TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 04. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Dominigue14

Původní Sebekoučink

50% Držím!
- +

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1164
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Dominigue14

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

#Jak proti zácpě#

02. 06. 2014

Všechny Vás zdravím,
Přišel mi email od jedné milé Dámy která mi napsala že má problém se zácpou ale že po přečtení mého článku o mé zkušenosti s projímadlem má strach do toho jít a ptala se mě zdali neznám racionálnější řešení. A tak mě napadlo napsat tento článek kde bych Vám chtěla poradit. Bohužel i někteří členové mé rodiny trpí ,,Zácpou,, a někteří dokonce užívali i projímadlo a bohužel to dopadlo podobně jako u mě. Já nikdy upřímně netrpěla ,,zácpou,ovšem po ukončení užívaní projímadla ano a velkou.Pro některé dámy nebo skoro pro většinu je toto téma možná dosti choulostivé ale proto jsem se ho rozhodla napsat. Proto radím opravdu se do projímadel nepouštět. A teď už k mým radám :
1) ,,Projímadlo,, nebo úvahu a o jeho užívání nechte jako tu nejposlednější možnost na světe. Nejprve doporučuji zkusit variantu podjímatelných účinku z potravy hlavně těmito: 
z ovoce: Švestky,Hrušky, Meruňky,Fíky,Angrešt,Grapefruit a také jsou výborné šťávy z toho to ovoce (tím nemyslím sirupy ale domácí či kupované 100% z ovoce)
Ze zeleniny: Okurka,Chřest,Špenát a Cuketa.
Dále: Zázvor,Kokosový 100% olej, Semínka Chia, Lněná semínka a Zakysané výrobky (smetana,kefír či jogurty)
2) Cviky nezdá se to ale opravdu je to účine zkombinovat se cviky hlavně cviky z Jógy které napomáhají ke správném pracování metabolismu a práci celého zažívacího ústrojí. Jsou to cviky ze sekce: Ásany 
konkrétně : Apanásana.
Popis cviku: lehněte si na teplou a měkkou podložku a hlavu si můžete podložit malým polštářkem. Pokrčte obě nohy v kolenou  a položte si je směrem k břichu a uchopte každé koleno jednou rukou. S výdechem přitlačte kolena směrem k hrudníku aniž by se bedra zvedli z podložky.S nádechem odtahujte kolena od těla tak dlouho dokud nebudou obě ruce položené na kolenou zcela natažené. Ramena zůstávají na podložce a krk je zcela uvolněný . Pokračujte v dechovém rytmu tak, že při přitažení stehen vydechujte a při odtažení nadechujte. Zopakujte v jedné sérii zhruba 10x-20x.  Po ukončení cviku položte ruce na podložku podél těla a nohy ještě chvíli nechte pokrčené poté pomalu položte a ležte na podložce cca. 1 minutu poté pomalu stávejte. 
3) Pokud Vám už vážně nepomáhá ani strava ani cviky poté začněte uvažovat hlavně o šetrných a přírodních produktech na podporu trávení a vyprazdňování popřípadě i nějaké ty šetrné čípky. Ale hlavně myslete že každé chemické projímadlo Vám dělá obrovský zásah do organismu proto se do něj nehrňte. Hlavně pokud zvolíte variantu těchto pomocníku jako jsou ,,projímadla,,. Dodržujte hlavně předepsané dávkování a dobu užívaní ačkoliv po ukončení dávkování (hlavně dlouhodobého) se dostaví zácpa. Určená maximální doba užívání projímadel je okolo 2 měsíců ale i tak si tělo velmi rychle zvykne a velmi těžko odvyká. Rozhodně počítejte také s variantami  přípravku levnější varianta větší riziko nežádoucích účinku samozřejmě to se může stát nejen u těch levných od 50kč+ ale i u těch od 100kč+ já chytla se svým štěstím také pár nežádoucích účinku jako například ...(Podrážděné chování,únava,nadměrné křeče břicha,psychické vyčerpání či slabost). Takže opravdu radím projímadlo jen v poslední řadě  když už jiná varianta není.
Proto zkoušejte spíše stavu a cviky nebo max. opravdu maximálně ty čípky či produkty na přírodní bázi a hlavně šetrné ke zdraví např. ty čípky.
Pamatujte po užití ,,projímadla,, je to velký zásah do organismu jako každý jiný a nechává své následky!!!
+Doporučují užívání Probiotik na podporu střevní mikroflóry :) 
A měli bychom pamatovat že zdraví máme jen jedno a musíme si ho opatrovat!!!
Tak snad jsem někomu pomohla či poradila a děkuji za přečtení :)
S pozdravem Dominika:)
PS: Neváhejte a klidně se na mě obraťte a napište mi  na email :)
!! Jméno Dámy zveřejňovat nebudu z důvodu diskrétnosti!!

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 06. 2014 15:39
já co mám svojí směs semínek a používám jí ke každému jídlu tak nemám problém ,jdu i několikrát za den.Ale mám vyzkoušené že pokud si nedám směs do jídla tak na wc nejdu i několik dní i když mám dosti pohybu a tím zajištěnou peristaltiku střev.
a když jsem používala projímadlo tak a jen FRUCTOLAX-je vyrobené právě z ovocných slupek ,chutná výborně a nezatěžuje tolik organismus.Ale jak říkám jezte semínka a budou pořádná hoví...
01. 06. 2014 15:25
,,Martin-hh,, bohužel ne každému pomáhá jen syrová zelenina a vláknina;)
,,Vemaka,, není za co doufám že něco pomůže ;)
01. 06. 2014 15:16
pro moji excelentní peristaltiku stačí hodně syrové zeleniny a hodně vlákniny typu otruby:-)
01. 06. 2014 15:03
Díky za rady..

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři