TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 09. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Diaana

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1829
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133561.12 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 56 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Po delší době, ale stále optimisticky (měření tuku v těle neberu v úvahu)

22. 02. 2013

Stále žiju, teď zrovna ležím doma a užívám si fakt, že tu nemám ani jedno dítě. Včera jsem nezvládla vylézt z postele a Kryštof málem zlikvidoval celý byt. No užívám si - sama doma s chřipkou - takže jediné co musím je nosit si uhlí do kamen, starat se o sebe a eventuelně stihnout uklidit než přijede zbytek rodiny.

Jídelníček jsem si nestihla vyplnit ani nepamatuju. Taky dnes přišla ta váha s měřením tuku od Meggle a je to zklamání na všech frontách - měřič tuku je pouze ruční (dvoupólový) a váha je obyč. Objednání Tanity se asi nevyhnu:-(( A navíc mi ta hyena změřila nějakých 34,5 % tuku - holky kdo jste mě viděly před vánoci, tak jsem ještě o něco štíhlejší a nemyslím si, že bych odbourala svaly. Snažím se aspoň trochu cvičit (no s chřipkou tomu moc nedám), chodila jsem docela dost a bílkoviny jsou sice setrvalý problém, ale snažím se snažím.

Absolvovala jsem tři dny na Biofachu (veletr bio jídla a pití a podle toho to tam samozřejmě vypadalo) - náš tří denní program byl jednoduchý vypít a sníst všechno na co přijdem - a paradoxně jsem tam asi tak kilo shodila - sice jsme jedli opravdu všechno na co jsme přišli, ale většinou to bylo jedno dvě sousta a pak jsme museli zase kus ujít abychom ochutnali někde něco jiného. Jiné to bylo s vínem, to jsme se hned ráno usadili na baru vítězů a nechávali jsme si nalévat zlaté a stříbrné medailisty, dokud se bar moc nazaplnil a pak jsme vyrazili do degustační zóny a pro jídlo. Asi jsme se i dost nachodili - jen ráno a večer na/z S bahn jsme to měli cca 1 km. Hlad jsme řešili proteinovými tyčinkami z dm (nastal asi jednou) a měli jsme zásobu žitných chlebíků s lovečákem, sýrem, losovovu pastou apod., které jsme samozřejmě nestihli sníst po cestě a dojídali jsme je ještě po cestě zpátky.

Na Biofach už mnoho let jezdíme s kamarádem Mariánem, což je veliký milovník vína, al eletos poprvé jsme s sebou vzali i Martina, také veliký milovník vína, ale zároveň i jídla. Taky proto má 143 kg. A právě s Martinem jsem absolvovala několik krásných rozhovorů na téma hubnutí, aspoň ten základní zkusím přiblížit, protože mi to přijde úplně typické:

"Hele ty si fakt hodně zhubla"
"Zas tak moc ne, pořád je to jen nějakých 6-7 kg, (slyšíte tu mojí falešnou skromnost), Ale vidět je to víc než bych čekala" (konec skromnosti, je potřeba být hrdá na každé kilo, že:-)
"A to na tom STOBu, jo"
"Jo, nechceš se taky přihlásit?"
"Ne, na to nemám čas"
"A nechceš, abych ti zkušebně zpočítala nějaký jídelníček?"
"Mám v peněžence založený jídelníček od dietoložky. Já vím jak mám jíst, ale nějak se k tomu nemůžu dokopat. Ale je to lepší. Normálně přes svátky přiberu i 13 kg a letos se mi to povedlo udržet asi na 7. V létě jsem měl už skoro 135."
"A na kolik to máš od té doktorky spočítané? a kolik bílkovin?"
"Nějakých 5500 a bílkoviny nevím."
"5500 na 140 kg, tě chce zabít? A to zvládáš držet?"
"No moc ne"
"Tak já ti zkusím spočítat pro srovnání, ale lepší by bylo kdyby se s přihlásil sám"

Večer:
"Mám hlad jak vlk. Najíme se na penzionu?" Martin
"A nepůjdeme se podívat do města?"
"Necejtím nohy a táhneme krámy."
Na penzionu měli v nabídce pouze 5 druhů řízků a jednu polívku a nějaké klobásy.
Já si dala polívku, kluci klasický řízek s hranolkama - a jak bývá v německu zvykem, řízek přes celý talíř - minimálně tak 200 gr. Velmi dobrý i maso bylo kvalitní, ale dost mastný.
Tak to do sebe nacpali Martin to zalil 4 pivama, Standa třema a pak prozvracel celou noc (193 cm a 83 kg a je zvyklý jíst normálně). Martin spal jako neviňátko a ráno odmítl honit S bahn, že by to s ním mohlo seknout. (Bere ve svých 43 letech prášky na cholesterol, tlak, diabetes - který ale snad nemá, tak nevím co to je za prášky, snad nějaká prevence).


Jinak pracuju na tom, že ze mně bude ta lektorka STOBu:-)) Výživový seminář byl prima, nějaký další je snad v březnu a v dubnu mám výcvik v terapii, pak si mě budete moct přidat jako lektorku:-)) Mějte se krásně a těšme se na jaro - tady je dneska -9°C a přitom se skřivánek šel sedřít jak chudák řval celé dopoledne. Takže už to snad bude lepší a s předjařím i ta váha půjde dolů sama, díky vhodnému ročnímu cyklu, tak je potřeba toho využít!!!
Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 02. 2013 10:17
Diaana: A víš, že nevím :D ale je to tak :)
25. 02. 2013 10:27
Lucy - kde ty bys přišla k 32% tuku???? Já si vyhlídla tanitu - má jen jednu základní nevýhodu stojí 5 tis:-((((((
23. 02. 2013 17:01
Jsi mi sympatická - skvělé počteníčko:o))) A brzy se uzdrav!!!
23. 02. 2013 16:40
Jéé, ahojky :) přeji ti, ať je ti brzy lépe! :) chřipky jedny protivný, pořád to řádí :( k tomu tuku - když ti řeknu, že i já mám naměřeno na doktorské váze typu Omron 32% tuku, zvedne ti to náladu? :D u tety na Tanitě mi to ukazuje 17% a doma 27% - tak si můžu vybrat :D takže nevěš hlavu! V kurzu hodně štěstí! ;) už se těším, až si tě budu moct přidat jako lektorku :)
22. 02. 2013 15:02
Přeju ať se brzy uzdravíš, a aby si kamarád Martin dal říct, podle toho co jsi o něm napsala si pěkně koleduje, ale jak píše "vlastovka" pomoci se dá jen tomu, kdo o to stojí.
22. 02. 2013 14:27
Nezabalila jen jsem si dala pauzu. V mrazech odmítám hubnout - je to nepřirozené a psychicky příliš náročné. Mám sice založený cyklus, ale vyplněné mám asi tři dny a dnešek:-)) A přesto jsem zhubla. Teď už věřím tomu, že přichází předjaří, takže jsem si dokonce zvedla bílkoviny na 30% a začínám ještě intezivněji budovat svalovou hmotu (když teda žádnou nemám a jsem samé sádlo).
Ad Martin - zkušební jídelníček na 7700 kJ a 30% bílkovin (žádná aktivita, zhuntovaný organismus po dietách) dnes odeslám, snad se mu bude líbit víc než ten od doktorky. Když jsem mu tvrdila, že musí začít cvičit, tak se tvářil, že se chystám ho zabít:-((
22. 02. 2013 14:18
Ahoj, je dobře, že jsi zpátky, i když ti zrovna asi není nejlíp.
Ale líčení zážitků s kamarádem jsem se musela smát, bohužel s dietoložkama mám podobnou zkušenost, chlapovi jak kulička (malý, 130 kg) spočítala 5600 kJ, on to teda dodržoval, trpěl hlady, samozřejmě zhubnul, dostal pochvalu a z té radosti tak dlouho oslavoval, že zhubnul, že má nyní 140 kg! Ach jo, "odborníci", ještě že tady takoví nejsou.
Přeju brzké uzdravení :-)
22. 02. 2013 13:26
Ahojky Di, už jsem si myslela, žes to tady zabalila....to by byla věčná škoda :-) Kdo by psal pak ty tvoje zážitky z domova :-)
Váha je magor... kde by se na tobě, takovém hubeňourovi vzalo tolik tuku !!!!
22. 02. 2013 13:09
No možná k tomu tuku - něco okolo 30% jsem čekala, ale aby mě to vyhodnotilo jako obézní, to mi přišlo fakt dost silná káva:-(((
22. 02. 2013 12:44
at jsi brzy fit :-)
22. 02. 2013 11:39
Držím palce, aby ti nadšení vydrželo. Pomáhat se dá jen tomu, kdo o pomoc stojí.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři