TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 09. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Diaana

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1829
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133561.12 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 56 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Po svátcích je to těžké, ale jinak v pohodě

06. 01. 2013

Nějak jsem se sem přes svátky moc nedostala, jen jednou jsem zkušebně naházela den do koučinku a pak toho krutě litovala - i když jak se ukazuje, tak nemám problém s jídlem, ale s pitím - no oni když jsou ty svátky, že. Tak to je pivíčko tady, vínečko támhle, na silvestra nějaký ten šampusík a energetickou hodnotu to má bez ohledu na kvalitu:-(( To bych mohla držet hladovku a stejně bych byla na předepsaném příjmu kJ. A zmaštěná jak pes - kdo někdy chlastal a nejedl, tak ví o čem je řeč:-(

Ale abych nezačínala hned takhle depresívně - svátky jsem přežila já i všichni ostatní, i když na Štědrý den, když jsme v půl deváté sedali k jídlu s úplně hysterickým dítětem, kde ten Ježíšek je, že nesnědla ani 4 hranolky o filé ani nemluvě, tak to vypadalo, že vystřílím celou rodinu (já kráva, aby byl klid jsem jí smažila filé a dělala jsem nám všem hranolky - kdo by se chtěl hádat nad vánočním lososem - ano losos jako minutka a hranolky - a rybí polévka, také z lososa a dva dny před tím čerstvá treska taky jen ohozená na pánvi - a na druhý svátek ke kamarádům asi tak kilo tataráku z lososa, protože už jsme nevěděli co s tím - my prostě nesmíme vstoupit do žádné solidní prodejny ryb, neb vylezeme obtěžkáni úplně vším co mají - v našem případě to byl celý losos (asi 4 kg), protože byl za akční cenu, tak nevemte ho a tmavá treska - no a navíc my lososa děláme na vánoce tradičně. Předloni jsme zkusili jesetera, ale ta cena byla strašná a maso normální, mělo to jedinnou výhodu - jeseter nemá kosti, má jen měkkou páteř - ale to bylo stejně jedno, protože to děti odmítly jíst.

Určitě vás napadlo - proč jsme proboha sedali k jídlu tak pozdě, navíc s malými dětmi? To je jasné, že to nemohlo dopadnout dobře. Stalo se něco při vaření. Při vaření nic - tu obrovitou rybu jsem si nafiletovala den předem a zároveň jsem udělala i polévku, aby se pořádně rozležela - a byla vynikající (z komplet kostry, ocasu a hlavy lososa nemůže být nikdy špatná - páteř jsem musela do hrnce rozlámat, abych to vůbec zvládla uvařit). Dokonce jsem se s ním i stahovala a kůže šly taky do polévky, což normálně nedělám, dokonce ani neškrabu šupiny, ono to změkne a Standa to jí celé.

Jediným důvodem bylo, že okolo 2 hodiny odpoledne sebral Standa Nikolku a odjeli vlakem vyzvednout naše odstavené auto do Kutné Hory - dobrý program na Štědrý den, že. Ono jak se na Štědrý den oteplilo, tak se Standa vyděsil, že v kufru má 20 kilo zelí na kvašení a bál se že před tím bylo zmrzlé a teď rozmrzne a bude mu v kufru téct. Ta představa byla děsivá, to jsem uznala a vypustila jsem je zelí a auto vyzvednout. Navíc jak zákon schválnosti káže jsem byla bez mobilu, neb jsem netušila, kde jsem ho nechala. Když se nevrátili do půl šesté začala mne jímat drobná panika - tak jsem Standovi poslala sms z internetu, že jsem na mailu ať mi kdyžtak napíše z mobilu mail a pořád nic. Druhé auto spokojeně stálo před domem a v mých očích nebylo nic jednoduššího než do něj naložit Kryštofa a dojet pro ně někam, kamkoliv (Kutná Hora je nějakých blbých 20 km) - jak naivní byla má představa - Standa si totiž klíčky od druhého auta odvezl s sebou v kapse. Takže někdy okolo šesté dorazili úplně hotoví, že auto nenastartovalo, zelí vypadá dobře a teda, že se prošli po Sedlci a tohle byl první vlak zpátky (a to podotýkám, že jsme na hlavní trase a staví tu každý rychlík). Nikola byla groggy už v ten moment, natož pak samozřejmě o tři hodiny později. A navíc ještě nebyl ozdobený stromeček - teda to koště, co Standa přitáhl z lesa - jako správný hospodář nebral ten nejhezčí, ale ten který by stejně museli při probírkách vyřezat. Tak jsme se vrhli na stromek, já pak bleskově ohodila ryby a upekla hranolky a ohřála polévku a vánoční pohoda nenastala...

První svátek vánoční jsme se vzpamatovávali z prožitých a přežitých traumat a provedli jsme návštěvu Standových rodičů, kde byla i Lenka a další hory dárků. Na mně tam čekalo pyžamo velikosti na vzducholoď a když jsem se na ty spodky podívala a poznamenala jsem, že Ježíšek nějak neodhadl velikost, tak se na mně Lenka zoufale podívala a řekla, že né každý nakupuje dva dny před Štědrým dnem a že v červenci ta velikost vypadala dobře - to měla pravdu. A dost mi to zvedlo náladu... mám ho tu schovaný:-)

Druhý svátek vánoční jsme provedli přesun ke kamarádům (včetně dětí) na bohapustou chlastačku, kde jsme se zapoměli dva dny. Většina lidí nezvládla ráno přesun do práce a vůbec to bylo velmi podařené. Na pořad dne přišel i ten můj tatarák z lososa, který teda zmizel úplně hned, což mne mile překvapilo, dokonce, když jsem ho Lucce dávala ochutnat předem, že v receptu byl i kmín a já ho neměla, jestli by ho tam dala, tak prohlásila, že si myslí, že to je dokonalé a kmín by se tam nehodil - je fakt, že jsem si ten recept značně zaditivovala a přidala jsem i něco sójovky a spoustu jiných věcí.

Pak už jsme měli jen dva dny doma na regeneraci jater a pak hurá do Prahy na Silvestra. Toho jsme nijak nepřehnali a bylo to fajn. I když to do nějakých 7 večer vypadalo, že tam budeme sami:-)) Kamarád má novou přítelkyni a dostal zaracha, že už chlastal v pátek. Další kamarád přišel jen na chvíli, že na něj čeká jeho souložnice. A části lidí se samozřejmě podařilo zmizet na hory. Ale pak jsme se sešli v docela hojném počtu. A po přípitku a odeznění salv jsme se pěšky vydali na Václavák, Staromák a ke známému do vinárny. Na Václaváku konec světa, ale zase jsme se tam docela pobavili - stál tam kordon těžkooděnců, aby udržovali koridor tramvajím - to je jasné, jen mně trochu překvapilo, že to je vůbec nutné, ale prostě by ty tramvaje asi neprojely. A mezi nima stála jedna holka (taky těžkooděnec), z kukly jí koukal kousek nosu a dvě moc hezký oči, ale co bylo nejvtipnější byla asi tak o hlavu menší než ty kluci okolo. Tak jsem se s kámošem chvíli hecovali, jestli se s ní půjdu vyfotit, protože takhle z dálky nejsme schopní určit, zda je ona tak malá, nebo ty kluci tak strašně velký. No nebudu to natahovat, byla malá. Mám s ní fotku:-))

Na Nový Rok jsme měli dalšího Ježíška tentokrát o mých rodičů. V poledne volala sestra, jestli vůbec musí přijít, že se jí nechce. Nepřišla. My zapoměli pro malou Monču (její dceru, ta tam byla, ta je u mých rodičů) dárky doma a pak jsme zjistili, že jsme stejně ještě nějaké blbosti nechali v autě a dorozdělovali jsem to až druhého. Děti se strašně těšily na ohňostroj a tady nastal další problém, naši mají dům na kopci a na hrad je pěkný výhled. Zatím všechny ohňostroje vidět byly, ale loni nějak poporostla borovice co mají sousedi před domem a nebylo vidět skoro nic. Takže letos nás čeká nějaká akce s motorovou pilou a zkrácení vršku nebo tak něco. ještě navíc to bude muset být akce diverzní, protože soused nadšený nebude. Zhoršení vztahů se bát nemusíme, ty jsou na bodu mrazu už 30 let, co tam ten barák postavil. Naši jim neřeknou jinak než "paznechti". I když jak mě teď napadá, tak už vím kde naši vezmou na příští rok vánoční stromek a ten teda bude přes dvě patra (i když vezmeme jen špičku).

To by asi stačilo né, dál snad zítra, to slavíme můj svátek a narozeniny Standovy mamky. (Čekám další pyžamo na slona:-))

Jen v cuku letu - dostali jsem se hned třeetího do Bushmana a mám nové kalhoty ve velikosti 42:-)) - samozřejmě prodloužené. Spodní prádlo už jsem také zakoupila v této velikosti. No prostě se to lepší. Jen ty měsíčky nějak nepřicházejí. Upřímně se děsím, že bych - jestli bych - nějak - náhodou - jen to ne - nebyla těhotná. Dva testy vyšly negativní. Zatím nepropadám panice. Ale v pondělí se jdu objednávat na gyndu. Pracovní teorii mám, že jsem kvůli chřipce v půlce prosince nezovulovala a proto nemám periodu. Zatím cca 14 zpoždění a žádné příznaky.

A další dobrá zpráva je, že mně to vánoční obžerství stálo jen asi půl kila nahoru. A jak jste dopadly vy??

P.S. - Nějak se nemůžu dostat do tempa a pořád se pohybuju každý den přes 8 tis. kJ. Alkohol už se mi podařilo vysadit. Ale pořád to je vždycky něco navíc - tu laskonka (jinak by se zkazily) tu kus nějaké pomazánky a dnes na mne budou útočit chlebíčky a opět alkohol... A to bych měla za příští tři týdny zhubnout nějaká 3,5 kg, tak to je jasné že nedám:-((

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 01. 2013 09:10
S tím pyžamem to je prima fór a jak to čtu, mám pocit, že Tě potěšilo víc než kdyby bylo nositelné! Držím palečky.
06. 01. 2013 14:52
Konečně si můžu spravit náladu nad tvým blogem :o), dík.
06. 01. 2013 13:15
Diano, ty jsi ďábel :-) to se jen tak nevidí... tedy nečte :-) hned mám lepší náladu :-)
06. 01. 2013 13:05
Dojídání zbytků z vánoc je prevít, taky tu mám cukroví, nemám ho komu rozdat, tak musím pomalu, ale jistě ho dávat každý den pár kousků k dopolední svačině. Bohužel ti s těmi lákadly moc neporadím, taky špatně odolávám při rodinných oslavách a chlebíčcích a tak. Ono je to totiž tak dobrýýýýý.
06. 01. 2013 00:09
Krásně napsané hlášení , měli jste celé Svátky docela fofr a myslím, že cyklus můžeš mít rozhozenej z toho. To pyžamo mě dostalo, fakt jsem se pobavila :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři