TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Josephina

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 251
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133217.93 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 40 min

Přátelé

Josephina

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Několik otázeček ;)

13. 03. 2013

Hezký večer všem,

jsem tady jen druhý den, ale musím říct, že je mi tady strašně příjemně. Vím, že je to to, co jsem hledala už hrozně dlouho, jen mi je líto, že jsem STOBklub neobjevila mnohem dřív. Tenhle kolektiv je moc příjemný, i když jsem neměla čas se ještě seznámit a mám jen 2 přátele, vím, že to bude čím dál tím lépe a jednou se taky pochlubím se spoustu přátel, kterým ukážu mé výborné výsledky :) Řeknu vám, že včera jsem tady strávila celý večer (šla jsem spát ve 2 ráno) a četla vaše nádherné blogy a komentáře k tomu a uvědomila jsem si, že je to to SPRAVNÉ MÍSTO!
Dnes mi rodiče nabízeli jídlo a jsem na sebe hrdá, protože jsem dokázala odmítnout, i když jindy, při jakékoliv dietě bych si něco vzala, co jen malinko :) Takže tohle se mi stalo prvně :D
Protože jsem jen na "začátku" měla bych několik otázeček pro tich kteří jste tady už delší dobu nebo dokonce už máte hubnutí za sebou a jste tady jen pro udržení váhy:
1. Je pravda, že po několika shozených kg se váha zastaví? Jestli jo, co je potřebné udělat, aby to zase začalo fungovat?
2. Jak moc působí na hubnutí kouření? (1-5 cigaret denně)
3. Co dělat, když venku běhat nemám s kým a samu mě to nebaví? (spíš, nedokážu pochopit jak mám jít sama běhat někde v městě, kde jezdí pořád nějaké auta).
4. Je možné, že budu mít nějaký problém, když doporučený příjem kJ mi byl spočítán na 7200 a já za den sním jen míň než 4500? Jak to působí na hubnutí a na mé zdraví? (je pravda, že přes den mi to jídlo moc nechybí a necítím se hladová, víc se to projevuje před spaním, ale to jsem si řekla, že vydržím, a zatím to jde;) )
5. Zeleninu moc nemusím (i když teď se snažím a cpu to do sebe i když mi to zrovna nechutná), proto bych chtěla vědět jestli by to šlo něčím nahradit? Třeba nějakým lehkým ovocím nebo něčím jiným?

Předem vám všem děkuji za odpovědi a rady, na každou z nich se předem těším. Jsem si jistá , že spolu to všichni zvládneme, držím palce všem (vím jak je důležité pro každého dosáhnout svůj cíl) ;)
 Vaše Josephina :)

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 03. 2013 12:41
Přeju ti, aby se ti dařilo, na většinu otázek určitě najdeš odbornou odpověď v nějakém článku tady na stobu.. :D
14. 03. 2013 12:24
Ahoj, držím palce, ať se ti daří. Holky už ti odpověděly, nikam nespěchej, všechno si tady v klidu pročti, pomalu se ve všem zorientuješ a uvidíš, že to půjde :-))
14. 03. 2013 12:11
Ahoj, jak píšeš, jsi tu teprve druhý den. Tak projdi všechny články a uvidíš, že se za chvíli začneš orientovat. Když nebudeš vědět něco důležitého, můžeš napsat na zeď k někomu přímo ze Stobu. Třeba ivamal, nebo maska a tak
14. 03. 2013 11:58
Holky, jste zlatíčka, děkuji moc za odpovědi. Budu se snažit přidat jídlo a více té zeleniny, snad si na to časem zvyknu :(
14. 03. 2013 08:19
Ahoj, vítám Tě a zkusím Ti odpovědět:
1. Ano, chce to výdrž a trpělivost
2. Nevím, ale se zdravým životním stylem to nejde dohromady
3. Zkus něco jiného, ze začátku stačí chodit
4. Problém bude veliký, zpomalíš si metabolismus, nezhubneš a budeš unavená. Doporučení dodržuj a též doporučenou skladbu potravin BTS
5. Zkus zeleninu ke každému jídlu kousek a tu, co Ti chutná, můžeš syrovou, restovanou, dušenou, zapékanou, zeleninovou polévku, když je nejhůř, můžeš mixovanou na zahuštění omáčky či polévky, vařenou přidat do šťouchaných brambor nebo do brambrkaše, jemně krájenou či strouhanou do tvarohových pomazánek, možností je spousta, určitě si vztah k zelenině najdeš. Ovoce radši jen trochu dopoledne, má hodně sacharidů
A neponocuj, dostatek dobrého spánku je základ.
Potraviny važ, aspoň ze začátku.
Přeju Ti, ať se daří!
14. 03. 2013 01:23
ahoj,myslím,že bys měla zachovat ten výpočet...už proto,že až se zastaví...tak budeš mít z čeho ubrat.Většinou se na zastavení reaguje tak,že se 500 přidá a udržuje se...ale to nemám moc zmapované..protože tam jsem nikdy nedošla.řešila bych to,až se ti to stane.
Zeleninu zkoušej různou a i různě upravenou,Já do nedávna nemusela cuketu a s bazalkou,sojovkou a trochou oleje zapečenou jí pozřu.
Nemusíš venku běhat,stačí i chůze a radím ...najít někoho na pokec...třeba i tady můžeš najít parťáka.Pak se dá všechno...nebo prostě najít pohyb ,co tě baví...třeba tanec.
A s těma Kj neblbni, pod 5000 můžeš jít jen pod lékařským dohledem a koleduješ si o takový jojo a zničení metabolismu a organismu/například padání vlasů je i z omezení tuků/...já myslím,že jsem v tomhle dost odstrašující případ...já jeden čas nejedla i nic/ amyslela jsem si jak jsem dobrá/ a dnes mám 134 kg a teprve te už jdu na to rozumně.tak at se ti daří:)
14. 03. 2013 01:13
Ahoj Josephino,
nevím, nakolik dokážu fundovaně odpovědět, ale zkusím.
1. na tom něco proavdy bude, protože pokud je nový životní styl ( - hubnutí ) dobře nastaven, zpočátku se "hun´bne" zadržená voda a to jde snadněji, pak by se měla začít zmenšovat tuková tkáň a nabírat svalová - a sval je těžší než tuk, tudíž začnou být viditelné výsledky spíš na obvodu, než na váze.
2. nevím :-(
3. zkus najít jiný druh pohybu ... ;-)
4. problém budeš mít, protožže tělu nedodáš dost "stavebního materiálu" pro svaly a tělo stále pojede an úsporný režim a cokoliv Ty do něj vložíš se bude snažit ukládat do zásob = tuk. Musíš svoje tělo přesvědčit, že ho nenecháš hladovět a necháš ho budovat svalovou základnu - pak si přestane syslit zásoby do tuku!
5. zelenina je přirozené součást jídelníčku, dle druhů bývá méně sladká než ovoce a má jinak zastoupený poměr rozpustné a nerozpustné vlákniny ... zkus si najít různé způsoby úpravy. ...
Držím pěsti, ať se Ti vede ;-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři