na tu váhu mohla vlézt dřív, než až po 4 kilech nahoru.. :DD). Takže za půl roku 4 kila vejš. A světě div se ne a ne si najít tu správnou motivaci. Prostě to nešlo. Založila jsem cyklus. První. Druhý.Osmý. Dvanáctý.  Úbytek byl celkem 2 kila navrch. No, to by se na to jeden vyprd velebnosti. Noo, nemyslete si, že jsem je skoro všechny nesmazala v půlce či hned na začátku při prvním selhání. Nejpozději při druhém. Chjojo, čék si myslí, že vše půjde samo, jen proto, že si to řekne. Nojo, to já chci taky umět na housle. Ale tím, že si je koupím a položím je doma na stůl se to nenaučím. Čék musí cvičit každej den, a i když mu to nejde, tak prostě nesmí přestat. Nebo z něj bude jen majitel houslí a ne houslista. My chceme být houslistky, ale zatím se jen učíme první kapitolu nebo druhou. A když se jich naučíme pět a šestá nám nejde, tak místo abychom se s ní poprali. Vykašleme se na housle úplně a za půl roku znova začínáme od začátku. No ale takhle bychom ovšem nikam nedošli žáno. Přece nechceme furt hrát holka modrowoká. :D
 
Přeskočím dobu tzv. "houpačku", kdy jsem střídavě ubírala tu kilo a tu zas kilo nabrala. Čili nula nula nic z toho nebylo na trvalo.V této době jsem hodně pracovala na své psychice. Říkala jsem si...ženo, hlavně se z toho nehruť, že máš od nejmenší váhy po zhubnutí téměř 8 kilo nahoře. Klid klid klid. Nestresuj se, nebo to bude 10. V pohodičce a klídku, nefrustruj to svoje tělíčko nateklý...ber to v klidu a ono to nějak půjde.
 
A jářku bylo to tak. Už loni jsem na konci roku cítila, jak se ve mě sbírá po krůčcích motivace k hubnutí. Ne, nehubla jsem cíleně, jedla jsem tak nějak normálně, ale vnitřně jsem získávala odhodlání. Zrálo to ve mě. Pomalu mi bylo jasné, že tentokrát to půjde. Projela jsem na internetu youtube (zadávala jsem takováto hesla např. extreme weightloss, weightloss motivation weightloss before after...) a čím dál více jsem cítila, že to dokážu. JOJOJO! Moc se mi líbila tato myšlenka:
 
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret. (hooodně volně přeloženo "raděi budu trpět tím, že musím být disciplinovaná (jíst zdravě, cvičit), než trpět lítostí (z toho, že jsem tlustoprd) aneb jak jsem psala, radši budu ve stresu, že nemůžu jíst to, co chci, než být ve stresu z toho, že jsem špekoun. :-))
 
Na tohlencto si dycinky vzpomenu a říkám si. Hele, ....ová, tak chceš to, nebo ne?!. Tak kušuj a snaž se. Žádný výmluvy porád. A nebo se na to vykašli, budeš špekulanda, ale pak teda nehejkej, že jsi tlustá. Prostě začni, zaber, zamakej. Nikdo to neudělá za tebe. Udělej si plán, dodržuj ho bez výmluv, připomínej si, proč to děláš, mysli na to každý den, udržuj se "motivated".  Jo, můžeš to porušit, ale bude pro tebe těžší pokračovat. Nevzdávej to, snaž se udělat maximum pro to, aby se ti to povedlo, protože to děláš pro SEBE. 
 
Tož děcka, takhle já na sebe hejkala, takhle já na sebe byla přísná, no motivace přišla prostě sama, přišla jsem si sice chvilku jako blázen, ale prostě nějak to najednou v tý HLAVĚ přepnulo. Je to věčná pravda, že hubnutí je o HLAVĚ. Jak to nechce hlava, tak nic nepomůže. Tisíc cyklů můžeme tajdle s dobrým oumyslem založit, ale jak to není srovnaný v tý naší makovičce, tak to prostě nepůjde a chtít můžeme jak chceme.
 
Tak milé dámy držím nám palce, ať nám to jde. A těším se, že se holky babosleťačky v květnu nepoznají, jak budou po naplnění beruščí přísahy woštíhlené!!!! ;-)
 
 
Vaše Ájulí
 
27.1.2016
Dneskajc vám napíšu ještě pokračování, ,  co se se mnou událo za ty dva roky a jestli jsou furt špeky a svaly na svym  místě nebo jo...:-)
 
Hodnocení (28 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 02. 2016 21:31
Úžasné čtení, držím palce, je jasné, že Ty to dokážeš :-).
27. 01. 2016 15:08
Taky jsem měla nějakou dobu takové výkyvy váhy, bohužel ne jen 1 kg, ale 10. Pokusím se teď mít výkyvy už jen dolů :)
27. 01. 2016 09:08
Hlavně vydržet :))
27. 01. 2016 08:53
Hlava,hlava,hlava,nojo,ale jak ji přinutit aby spolupracovla??? Moc jsem se pobavila,krásně napsané
27. 01. 2016 08:52
jojojojojo.... pííííš .-)
27. 01. 2016 08:45
S chutí jsem si po roce připomněla, jak jsem tenhle elaborát tehdy hltala a dnes hltám zas! :-D Tož Ájule musím díti, že jsi ho woprášila s přesným načasováním, poče ta šikézní mikinka, kterou jsem si na Tvúj popud loni wopatřila v Lidlu, už mě wobepíná, div že se švy nerozlítnou. :-D Pro mě totok děsně motivující, čekám netrpělivě na další Tvůj sebemrskačskej počin, abych se po ňom taky svezla! Pa Pa :-)
27. 01. 2016 08:40
Ájo super psanícko,opravdu pravdivý a pritom vtipne napsaný, uz se tesím na pokracování a drzím palce at se speky rozpoustí a svaly rostou:-)))
27. 01. 2016 08:12
Nejlepší jsou "švitorky"... :-DDD
27. 01. 2016 08:00
Moc pěkný článek, takový ze života, že?
27. 01. 2016 07:38
Super :-D
27. 01. 2016 06:53
Svatá pravda - děláme to pro sebe :-)
27. 01. 2016 06:17
Úžasně napsané !
06. 01. 2015 15:50
No to já nevim Moni, asix zrovna měla cvičení. :D
06. 01. 2015 15:22
jak to, že mi tohle loni uteklo??? Tak Ájule....motto ze zápisníčku hubňulí : 2015...letos to dám!!! :-))
06. 01. 2015 14:55
Kočky, díky za slova uznání. Tož sa tu červenám jak rak. Plac v Albatrosu beru, zejtra si du podat přihlášku! :D
06. 01. 2015 07:46
Perfektným štýlom napísané. Moc se mi to líbilo:-)))
06. 01. 2015 07:13
Pani Vy ste TALENT, Vás by míli zaměstnát na furt v Albatrosu! :-D
06. 02. 2014 20:03
Pravda pravdoucí, je to zkrátka v hlavě, ale jak to do té hlavy dostat, když to tam pořád ne a ne naskočit :-( chjooo ...
29. 01. 2014 16:33
Napsala jsi to moc hezky :-))).
25. 01. 2014 20:23
haha, Ájo, bez tvého psaní by člověk umřel nudou, fakt tě žeru :D
25. 01. 2014 16:39
Moc pěkný článek a přesně jak píše Kája, četla jsem to jedním dechem. Holky, co je pro vás na hubnutí nejtěžší ? Pro mě to, že musím pořád přemýšlet co vařit a přiběhnu domů a " hurá " do kuchyně. Kdyby mi to někdo servíroval pod nos, to bych byla štangle natotata :-D
25. 01. 2014 16:14
AhOOOOJ ! NA TOHLE SI JDU UDĚLAT KOTEL KAFE a jdu číst :-)))
25. 01. 2014 15:23
Teda, kloubouk dolů. Přečetla jsem to jedním dechem a moc krásně se to četlo.
25. 01. 2014 15:01
Moc hezké. A velice motivační. Díky. :o))
22. 01. 2014 15:49
ájo tys mi asi vyléčila můj moribundus... po dlouhé době jsem se tak pobavila až mi slzy tekly- samozřejmě že ne u všeho ale jak si napsala úbytek byl plus dvě kila nebo jak to bylo tak jako bych viděla sebe :-D prostě konec. No děkuji za super počteníčko a na toho houslistu budu pořád myslet. Já si vedu svůj soukromý prasátkový motivační deníček. Jestli se mi povede všechno jak mám v plánu tak ho vítězoslavně vyvezu na Šumavu :-)
20. 01. 2014 14:03
Děvčátka, děkuji Vám všem za milé komentáře...:-) To víte, takovej wobjev, to jsem si nemohla nechat tajdlec v šupleti.. :D
20. 01. 2014 09:43
Ájo, přelítla jsem to jedním dechem, je to jak o mně. A to motivační heslo si budu do té své makovičky natlouct asi kladivem :-)
20. 01. 2014 08:55
Raději budu trpět tím, že budu disciplinovaná, než být ve stresu a litovat se, že jsem nemožný tlustoprd. To si vtloukám do palice Hezky napsané.
20. 01. 2014 08:05
Úžasně jsi popsala, co tady řada z nás zažívá - je to příjemně odlehčené a zároveň neuvěřitelně motivující. Díky, krásně se mi to četlo. Budu ráda, když zase někdy něco napíšeš.
20. 01. 2014 06:40
Pravda pravdoucí :-)).Tak ať se nám všem daří a mít to v hlavě srovnaný alespoň tak jak to máš ty.To je poloviční cesta k úspěchu :-).
20. 01. 2014 06:17
moc pěkně napsané
19. 01. 2014 23:05
Ájo to bylo zase úžasné počteníčko - četla jsem jedním dechem,jako by to bylo o mně !!! Nádherný kopanec -moooc děkuji :-)))
19. 01. 2014 22:57
Ajule - četla jsem jedním dechem - a popsala si to moc správně!
19. 01. 2014 21:30
tož pravdu díš ženo!!!!
19. 01. 2014 19:51
Naprosto souhlasím :-))
19. 01. 2014 17:23
ahoj Ájo, moc hezky jsi vše napsala, jo jak tomu rozumím...Housle dobrý:-Dmám běžeckého vybavení, čtiva, bot, oděvů, že by člověk řekl, jaký jsem běžec..ale běh samotný nikde..tož uplatnit teorii houslí můžem všeobecně. Jinak taky usínám na vavřínech, tuhle salámek, tuhle čokoška...a pak nárazově spínám a zahajuji cykly.. No jo, tak hlavě zdar a ať Ti to jde.
19. 01. 2014 17:22
Áji, to bylo počteníčko!!!
Srovnané to v hlavince máš, tak se pěkně snaž :-)
19. 01. 2014 16:41
Naprosto skvěle napsané, taky jsem jedna z usnuvších na vavřínech, ještě se mi do toho spánku nějak vloudilo těhotenství, takže totální pohroma ;-) a taky zakládám jeden cyklus za druhým a připadám si jak kněžna v cipískovi co jedo očku upletla a dvě vyprárala (jedno kg zhubla a dvě nabrala) a čím víc to řeším, tím to jde hůř a hůř místo toho, abych přestala řešit, obula tenisky a vyrazila ven nebo cvičit ... Jenže někdy se nedá, nemohu být na 3 místech najednou ;-)
19. 01. 2014 16:38
Ájo, nemám ráda románové blogy, ale tenhle jsem přečetla jedním dechem a pak radši ještě jednou! Báječně jsi všechno vystihla - moc se mi líbí to srovnání s houslistou - cvičení dělá mistra, jinak to prostě nejde...a dokud tady budou skvělí lidičkové psát tak úžasná zamyšlení, tak mě ani nebude mrzet, že mi želvice sem tam couvne. Ať se Ti všechno daří!!!
19. 01. 2014 16:25
krásně napsané :)))))
19. 01. 2014 16:13
Ájo, krásně jsi to napsala... držím ti palečky :-)))
19. 01. 2014 15:47
Souhlasím se vším co jsi napsala. Skvělé čtení k odpolední kávě :-))))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři