TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Cukroví a spol.

15. 12. 2012

Peču, pečeš, pečeme...

Neústupně jsem provolávala, že upeču tradičně jen dva druhy, tedy peču jen linecké, vosí hnízda se nepečou :)
Rozšířila jsem sortiment o kakaové linecké s jinou náplní a polévané čokoládou, dobře, to by šlo. Pak přišla Nikola s tím, že mají ve škole soutěž o nejkrásnější perníček. Ale nutno říct, že to nepřeháním, perníčky jen symbolicky, vyšly asi na dva plechy, kakaové taky, linecké teda na pět, to bych manželovi nemohla nedopřát a vosáků ještě nikdo neví, kolik bude, ale těsta je taková jedna nepřerostlá koule.
V pátek jsem začala s kakaovými, s Nikolou jsme vykrájely perníčky a nechaly to na sobotu. Rozdělila jsem perníčky na poloviny a připravila bílkovou polevu do zdobícího sáčku. Představovala jsem si, jak se Nikola zabaví aspoň na půl hodiny...za 10 minut byla u mě a hlásila nazdobeno, no aspoň je nazdobila všechny, ne jako dřív, kdy ji to přestalo bavit po pěti kusech.
Já jsem teda zdobila svoji půlku perníčků o dost déle. Taky si Nikola na soutěž do školy vybrala mou sněhovou vločku. Třeba si dá časem víc záležet.
Sobota linecká, pár už je jich i slepených.
Nikola od pátku vykřikuje, jak se těší na vosí hnízda, hurá budem dělat vosáky a podobě. Tak jsem jí dneska při pečení lineckého sesypala všechny suroviny a nechala ji tvořit. Ani chvíli nebyla zticha. To máslo je moc studený (já ho do lednice nedala...), je to moc sypký, a z toho jako bude těsto?, mně to nejde, určitě tam něco chybí, už se to lepí!, to nejde, pořád to nejde, mami udělej to... Tak jsem jí připoměla, že celý den vykřikuje, jak se těší, až bude dělat vosáky, a když je teda konečně dělá, tak se jí to zase nelíbí.
Několikrát jsem přidávala rum a nakonec jsem těsto zpracovala sama, jak jinak. Nevím, na co mají děti tak malé ruce, na žádnou pořádnou práci se nehodí :)

A nakonec vzkaz pro všechny, kteří nepečou a mohli by se po přečtení cítit špatně:
Peču, protože mě to baví a mám na to čas. Kdyby se mi nechtělo, nedělala bych to. Pořád ještě mám babičku, která se přímo třese na to, aby mohla někomu něco napéct. Naštěstí má dost neschopnou snachu, která neumí, nebo spíš nechce umět a tam se babča vyřádí. Takže pokud nepečete, klidně si počtěte a ohodnoťte míru mého bláznovství, já zase nebudu blbnout s úklidem :)
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 12. 2012 21:16
děvčata, na blbé kecy jsou nejlepší sluchátka :-) mám to vyzkoušené :-)
16. 12. 2012 12:01
Zpěv nic nevyřeší, ale když zpíváte dostatečně nahlas, neslyšíte kňučení dětí :) A pokud na to jdete jako já - falešně, tak možná i utečou :D
16. 12. 2012 11:54
U nás byla nedávno situace naprosto podobná, jen má dcera je už v pubertě, taky jsem si zpíííívala.
16. 12. 2012 11:02
To zní jako normální dítě:-))) A vášnivá pekařka:-)
16. 12. 2012 10:20
Tak nechala jsem ji s tím těstem dost dlouho, takže bylo připravené, jen ho zmáčknout větší silou a větší rukou. Ještě na to prostě nemá, příště já dám menší část. Mimochodem dneska pokračujem, byly stížnosti, že je vosáků málo, takže pošlu muže pro piškoty, odvážím jim to a můžou se realizovat. Já jsem včera večer tvořila, dneska už budu jenom plnit a lepit piškoty.
A ještě jsem zapomněla, že mi zbylo pár bílků, takže jsem tvořila pusinky, první plech hrůza, druhý nic moc, až třetí a čtvrtý jsem končně vychytala. Manžel měl totiž jasnou představu o tom, jak mají vypadat a chutnat, ale neví, jak se přesně dělají, takže pokus-omyl :)
Vzpomínám si na svojí sestru, tak to bylo se vším: Hurá hurá budem dělat to a to a pak ji to po minutě přestalo bavit a začala být děsně otravná. V tu chvíli, kdy Nikola začne být otravná, jdu pryč a pokud nemůžu, pustím rádio a začnu si zpívat :D
15. 12. 2012 21:11
Tak to u nás budeme dělat vosáky se synem, prý bez něho nesmím( je mu 20 a už se těší). Řekl mi, že tam dávám málo rumu. Prý na to dohlédne aby tam bylo správné množství a kdo to sní tak nemůže celý den řídit auto :-)))) Takže pro malé děti nevhodné, ale mi zatím doma žádné nemáme a na vnoučata je čas :-)))
15. 12. 2012 21:03
děti se takhle chovají, není to nic neobvyklého. je normální , že v tomhle věku pořád brebentí. Já sama na to mám taky dost málo trpělivosti, ale lepším se. Stačí povzbuzovat, učit, ukazovat. má to smysl,aby sama uviděla, jak na to. příště už se sypkého těsta nelekne, bude vědět, že to tak má být.
o tom je rodičovství, že dítě učíš. a o tom je líné rodičovství - že ho necháš dělat chyby a vysvětluješ mu, jak je napravit :-D. právě proto rodiče dětem raději posluhují, protože v první fázi je to mnohem jednodušší a snazší, než je učit, jak to mohou udělat samotné. líné rodičovství je prostě fuška :-D
15. 12. 2012 20:17
Jo jo, plány začínám u 3 druhů cukroví, a pak skončím na 6, 7. Ale s děckama to bylo vždycky fajn pečení..., letos navíc udělám vosí úly, které jsem nikdy nedělala, ale přání rodiny ráda splním...
15. 12. 2012 19:57
Jsi šikovná... A to s Nikolou, řekla bych že je to klasika, že něco chtějí a pak remcaj.... ;-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři