TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 02. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

HelenaHej

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2593
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133317.60 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5532 h 15 min

Přátelé

HelenaHej

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Moje váhové bilancování

20. 03. 2016

 Zaujaly mě vaše příspěvky o Vašich váhách v průběhu života. Tak jsem si to sepsala taky já a dovoluji se s Vámi  o to podělit. Po přečtení tohoto bilancování uvidíte, že i já jsem měla problémy a výkyvy s váhou a jsou tam dva extrémy. (měřím 154 cm)

Před svatbou a do ní (do 25 let)      47 kg

Po porodu (26 let)    63 kg

Dva roky poté a tak asi do svých 40 let se váha pohybovala tak mezi 50-53 kg

Po čtyřicítce nastal narůst , ve 47 letech byla moje váha už 71 kg a za další rok se zvýšila na 77 kg  - to je extrém nahoru. V těchto letech jen malé rehabilitační cvičení, žádné velké chození. Několik pokusů o hubnutí, vždy s jojo efektem.

V srpnu 2000 začal poslední pokus, který byl úspěšný a za rok váha ukázala 47 kg. Pak jsem mírně přibrala, protože to blo málo a váha se dlouho držela tak 50-52 kg. Pohyb byl především delší procházky s pejskem. V roce 2009 jsem však onemocněla (ulcerozní kolitida spojená s těžkými depresemi), váha stoupla díky zadržování vody na téměř 57 kg. V průběhu léčení jsem se sice zbavila vody, ale i má váha klesla díky přísné dietě, a to tak hodně, že v lednu 2010 jsem vážila pouhých 43 kg. Cítila jsem se hrozně, kostra potažená kůží, trošku tuku, svaly minimální. Extrém druhý, tentokrát zdola. Po doléčení jsem mohla začít lépe se stravovat a zastavila jsem na té co jsem se cítila dobře ( 50-52  kg). V loni jsem ale začala díky tak trošku zlenivění opět lehce nabírat, tak jsem začala posilovat, jak jsem ale již o tom psala. A bilance váhy za poslední půlrok je, „startovací“ váha byla skoro 57 kg(pořád ještě sice v normě, ale…), pak po dvou měsících sešup díky lehké úpravě jídelníčku a cvičení na 51 kg. Pak návrat zpět na zvyklé dávky jídla, zvýšení intenzity posilování, teď po šesti měsících je váha 52,5 kg, tedy se mírně zvedla, ale je to tím, že jsem se zbavila tuku ( mám 19,2 %  -  rozmezí pro ženy je 18-35) a přibyla svalová hmota. Díky zjištění kolik mám tuku, upravuji svůj cvičební plán, cíle dosaženo, tuk je takový jaký jsem chtěla, svalová hmota nabyla, další větší nárůst už nepovažuji za nutný, teď jen zpevňovat ,udržovat kondici a sebekoučink mi „hlídá“ jídelníček. A hlavně jsem spokojená, cítím se skvěle, dělám co mě baví, najím se dle své chuti, cvičení se stalo součástí mého života, tak tento styl života už ponechám, už je v hlavě nadobro zapsaný. A o tom to je.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 03. 2016 10:34
jojo míč je skvělý i na sezení, mě když se rozjela sedačka u PC, tak jsem zvažovala co koupit a míč zvítězil na celé čáře, takže spojené příjemné s užitečným a cenově přímo super. Je akorát potřeba koupit správnou velikost. A zádům se strašně uleví, oceňuji to především u delšího psaní na PC, zpracovávám dokumenty nebo obrázky do nich a to vyžaduje delší dobu a na normální židli, i když je OK je to dost náročné. A cvičení na míči je opravdu pro všechny a je to i docela zábavné, nikam netřeba chodit.proto jsem to tady navrhla.
21. 03. 2016 06:01
Helenko, nejdůležitější po zdravotní stránce je vlastní pocit spokojenosti. :-) Váha není až tak důležitá a že kolísá během života je naprosto přirozené.
S tvojí dg je jasné, že nehrozí obezita a ty se musíš zaměřit na kvalitní stravu, která je pro tvé tělo velmi důležitá. V našem věku by % tuku mělo být malinko vyšší, ale ... Co se týče cvičení na míči, tak všem vřele doporučuji, je ideální pro všechny věkové skupiny i hmotnosti. Zvláště při bolestech zad a pro začátečníky. :-)))
20. 03. 2016 21:56
Držím palce, aby se ti dařilo co se týče váhy a abys byla spokojená. Znám to taky, není jednoduchý udržet váhu tam kde bychom chtěli. Cvičení s míčem mám ráda. Stridam dvě dvd. Budu ráda, když mi pošleš odkaz na to cvičení. Můj email- patjana@seznam.cz . Díky moc.
20. 03. 2016 20:26
zájemci o cvičení s míčem, napište na ekohel@email.cz
20. 03. 2016 19:21
Já mám také zájem o cvičení s gymnastickým míčem.
20. 03. 2016 19:18
Tak přeji hodně zdravíčka.
20. 03. 2016 19:15
Gabrielo, pokud máš časový nedostatek někam chodit, tak se to dá vyřešit cvičením doma, myslím si, že jsi schopna to zvládnout, Minulý týden jsem našla skvělé cvičení s gymnastickým míčem, je to pilates pro začátečníky. Mám odkaz na video, ale tady ho asi nesmím dát. už jsem si to vyzkoušela a je prima cvičení, mám ho ztažené a začínám podle toho doma cvičit jako doplněk k posilování, ale takový start je to dobré, stačilo by aspoň půl hodiny denně nebo obden najít. Popřemýšlej o téhle možnosti pohybu, pokud bys měla zájem napiš na můj email, je přístupný.
20. 03. 2016 19:07
Musím říci, že jsi můj vzor. Vlastně jsem zhubla v podobném věku jako ty - o něco později, alei tak. Takže vidím, že se váha udržet dá. Jen to cvičení mi ještě nějak nejde... Zatím zkoušm doma po troškách, ale budu muset vymyslet, jak to do mého časového rozvrhu něco, na zdaleka nižší úrovni než máš Ty, vejde. Ale zase kromě zimy nemám jen sedavou práci.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři