TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133054.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pozor, buldozer!!!

18. 12. 2012

Tak jsem teda uklidila...

Pořád tady čtu, jak všechny drhnete, smýčíte a perete, tak jsem to zkusila taky.
Když jsem četla, jak jedna z nás pere záclony, podívala jsem se na ty naše a zjistila, že jsem vlastně strašně naštvaná, jak jsou zaprášené, zašedlé a mají takový ten záclonový pach, tak jsem je šoupla do sava a pak vyprala s aviváží. Žádný zázrak se nestal, ale jsou trochu bělejší a voní a navíc mě při věšení viděl manžel, takže mám bod za aktivitu :)

Já totiž nesáším uklízení, to kdyby to o mně náhodou ještě někdo nevěděl.

Jsem naštvaná uklízečka. To znamená, že nejraději uklízím, když se naštvu.
Včera mě s konečnou platností rozčílila digestoř. Umytá už je nějaký čas, a zatím dobrý, ale na ní stály různé hrnečky a podobé čičurky a číčovinky, na které sedal ten mastný kuchyňský prach.  Umyla jsem je, ty na koukání strčím do prosklené skříně v obýváku a ty ostatní rozšíří řady ve skříni v kuchyni. Taky jsem probrala hrnečky, které už v té skříni byly a několikobzvlášť opoužívaných kousků vyndala k užívání na zahradě v létě.
Vzpomínám si, že se u nás doma co chvíli rozbil nějaký hrnek nebo něco takového, v mojí domácnosti se takové věci nestávají a mě to občas štve, i když možná by padající hrnek mohl poškodit dlažbu... tak asi tak dobře.

Zadrobený koberec a lepivá podlaha v kuchyni už mě štvaly delší dobu, ale v zápalu pečení a při následné likvidaci hromad pocukrovaného nádobí v kombinaci se stěhováním nábytku mi to přišlo hodně zbytečné. Koberec už má zase normální barvu a podlaha v kuchyni pomalu schne.

Taky mě hrozně rozčiluje, že je všude neskutečný bordel a teď opravdu nemyslím špínu, a všude je tak málo místa. Zahájila jsem akci Nekompromisní úklid, která spočívá v nesentimentálním vyhození všech zbytečných, nepotřebných a více než 3 roky nepoužívaných věcí. Dnes ráno vyváželi popelnice, ta naše byla po dlouhé době plná až po okraj a to jsem zatím prošla jen malou část domu. Bohužel je to manželův dům a valná většina těch nevyužitých věcí je jeho. Takže zase nemůžu vyhodit všechno, co bych chtěla a že by toho bylo...
Oba totiž pocházíme z rodiny sběračů. Můj děda a Romanův otec schraňují všechny ty nepotřebné věci, které by se jednou mohly hodit. Máme to v genech a já se tomu snažím bránit.

Ještě chci říct, že se rozhodě nejedná o vánoční úklid. Občas mě prostě přepade takový pocit, že bych měla všechno změnit, uklidit, renovovat, vyhodit, poslat dál. Náhodou se mě tenhle pocit zmocnil týden před Vánoci a doufám, že do pondělí pomine, protože při těchhle akcích obvykle vyprodukuju mnohem horší binec, než je tady standartně.
Na svoji obhajobu dodávám, že jsem bordelář, nikoli prase, takže jsem si, ač nerada, zvykla nejméně jednou týdně vyluxovat a vytřít.

Těším se na vaše komentáře a podobné nebo úplně jiné zkušenosti. Jdu něco napytlovat, než se vrátí Roman ze školení :)

A kdybyste někdo chtěl hromadu plyšáků různých tvarů, velikostí a barev, jsou k rozebrání v Čelákovicích.
Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 12. 2012 12:51
Já jsem podědila šílený geny: bordelář po tátovi a úklidovej pedant po mámě. A taková kombinace v jedný osobě je fakt děsná, hlavně teda pro ostatní. Uklizený prostor mi přináší pocit vnitřního klidu, ale jsem naprosto neschopná udržovat to. Takže na jedné straně mám promakané systémytematického zařazování věcí (defekt z matčiny strany), na druhou stranu ale klidně nechám věc tam, kde mi vypadla z pracek (tátovo gen, ale matčina slova). Takže asi tak.
19. 12. 2012 09:50
Je fakt, že v naštvání se člověku uklízí nejlíp :D já taky většinou uklízím, když mám náladu...občas mě popadne taková ta právná uklízecí nálada a to nezůstane nic na svém místě :)
19. 12. 2012 09:32
Tenhle popis mi připomíná pokoj na kolejích :D Za těch 13 týdnu co sem tam pobývala nevím o tom, že by se u nás na pokoji vytíralo, já teda průběžně zametala, nevím jak moje spolubydlící, ale přesto se tam neustále válí prach, protože sme ve středu města, takže při otevřeném okně se tam napráší až hrůza... A hadr ještě ani jedna z nás nekoupila, takže se na to nejspíš budu muset vrhnout po Vánocích, aby sme se za chvíli nepřilepily :D...
Jinak doma mě uklízení celkem baví, ale tady si asi říkám, proč bych to měla dělat jen já když sme tu dvě?
19. 12. 2012 09:05
Super nápad s hrnečkama, proberu ty neoražený a nacpu je čokoládou :)

Jinak jsem moc ráda, že se tu najde víc z vás, co taky nesnášíte úklid, začínala jsem si skoro myslet, že jsem černá ovce.
Samozřejmě, taky mám ráda pořádek, dokonce bych moc chtěla mít takový ten téměř minimalistický byt bez všech těch věcí, co se všude válí, ale mám hned tři problémy: Nerada uklízím, Máme moc věcí a málo úložného prostoru, Když už tomu najdu nějaké místo a uklidím to, nemůžu to potom najít...

Jsem moc ráda, že se vám moje psaní líbí, dělám to ráda :)
19. 12. 2012 08:16
Danielo, píšeš úžasné glogy - fakt díky za ně. Já sama nejsem ani náruživá uklízečka ani neuklízečka - tak nějak napůl - prostě to s úklidem nepřeháním, ale mám, ráda pořádek, i když se 3 dětma a psem.... no však to všechny známe. Jinak u nás je taky taková schromažďovací domácnost a jednou za čas se do toho dám a třídím... Něco vyházím, něco jde na charitu. Plyšáky teď u nás děti vybíraly ve škole a posílaly do nemocnice. Jo a minulý týden jsem v nějakém časopise četla, "jak se zbavit nepotřebných hrnečků : naplňte je bonbony, zabalte do celofánu a dejte známým jako dárek k vánocům, nebo pozornost, když jdete na navštěvu:-)). Tak úklidu, třídění a vyřazování zdar...
19. 12. 2012 06:55
Můj komentář: Jsi má krevní skupina - jsem ráda, že nejsem sama - občas mám ze své nechuti uklízet mindráky. A taky toho nejvíc uklidím, když jsem z nějakého důvodu naštvaná. Pod tenhle blog se podepisuji :-)))
18. 12. 2012 17:33
aha, tak už vím, proč se u nás v poslední době hromadí binec. jsem příliš depresivní, abych se dokázala naštvat, takže neuklízím. jo, byly doby, kdy jsem v sedmém měsíci převrátila vzhůru nohama celý sklep.
18. 12. 2012 17:24
Tak se také hlásím do klubu "naštvávacích uklízeček". Snažím se uklízet průbežně, každý den něco, ale když mě někdo naštve, to to pak lítá. Nejlepší je pak dělat velký úklid a vzít to všechno najednou. To je pak krásný pocit když se uklidním a je všude čisto :-)))) Nejlépe to uměla moje mamka. :-))))
18. 12. 2012 16:33
Právě přišel tchán. Většinou má dar, přijít do největšího bordelu. Viděl tu čistou kuchyň, zářící podlahu, nikde žádné nádobí, no prostě krása a řekl mi, že to vypadá dobře. Prý se lepším a udělil mi pochvalu. V tu chvíli se mi otevřela kudla v kapse. Velmi mile jsem mu řekla, že nepotřebuji žádné pochvaly, neboť uklízím hlavně sama pro sebe. Následovala krátká stupidní debata na téma úklid kvůli dětem, pak se za tchánem zavřely dveře.
Napočítala jsem do deseti a pak ještě jednou, potom mě konečně přešlo nutkání vylít něco hustého a lepkavého na tu oceněnou podlahu.
Pochvala! Mně! Za úklid! A to, prosím, od člověka, který si myslí, že MOP je nějaká zkratka.
Ale asi to myslel dobře, na rozdíl od své ženy...
18. 12. 2012 15:51
to já jsem ráda :-) a neboj, časem se k tomu taky dopracuješ :-)
18. 12. 2012 15:46
Jak já bych ráda měla místo těch pitomostí velkou knihovnu!
18. 12. 2012 15:36
já jsem taky naštvávací uklízečka :-) to mi jde vše jako po másle :-)
a jelikož u nás doma (myslím u našich ) je sbírací a schovávací domácnost (bo to se všechno někdy bude potřebovat) tak já doma neschovávám nic... nemám ani police, ani skelíky na skleničky a jiné lapače prachu typu čičurek a číčovinek :-)
Jediná moje neřest je velká knihovna :-)
18. 12. 2012 15:33
Ty jsi můj člověk. Jsem absolutní bordelář. :-D Ale taky mě čas od času popadne obnovovací mánie. Dneska jsem ovšem měla v plánu zabalit dárky a trochu pouklízet, ale zabalila jsem dárky a jsem normálně grogy, musela jsem si lehnout. Jsem nebyla nikdy tak nemocná za celý svůj život jako za poslední dva roky. >:) Jsem zvědavá jestli se dneska dokopu uklidit aspoň něco....
18. 12. 2012 15:23
Mě dostaly čičurky a číčoviny :D si budu muset zapamatovat :D

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři