TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 09. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Diaana

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1829
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Bezcukerná strava 2

02. 02. 2018

Ačkoliv to může znít fakt těžké, tak po půl roce na stravě bez přidaného cukru musím říct, že to vůbec těžké není. Prvních pár týdnů je horších - ještě přetrvávají chutě na sladké a je potřeba je překonat a smířit se vnitřně s tím, že už si nikdy nedám větrník. Ale protože jsem měla zdravotní důvody, tak mi to tak těžké nepřišlo. Raději budu zdravá bez cukru než nemocná s větrníkem na talíři.

Chuť na sladké postupně přechází po třech až šesti týdnech. Já jsem nijak výrazné chutě a problémy nepozorovala.

Větší váhové úbytky se ukázaly až v průběhu prosince a do Vánoc jsem vstupovala s cca 78 kg (od konce prázdnin jen cca 3 kg dole, ale nestíhala jsem cvičit a ani nic moc řešit, moje největší časová investice byla studování složení na výrobcích, což je mnohdy záludné - a  k tomu menší vsuvka - první co jsem kontrolovala bylo zda je cukr ve složení a pak z tabulky výživových hodnot mně nezajímaly sacharidy celkem, ale pouze z toho cukry a pak bylo třeba ještě rozklíčovat, zda se jedná o cukry přirozené - například v neslazeném čistém tvarohu je cca 3,5 gr cukru, ale jedná se prirozeně obsaženou laktózu, která nevadí).

Vánoce jsem přežila a snědla jsem i pár kousků cukroví. Usoudila jsem, že nemá cenu to až tak řešit, jinak se z toho zblázním. Za to jsem usoudila, že když jsem doma a mám čas tak to naopak doženu pohybem a zařadila jsem vlastní verzi pozdravu slunci s pár vloženými oblíbenými ásanami. Nevím jestli to bylo předvánočním stresem nebo vánoční přítomností dětí doma, ale měla jsem pocit, že zdechnu a byla jsem strašně unavená. I to jsem zvládla a po cukru nešáhla - i když jsem se jednou přistihla jak s dózou rozinek v ruce stojím u linky a cpu je do sebe. Ale bude to asi tím, že jsem bohužel nějaký cukr jedla a pak se ho tělo dožadovalo ve zvýšené míře. Pro příště jsem to vyřešila arašídovým máslem - pár lžiček a je po chuti na sladké - ale je potřeba sehnat nějaké bez cukru (a ideálně i bez soli). Prý stejně funguje i kokosový olej, ale ten mi nechutná:-(

Taky o Vánocích byl asi problém alkohol. Tvrdý jsem musela kvůlu cholesterolu vynechat úplně, sladké likéry jsem nikdy nepila, ani sladké víno nemusím, ale zbývá pivo, bez kterého některé věci věci ani nestrávím a suché víno, které sice cukr neobsahuje, ale stejně jako cukru skoro chová. No minimálně když piju alkohol, tak váha moc nejde dolů, ale zase se až tak nic neděje. Nejdu umřít touhou po sladkém, blbě mi není a po těžkém jídle je to dost příjemné. Vlastně už nejdu umřít touhou po sladkém vůbec. Vedle mně se můžou cpát dortem a nic mi to nedělá. Přijde mi to strašně sladké a nechutná mi to.

Dneska jsem dělali k večeři ovesnou kaši s rozinkami a medem a místo obyvklých dvou lžic medu na tři porce jsem dala tři a bylo to sladké i na děti.

Jak jsem psala: po Vánocích jsem byla tak unavená, že jsem využila toho, že nemáme sezónu a můžu se (no ne pořád) válet v posteli i přes den a rozhodla jsem se, že se pořádně vyspím (ať pak v sezóně nezdechnu úplně:-) a musím říct, že spánek je nejlepší prostředek na hubnutí a nastolení rodinné pohody.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 02. 2018 01:00
On oprávě není těžké vynechat přidaný cukr. Neznamená to, že se umezují sacharidy celkově. A cukr je podle těch teorií, kterými se řídím velmi nedávná a nepřirozená součást našeho jídelníčku (stejně jako všechny konzervanty a uměla barviva apod. ale těm se snažím vyhýbat už dlouho. Do příštího příspěvku zkusím najít odkaz na báječný austraslký film co jsem viděla, jak mladý kluk začal jíst cukr a jaké to mělo vliv na jeho zdraví apod. V tom filmu tvrdili, že kalorie z cukru se chovají v těle jinak a při stejném energetickém příjmu jako měl před tím prostě vesele přibýval na váze a zhoršoval se mu krevní obraz apod.
03. 02. 2018 18:28
Super,každý musí nejdříve poznat sám sebe.
03. 02. 2018 17:38
Nejsi ne sebe moc tvrdá ????To neni dobré si něco zakazovat, já bych rozhodně jen omezovala, ale jíst přeci můžu všechno, ne ?????
03. 02. 2018 14:39
Pěkně sepsané. Držím ti pěsti ať se ti vede i nadále :-)
03. 02. 2018 07:18
Hezky napsáno. Zhubnout a být zdravý často souvisí i s hledáním a zkoušením. Ať se vede.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři