TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 29. 09. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

FosaHlad

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 3 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 481
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133621.76 km
Kolo: 66291.50 km
Cvičení: 5547 h 59 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

FosaHlad

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Systematikovo sudoku aneb semaFORKY

11. 10. 2014

Druha Amerika, kterou jsem se STOBem a díky STOBu objevila, je Sebekoučink. Dle mého názoru naprosto geniální pomůcka, bez které bych se pri dodržování nového režimu asi neobešla a která mi dodává přesně takovou motivaci, jakou potřebuji.

Jsem systematik a potřebuji vědět, jestli dělám věci správně a když něco nefunguje, proč přesně to nefunguje. Když jsem se pokoušela hubnout na vlastní pěst, spoustu věcí jsem dělala intuitivně a spousta z toho byla špatně, ale ja jsem nevěděla co. Jasne bylo jedine - nezabírá to - a to bylo opravdu demotivující a vedlo to ke starému známému "kdyz se tolik tejrám a nehubnu, tak se najust nacpu, vzdyt je to stejne jedno a takhle z toho aspon neco mam".

Ale Sebekoucink dal me systematické dušicce nepřeberně materiálu k zamyšlení. Jednak mam kontrolu, ze muj příjem i vydej je v normě, což mě uklidňuje, a jednak - a teď prijde ta čast, co me na tom baví nejvíc - je potreba dodrzet i poměry svaté trojice sacharidy - tuky - bílkoviny. A to je pri přijmu 5 700 kJ docela oříšek.

Dopoledne tomu nechávám vůli, ale vzdycky tak okolo odpolední svačiny kouknu na semaforky a začnu doplňovat chybějící čísílka do pomyslného sudoku. Nekdy chybí bílkoviny a to pak nastoupí muj zachránce rytíř na bílém koni Tvaroh. Aby chyběly sacharidy, to se mi tak často nestává, ale jednou jsem to řešila svou oblíbenou pochoutkou - bilkovym sněhem oslazenym cukrem (tam byla jako bonus i bílkovina). A tuky se dařilo doplnit poměrně snadno treba vajíčkem nebo lžičkou olivového oleje do salátu navic.

Výzva je, kdyz chybí od každého trosku a je potreba vymyslet tu správnou kombinaci, abych se " vešla" do všeho a semaforky se rozsvítily zelene. Ale fantazii se meze nekladou a ač nekdy vznikají ne úplne obvykle kombinace - treba pri posledním sezení STOBU jsem měla s sebou k veceri vaničku tvarohu a jako přílohu salat Eggcheese - tak si říkám, ze spousta kulinarskych vynálezu vznikla na základě potřeby řešit nějakou neobvyklou situaci. A hlavně - a to je na tom myslim nejdůležitější - me to začalo BAVIT. Ještě vic nez luštění sudoku. A to je vzdycky dobre znamení - nejsem totiž masochista, ale požitkář a když mám pocit, že se týrám, buď s tím praštím hned nebo nejpozději tehdy, kdyz dosahnu nějakého dilciho uspechu, a pak nastoupí jojo efekt.

Teď se ale dobre bavím a mám takové tušení, že tentokrát by mohlo být všechno jinak a nemuselo by to skončit neslavně jako většina předchozích pokusů. Tak mi držte palce, a ja vam budu držet taky ;-))
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 10. 2014 08:10
Drzim palce, protoze ja zase za vsim hledam logiku, analyzuju a dohledavam informace, pak chvili vydrzim kontrolovat semefarky, ale protoze jsem extrovert, ktery do vseho po hlave, tak potrebuju ty spravne podnety, aby mi to neco noveho neustale prinaselo. Takze drzim palce.
11. 10. 2014 23:22
Já mám taky takové tušení, že tentorkrát to dobře dopadne:-) Píšete moc hezky a podle toho je i poznat, že to máte systematicky srovnané, tzn. jen malé odchylky povoleny:-) Palce držím!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři