TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 02. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Bohdanaa

Původní Sebekoučink

10 %
0 kg 8.3 kg

Již zhubnuto: 0.8 kg

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 144401.88 km
Kolo: 67291.75 km
Cvičení: 5993 h 45 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 25080
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Bohdanaa

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pečený čaj

14. 07. 2011

Ahoj všem,
delším dobu jsem tu nebyla pravidelně, nestíhala jsem, neboť jsem zavářela jak o život - ze třešní marmeládu, pečený čaj a šťávu, z červeného rybízu brusinky a šťávu, černý rybíz je v mrazáku na zimu, fazolový salát...
Po delší době jsem se podívala na zeď a zjistila jsem, že mám pár dotázků na pečený čaj, který je výbornou obdobou babiččina pečeného čaje jenž se prodává v obchodech.
Takže přání Ambiente, Stefanie a Bondulky plním a píšu recept:

2 kg ovoce (jablka, hrušky, švestky, ostružiny, maliny, pomeranče, mandarinky,

pomelo, černý rybíz, banány, kiwi, ...... a cokoliv dalšího, možno

přidat i vymačkanou šťávu z pomeranče, mandarinek, citrónu)

0,75 kg cukru 

1 lžíce skořice

2 vanilkové cukry

20 hřebíčků

 

Ovoce nakrájíme na kostičky. Vše dáme na pekáč a pečeme při 170∙C 45 min.

Horké plníme do sklenic – nejlépe šroubovacích, ihned uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

 

Dávkování: cca 2 lžíce do hrníčku (každý musí vyzkoušet dle své chuti)


Naposledy jsem ho dělala z vypeckovaných a rozpůlených třešní do kterých jsem přidala banán, do další dávky ananas, do třetí jablka a čtvrtá byla ze všeho dohromady. Jsou výborný.

Pokud někoho inspiruji, tak mu přeji ať se případné dílo vydaří.

Bohdana

PS: Kalorickou hodnotu jsem radši nezjišťovala :-)  Ale když se to nepřežene, tak to určitě není na škodu. I Rechovot píše, že občasné hřešení nevadí :-)))
 

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 09. 2011 22:56
Bohdanko, také jsem na to myslela, pečený čaj by tím měl nabýt na objemu, ale to musím ta jablka koupit :-))).Jinak Ti děkuji za radu, míchat ho nebudu, jen ho pohlídám.
16. 09. 2011 13:36
skvělý recept,já taky pořád zavařuji různé marmelády a cokoliv se dá.Tak to vyskouším.Díky :-)
16. 09. 2011 09:01
Mooorko, višně a meruňky by mohly být výborný. Přidala bych do toho ještě třeba jablka nebo hrušky na zjemnění.
16. 09. 2011 08:59
Dělám to tak, že dám ovoce na pekáč, na to nasypu cukr a koření, zamíchám, dám péct a pak už to nemíchám. Může se, ale není potřeba.
15. 09. 2011 17:53
Recept vypadá skvěle, v mrazáku mám meruňky a višně, tak ho určitě zkusím. Ještě bych potřebovala radu, jestli se má směs v troubě míchat. Dík za radu.
15. 07. 2011 08:38
Píšu si to s dovolením také! Díky....
15. 07. 2011 07:36
Jo a taky je to bezvadný dárek. Když ho dáte do hezkých šroubovacích skleniček, vyhrajete si s etiketou nebo jen ozdobně zabalíte, tak máte dárek, který většinu lidí potěší a mnoho nestojí.
15. 07. 2011 07:33
Bondulko, díky za odkaz. Teď jsem jukla a vypadá to zajímavě. Zřejmě ho vyzkouším - nejprv v malém množství, to kdyby mi tam ty bezinky nechutnaly :-) A ještě se mi tam ukázal odkaz na další stránky, kde byla spousta užitečných rad a námětů.
K tomu množství cukru - v původním receptu bylo celé 1 kilo, to mi přišlo hrozně moc. Pak jsem snižovala až na půl kila, jenže když jsem dělala z kyselejšího ovoce, tak to nebylo ono. No a tak dávám třičtvrtě. Je to sice sladší, ale zas se toho nemusí dát tolik.
No prostě - pečený čaj je úžasný :-)
15. 07. 2011 00:00
Bohdanaa - to se nic neděje. Já byla tak zvědavá a natěšená, že mě napadlo se konečně kouknout do vyhledávače :o)
Jinak jsem ráda, že jsi se ozvala, alespoň můžu porovnávat recept :o)
Jinak odkaz na zimní je tady: http://www.ajina-kucharka.wz.cz/zavarovani/zavarovani-zimni_caj.htm

14. 07. 2011 23:25
dcera ho taky dělá a je výborný
14. 07. 2011 23:24
Zní to fakt úžasně!
14. 07. 2011 22:34
Bondulka: Mrzí mne, že jsem recept nenapsala včas. Ale Ty jsi tak šikovná, že sis poradila a recept našla na netu :-) Na ten zimní se budu muset kouknout. Předpokládám, že bude z plodů bezu. Z květů jsem dělala šťávu.
14. 07. 2011 15:53
Tak už jsem si recept našla včera na netu a je navařeno - chutná super a určitě budu přidělávat. Na dvě kg ovoce (700 červený rybíz, 500 nektarink, 150 ostružiny, 650 meruněk) jsem dala "jen" 500g cukru a super. Pro mne akorát, děti si taky zvyknou a když bude krize tak přisladím Ale i tak za tip - je to hodně podobné.

Při hledání jsem našla ještě zimní čaj z černého bez - tak ten budu muset taky vyzkoušet :o)
14. 07. 2011 15:23
to vypadá báječně, díky za tip! určitě vyzkouším :-)
14. 07. 2011 14:54
Nosfi: ještě mám dotaz - ty šípky do toho dáváš celé nebo drcené? Sušené nebo čerstvé? A ty hrušky mám osobně taky moc ráda, ale černé jeřabiny bych asi moc nemusela.
14. 07. 2011 14:52
Stefanie: není zač.
Sestricka, Nosfi: koukám, že ho taky znáte. :-)
Já jsem ten recept dostala před dvěma lety od kamarádky, neboť nám ho uvařila a hrozně moc nám chutnal. A hlavně jsem v té době nesměla klasické ovocné čaje, ve kterých je ibišek - a ten je skoro ve všech. Od té doby jsem ho dělala už mnohokrát a stihla jsem "nakazit" i pár lidí, že už ho pečou taky.
14. 07. 2011 14:24
Děkujiiii:-))
14. 07. 2011 14:12
Dělám ho podobně. Právě včera jsem ho dělala ze 6l ovoce.
14. 07. 2011 14:07
V zimě si ho dávám dost často. Používám nejradši černé jeřabiny, šípky a hrušky. A nejlepší je, když se trochu stihne připálit, pak jsou to skoro povidla.

Ankora: ono to pečené ovoce udělá tu šťávu a dáš si to do hrnku i s tím. Popřípadě se při pečení trochu podlije vodou nebo šťávou z kompotu.
14. 07. 2011 14:01
Čeho 2 lžíce? Nejakého toho sirupu, či toho pečeného ovocia. Tiež som bola zvedavá, čo sa skrýva pod názvom. Vyzerá to super.
Hravě žij zdravě

Na provozu webového portálu STOBklub se podílí Hravě žij zdravě z. s. Projekt je spolufinancován z dotace HMP (DOT/81/01/002536/2025).

Naši partneři