TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 07. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Eelll

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 6.8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 477
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133354.32 km
Kolo: 66147.40 km
Cvičení: 5537 h 31 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Ztráta vůle

25. 01. 2015

Tento pátek mi dal mozek volno a všehochuť zvítězila. Kdo ví, jak by to skončilo (spíš dobře) kdybych neměla k obědu bavorské vdolečky. Snědla jsem 4 a potom to začala. Chuťové bunky se nastartovali. Přijedu k babičce a zrovinka dopekla koláče, no tak jsem musela ochutnat. Skončilo to tragicky naládovala jsem se koláčema a snědla plato sušenek :O můj denní limit byl asi 10 000 KJ!!! a takto to je celý víkend. Snědla jsem celé (něco jako čoko müsli), sušenku a večer v 10 se cpala haluškama s gulášem :O a dnes abych to dovršila snědla zbytek koláčů od babičky, půlku margotky a skoro celé discko sušenky!!! Opravdu se stydím a od zítra začínám znovu. Měla bych po kapsách nosit rozinky (hrozně mi pomáhají) nebo alespoň okurku či žvýkačky. Vážně jsem klesla hluboko. Doufám, že se ponaučím a už si dám pozor. Když budu mít žravou další den se to nesmí opakovat. Jeden den je ješět dobrý, ale víc dnů za sebou je prostě malér! Takže mi prosím všichni držte palečky abych znovu takto nedopadlo. Zítra ráno tedy začnu buď mojí oblíbenou vitamínovou mísou ( jeden banán,hruška,jablko polité lžičkou medu) nebo jogurt s rozmixovaným banánem! Zbohem všehochuti!!! Já se tě jednou zbavím ;)

Máte nějaké zažité rady jak ven z toho, když si dáte něco sladkého a chcete víc a víc? Nebo je to opravdu jen o té vůli a přepnutí ,,STOP,, a už si nevemu?
Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 01. 2015 19:24
dej si pozor na vyrovnanost v průběhu nejen jednoho dne, ale celkově - když máš moc omezené sacharidy nebo je "vyplácáš" na umělé potraviny, chybí ti to základní palivo a tělo potom žádá co nejrychlejší a nejdostupnější náhražku. Když budeš mít dostatek kvalitních sacharidů ve formě ovoce, zdravých příloh (nemusejí to být vždycky těstoviny celozrnné, ale je lepší dát si jáhly, bulgur nebo třeba pohanku, když ti chutná, než kulatou loupanou rýži, je lepší pečivo celozrnné, protože se stejnou energetickou hodnotou díky vláknině je pro tělo prospěšnější a uvolňuje energii delší dobu), zeslábnou tyhle chutě nebo se líp ukočírují. Až to zase přijde, dej si k tomu kousek ovoce nebo nějakou bílkovinu. A neomezuj snídani na pouhé ovoce se lžičkou medu, přidej k tomu nějaké komplexní sachry!
25. 01. 2015 18:41
Ahoj, jeden den hreseni neni duvod k velkemu trapeni. Dalsi den najedes zpatky na normalni rezim a neres to. A kdyz jsi "v tom" a mas pocit, ze snis celou lednicku, tak se zastav a rekni si, jestli Ti to jidlo navic za to stoji (fakt chci hubnout o tyden dele?), jestli treba nechces nekomu zavolat, ze jsi v p...li a ze nevis, co mas delat a co by on delal na Tvem miste:) Nebo, ze si radsi vybehnes ven. Nebo, ze si reknes, proc si mas huntovat vlastni telo za cizi blbost. Nebo, jestli nahodou nejis prilis malo a telo zoufale vola po energii, treba ve vonave forme cerstvych kolacu.. Kdyztak mrkni na muj posledni blog o emocnim jezeni. Drzim palce, nikdy to nevzdavej!
25. 01. 2015 18:09
Ano, je to o přepnutí. Když se mi něco takového stane, tak se snažím hned zadat (i když to bude hodně) tusladkost do sebekouče. Uvidím pak, jak moc mi to odkrojilo z denního příjmu. To mě zarazí na další mlsání. :D Je pak lepší třeba překročit z 6 tis. na 7,5 tis. než na 12 tis. . Snaž se vyvarovat se černobílého myšlení typu "ted jsem snedla dort, tak už na to dneska/o víkendu/ tento týden atd. kašlu. Zarazit se, uvědomit si, proč to celé děláš a hlavně si uvědomit, že co NESNÍŠ, NEMUSÍŠ HUBNOUT... ;-)
25. 01. 2015 17:42
Já mám spíš s množstvím tučných jídel. Taky jsem tento víkend (vlastně téměř celý týden) neměla právě nejlepší. Asi je to tím, že mne schvátila nějaká chřipka a tak jím, na co mám náhodou chuť bez ohledu na semaforky. Je to určitě otázka vůle. Nevzdávej se a vydrž!!
25. 01. 2015 17:32
To jsou nějaké erupce na slunci, protože tenhle víkend by se dal překřtít na "sladkosti útočí a nejde odolat". Na mě prostě funguje třeba v sobotu si trochu povolit, ale v neděli hned od rána začít zase s režimem jako vždycky, žádné že si ještě ďobnu té buchty od včera... takže jo, vůle.
25. 01. 2015 17:27
Hezky jsi na sebe požalovala. Netrap se tím a normálně pokračuj. Já to mám taky, jak jednou začnu, nevím kdy přestat. Nejhorší jsou čerstvé koláče. :-(
25. 01. 2015 17:22
Taky se mi to někdy stane. Poprvé jsem se zděsila, měla jsem příšerné výčitky, ale dokázala jsem se v dalších dnech držet podle semaforků. Dnes mívám taky občas příšernou mlsnou, taky se neudržím.Asi je to normální.U mě to hodně souvisí se stresem. Důležitější je však si příští dny říci ne a srovnat si v hlavě, co chci! Drž se!
25. 01. 2015 17:17
Tak co se týče sladkého, to moc neporadím, protože ne něm neujíždím:-). Ale jak píšeš, jeden den hřešení nevadí, je důležité druhý den se vrátit do zajetých kolejí. U mě teda funguje to, že když jeden den fakt zahřeším, tak mi je těžko a necítím se zrovna dobře, takže se druhý den vyloženě těším na normální provoz:-).

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři