TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Frugacek

Původní Sebekoučink

25 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 2.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 4292
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133554.82 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 33 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Frugacek

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Halušky?

04. 03. 2011

Zdravím všechny a přeju příjemný poslední pracovní den :)
Zítra bych si chtěla dopřát k obědu halušky se zelím. Mám je moc ráda. Ale doteďka sem byla lenoch a vyráběla je pouze z polotovaru. Zkoumala jsem dnes ale hodnoty na sáčku a přeci jen 70g sacharidů na 100g směsi je podle mě docela záhul. Pokud je tedy budu vyrábět smíchám nastrouhané syrové brambory a mouku, jak je mám ale zapsat? přeci brambory nebudu jíst syrové, tak budou vařené? Nějak sem se do toho zamotala, jestli máte někdo nápad, budu ráda. Díky :))
Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 03. 2011 14:54
Halušky jsou prostě neodolatelné, mám 3 pytlíky připravené, zelíčko taky, uzené na mrazáku, čekám až dokončím sebekoučink a dám si vobr talíř za odměnu, tedy pokud bude za co :) no možná to zvládnu při druhém měření :D
05. 03. 2011 13:29
Všem děkuji za nápady.. Nakonec sem se dala na vysokou matematiku a podle návodu paní Nadi jsem vážila, počítala, dělila, násobila.. abych pak zjistila, že to vlastně vařím spíš pro přítele než pro sebe.. páč jak psala vehicle.. byla to bomba... Takže téměř celý příjem sacharidů vyčerpán chvíli po poledni :) ale .. dyž já někdy prostě tou chutí na nezdravé děsně trpím.. :)
04. 03. 2011 21:41
Dnes jsem na ně měla zrovna takovou chuť, že jsem si je udělala k obědu! Tedy byly to spíš strapačky ... Protože jsem ale přišla pozdě a hlad už běžel, tak jsem si to usnadnila - navážila jsem 100 g mražených bramborových gnocchi, za pár minut byly hotové - a k tomu jsem si dala uzená krůtí prsa, kysané zelí a cibulku osmaženou na trošce oleje. Nočky sice nevypadaly jako ohromující porce, ale zasypané tou haldou masa a zelí to už bylo slibnější - a dala jsem si pěkně "do nosu" :-D
04. 03. 2011 13:26
Zdravím. Našla jsem na www.recepty.blesk.cz/ dost různých receptíků a jsou tam uvedeny nutriční hodnoty. Třeba se to někomu bude hodit.
04. 03. 2011 12:49
I když dělám halušky, zadávám bramborové knedlíky z databáze (720 kJ)-to jsou již vařené, pozor v databázi jsou i "knedlíky bramborové 1550 kJ", ale to je na 100g suché směsi. Složení haluček a knedlíků je hodně podobné, váha syrových brambor a vařených se tolik neliší.
04. 03. 2011 12:42
každopádně to bude dobrá " bomba" :))))))
04. 03. 2011 12:42
já bych opsala vše z pytlíku - voda nic nemá že :))) a pak bych si do surovin přidala cibuli, kys. zelí a olej na 4 porce - to jsou myslím 4 porce jeden pytlík ne? :) a pak když si to zadáš do jídla, tak si to samo přepčtě jednu porci, když si jí pak dáš na talíř a zvázíš, zjistíš že sníš dvě "porce" (já dělám halušky ze 3 pytlíků pro 4 lidi :D) no tak si to prostě navýšíš tak ,aby ti váha odpovídala :) a je to :) nijak bych se s tím nepárala, aovšem jestli to co jsem napsala dává smysl, to už je jiná věc :D vím jak to myslím ,ale vysvětlování není moje silná stránka :)))
04. 03. 2011 09:58
Halušky jsem ještě nedělala, ale určitě bych to udělala takhle.
Otevřela bych si sebekoučink a třeba do oběda napsala všechny ingredience a vahu přesně tak jak si to tam dala. Třeba že kilo vařených brambror a 80dkg mouky (nevím poměr) sebekoučink ti vypočítá kolik tahle cela 1,80kg porce má KJ, bílkovi, sacharidů a tuků. To si zapíšeš třeba na papírek a každou tu hodnotu vydělíš počtem celkových gramů. Podle tohohle zapisu tedy KJ celkem děleno 1800g krát 100 a to se rovná KJ na 100g. To samé u bílkovi. Bílkoviny celkem děleno 1800g krát 100 a tak dale. Vysledek na 100g si zapiš do vlastních potravin :o) no a pak už jen klikneš a do kolonky vyplníš kolik si ji ch měla :o) asi sem to vysvětlila nesrozumitelně...
04. 03. 2011 09:13
Napiš všechno, co tam dáš, jak říkala Gladys - do vlastních receptů, počet porcí 1. Brambory zadávej syrové. Po uvaření zvaž celou porci a rozpočítej na 100g a zapiš do vlastních potravin těch 100g.
04. 03. 2011 09:11
Ne ne, tomu se říká "obšlehnout návod paní Nadi" :-DD třeba jsem to vysvětlila blbě...mrkni sem:
http://stobklub.cz/blog-zapis/Nada.stob/352/
04. 03. 2011 09:07
Gladlys, díky.. tomu se říká matematika vyšší úrovně.. na to já su levá jak dvě šavle :) nejspíš je budu prostě vyrábět.. jak píše Bojovnice, já sem totiž taky schopná sežrat i 200g směsi..Ono to totiž nijak "nevyskočí, nevykyne"..je to prostě jen směs, kterou zaliješ vodou a ta je pořád stejná..Nikdy dřív jsem nad tím samozřejmě nepřemýšlela.. ale teď.. abych chodila s kalkulačkou v kapse :D
04. 03. 2011 08:56
No musím říct, že já bych snědla halušky i z 200g směsi (pytlík má 400-500) :-) ) Miluju je s brynzou, ale od té doby co koučuju, tak nebyly :-( Vyrábět sama je nebudu a polotovar je prostě darda (k tomu ještě na brynza, no potěš koště).
Jsem zvědavá jestli na něco přijdeš. Pokud ano, tak to zkusím, pokud ne, dám si je příští týden ve "vyžírací den" :-) tak jako kdysi, jen méně!
04. 03. 2011 08:40
Halušky jsem nikdy nedělala, takže nevím... ale mám spíš dotaz...to bys snědla halušky z celých 100 g suché směsi? Pokud ne,udělala bych to takhle:
Do vlastních receptů bych si zadala halušky z polotovaru. Počet porcí 1. Vypočítá Ti to, kolik to má čeho. (Kj, B-T-S)
Pak bych po uvaření zvážila celkovou hmotnost hotových halušek.
Jednotlivé vypočítané hodnoty bych dělila celkovou hmotností hotového a násobila 100 (tím zjistíš, kolik mají hotové halušky ve 100 g).
Vypsala bych si to na papírek a zadala do vlastních potravin. :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři