TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 05. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Kamishek92

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 101
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133554.82 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 33 min

Přátelé

Kamishek92

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

nulová prevence :)

06. 01. 2013

           Určitě všichni víte, že se stupňuje výskyt obezity u dětí do 15ti let. V ČR je to nyní asi 15-17%. Což je strašné číslo, protože na 100 dětí je 15-17 dětí obézních.  A kdo za to může? NEVĚDOMOST- naše, našich rodičů a spousty dalších lidí kolem. A také to, že stále jíme jídlo našich babiček, které uvaří a řeknou nám "My to jedli taky a tlustí jsme nikdy nebyli!!!"... Bohužel našim babičkám už nedojde, že zatímco jejich generace celé dny trávila venku s kamarády nebo na poli, naše generace přijde ze školy a sedí u TV nebo POČÍTAČE. 
           Další věcí je stále se rozrůstající trend Mc´Donald, KFC, Burgerking atp... Každý den kolem těchto restaurací procházím, a stále více mě šokuje počet lidí, kteří stojí u pultů. Zvláště pak celé rodiny s malými dětmi. Já osobně doufám, že jestli budu někdy děti mít, tak se o existenci těchto "restaurací" dozví maximálně v dějepisu a to jen malou poznámkou pod čarou. :D. Ne nadarmo je totiž USA nejtlustším světadílem na světě, když mají více jak 100 fast-foodových restaurací na 1km čtvereční...
           Já osobně si bohužel nikdy nepamatuji, že by nám ve škole někdy řekli, tohle jíst nesmíte a tohle je pro vás zdravé. Dokonce ani na střední škole jsem se nedozvěděla správné složení zdravé stravy. Člověk by si myslel, že aspoň na té zdravce vám to řeknou, ale omyl. Tyto zásady jsem se dozvěděla až na vysoké, kde máme speciální předmět Výživu člověka. (stručné, jasné a hlavně přesné informace, které mi velmi pomáhají a které by pochopilo i dítě.)
            Co s tím dělat?  Sama sebe se ptám- Proč podobné předměty, jako je právě Výživa člověka, nevyučují už na základní škole? Děti by se naučily co jíst, aby byly zdraví a fit. Naučili by se, co s jejich tělem dělá nezdravé jídlo a třeba by díky tomu alespoň trochu klesla obezita a třeba i výskyt PPP v ČR.
            Bohužel já s tím nic neudělám, ale rodiče dětí mají na školy a výuku v nich značný vliv. Co kdybychom se něco takového snažili ve školách prosadit??? :)
             Proč si vy sami myslíte, že obezita v ČR stoupá?
           
Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 01. 2013 19:31
Já si myslím, že hlavní je styl života, jaký si neseme z rodiny. Mám pocit, že životní styl se hodně změnil a ještě se tomu většina lidí nestihla přizpůsobit. Ačkoliv nějaké informace ze školství by mohly být dobrou cestou, nevěřím, že by to bylo samospásné. Svědčí o tom i to, že se zde na STOBu vyskytují i lidé,co výživu studovali. Tím na ně rozhodně nechci útočit, jen se na tom snažím ukázat, že jádro pudla je mnohem širší.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři