TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 10. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Daranea

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5361
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Daranea

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Vinná dieta - otevřený

05. 02. 2013

Veřejný blog

Začala jsem s vínovou dietou, inspirovala mě k tomu iv.uh, které tímto moc děkuji.
Vždycky jsem pila spíš pivo, ale poslední dobou přecházím na víno.

Oboje má svá pro a proti. Tak třeba víno, dát si půllitr vína není taková sranda, jako dát si půllitr piva, teda aspoň pro mě.
Sklenička vína se dá pít dlouho aniž byste čelili větrákovým narážkám spolustolujících.
Pivo musíte vypít, jinak vám zvětrá a přestane být dobré.
Se sklenkou vína vypadáte více jako dáma (po sklence vína nikoli, ale co).
Když nemáte zrovna slinu, můžete sklenku vína popíjet celý večer a nenápadně s ním vypít i litr vody, zkuste si objednat vodu k pivu...
Myslím, že existuje mnohem více druhů vína, než piva, máte tedy téměř neomezený výběr.
Pivo je skvělý iontový nápoj, obsahuje vitamíny skupiny B a kdyby neobsahovalo alkohol, určitě by bylo oblíbené mezi všemi věkovými skupinami.
Víno si můžete vybrat sladké, suché, šumivé...pivo je pořád hořké a perlivé.
Pivo není růžové a to jako milovník růžového vína nemůžu opomenout.

Nejsem žádný vinař, víno rozlišuju podle toho, jestli mi chutná nebo ne, mám ráda sladší bílé a růžové. Rozhodně nechci urazit žádného pivaře a nechci nikoho přesvědčovat, že jedno nebo druhé je doopravdy lepší. Prostě teď jen přecházím z piva na víno.

Vínová dieta je založena na víceméně pravidelném popíjení libovolného množství vašeho oblíbeného vína.
Vínová dieta navozuje dobrou náladu, vyhlazuje vrásky (pouze pokud pijete i vodu), slouží jako sacharidová vlna pro někoho nezbytná k udržení úbytkové křivky a v neposlední řadě podporuje družnost.
Zázračné účinky v podobě trvalého zhubnutí nebyly doposud prokázány, neboť všem, kteří začali tuto dietu praktikovat za vědeckým účelem, byly výsledky vědeckého výzkumu po pár deci slušně řečeno šumák :)

Já jsem ale včera večer učinila několik zásadních objevů:
Některé muže neokouzlíte jako dáma se sklenkou vína, je jim jedno, co pijete i jak u toho vypadáte.
Muži si častěji dávají pivo, vypijí ho víc a cítí se po něm líp.
Pokud si běžně dáváte jednu až dvě sklenky, maximálně tři, ale to jenom když máte opravdu chuť, nepřemáhejte se a nedávejte si čtvrtou nedejbože pátou! A to ani v případě, že se necítíte opile.
Procházka v mrazu je fajn jen pokud jste v takovém stavu, že dojdete domů a nezmrznete v příkopu u krajnice, máte potom pocit, že jste střízlivější.
Horká vana má úplně opačné účinky.
Pokud si dáte o jednu skleničku víc, než jste zvyklí, projdete se v mrazu a vlezete do horké vany, nic vás nezachrání před tím hrozným stavem končícím s hlavou v míse.
Pokud máte za sebou výše zmíněnou etapu, je vám překvapivě lépe a můžete si konečně jít lehnout.
Ráno je potřeba nedělat žádné prudké pohyby a okamžitě začít rehydratovat.

Prostě jsem se včera večer sešla s bývalým spolužákem, zapili jsme jeho narozeniny a výborně jsme se bavili (já určitě, on to říkal taky). Trochu jsem to přehnala a slibuju, že si dám příště místo posledních dvou sklenek radši vodu. Dnes ráno jsem už o svačině dopíjela první litr čaje a stále čekám na zprávu, zajímá mě, jestli on se svým pivem dopadl líp.
Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 02. 2013 12:34
Dámy, inspirovaly jste mě. Vínová dieta zní zajímavě. Jsem založením také spíše pivní typ a víno rovněž rozlišuji na to , co mi chutná a nechutná. Ještě umím rozeznat červené, bílé a růžové a tím končím :o). Ale zlepšování nálady a vyhlazení pleti potřebuji, takže určitě vyzkouším.
06. 02. 2013 14:01
Není nad to být něčí inspirací :-), díky. Jen si říkám, co já tu proboha o sobě všechno napíšu...No jo, víno mám ráda. A občas si ho prostě dopřeju. S hubnutím to moc dohromady nejde, ale někdy raději vypustím přílohu k obědu a večer si dám to víno...Je fakt, že když jsem najela na STOB, tak jsem ho pila fakt málo...a chybělo mi :-). Zas na druhou stranu, dokázala jsem si ho nedat celý týden a tím jsem se trochu uklidnila, že nejsem alkoholik a teď to myslím vážně. Byla jsem totiž kdysi v protialkoholické léčebně (ne jako pacient, ale pracovně, taková exkurze) a ptala jsem se ředitele, jestli když si dávám KAŽDÝ večer sklenku - dvě (to jsem fakt pila každý večer, jinak bych asi nedostudovala), jestli jsem alkoholik. Zeptala jsem se víceméně ve srandě, ale on mi naprosto vážně řekl, že pokud se na tu skleničku večer těším, že už je to alarmující...a že k překročení té hranice chybí už jen krůček..., že prostě někdo se dokáže držet té jedné skleničky celý celý život, ale v mnoha případech se ta hranice závislosti překročí a ani člověk neví jak...Trochu mě to tenkrát vyděsilo...teď jsem na tonm tak, že přes týden si ho většinou nedávám, ale v pátek k Vyprávěj...to se na to víno fakt těším (a sakra) :-D
06. 02. 2013 13:35
Já ty pivní výstřelky moc nemusím, ale tušila jsem, že se barevné pivo určitě najde :)
06. 02. 2013 12:19
Jj, v tvém podání ta dieta fungovat musí, když člověk odevzdá záchodu i to co snad ani nesnědl :o)))
Ale já víno fakt můžu, jsem z vinařského kraje, ale taky vím, že po první deci v hospodě občas zůstanu u nealka, protože jejich víno se pít nedá.
Já na udržováku tu decku (opravdu jen jednu na chuť :o) ) v pohodě umístím. Jo a růžové pivo je - vlétě jsme byli někde v okolí Příhraz a v hospůdce jsme měli malinové - barva a vůně jako maliny a chuť slušná "pivová", i chlapi si ho dali a nenadávali :o)
05. 02. 2013 16:33
Mám to podobně jako Libuška, takže se vínu vyhýbám. I když občas ...
05. 02. 2013 15:47
No ano, alkohol a hubnutí nejdou moc dohromady, ale občas je potřeba dát si skleničku na uvolnění a povzbuzení do dalšího snažení :)
05. 02. 2013 12:32
No nevím.......pivko i vínko mám ráda, ale k hubnutí to moc nejde....:-)
05. 02. 2013 09:37
Já si dávám dvakrát týdně lahev a hubnutí to sakra zpomaluje..a to piju bílé suché...
05. 02. 2013 09:35
Heh :) to já jsem si včera dala skleničku vína a měla jsem dost :D (jak jsem dlouho nepila) - ale dříve jsem o vínové dietě také uavžovala :D
05. 02. 2013 09:16
Jé no...mě víno přivede do hrobu...:( Bohužel mi dost hubnutí stěžuje:)
04. 02. 2013 19:05
Vtipné jako vždy. Vzpomněla jsem si na jednu dietu z mého mládí, jedlo se co dvě hodiny tu 5 deka sýra bez ničeho, tu 5 deka salámu, tu 1 vejce natvrdo apod., končilo to ovšem skvostně, večer 2 deci bílého vína... a dieta fungovala samozřejmě chvílinku.
04. 02. 2013 18:37
Hezky jsi to napsala. Vinnou dietu nedržím proto, že po první skleničce dostanu šílený hlad, vybílím ledničku a jak jsi správně napsala, hubnutí je mi šumák.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři