Datum registrace: 19. 04. 2014
Katerina007
Počítadlo pohybu
| Můj pohyb | |
|---|---|
| Chůze: | 0 km | 
| Kolo: | 0 km | 
| Cvičení: | 0 h 0 min | 
| Všichni uživatelé | |
| Chůze: | 143757.57 km | 
| Kolo: | 67291.75 km | 
| Cvičení: | 5972 h 31 min | 
Stob skupiny
Získané body
Katerina007
Jak psát blog?Mrazák nejlepší přítel vařící ženy (nebo muže)
18. 05. 2014
										S trošku jiným typem stravování hledám vychytávky, které by mi ušetřily čas. Přece jen vaření z čerstvých surovin zabere víc času. O svém mrazení naklíčených luštěnin jsem už psala, ještě si dávám do mrazáku po 150g očištěnou a nakrájenou zeleninu a dělám si bylinkové kostky. A co dál? Mám namysli polotovary vlastní výroby. Díky za inspiraci.										
                   
		
			
							Hodnocení (4 hlasů):
						
									
					Komentáře je možné psát až po přihlášení.
21. 06. 2014  11:01
				           Baall
				           Supr příspěvky...a jaký máte objem mrazáku?? Já mám 290 volně stojící a 90 v lednici...a vše narvané k prasknutí!! (čtyř členná rodina). Takže výroba zmrzliny, zamražování hotovek do foroty je nesmysl. A dělání balíčků po 150g,?? vaří se pro celou rodinu!
				         20. 05. 2014  09:13
				           
				           lin18: díky moc, do Ikei stejně musím tak mrknu i na tvořítka na zmrzlinu
kuhnj: týýý jooo, parádní vychytávka s krabicema od mlíka, to hned použiju
				         kuhnj: týýý jooo, parádní vychytávka s krabicema od mlíka, to hned použiju
19. 05. 2014  10:56
				           
				           Ještě jsem zapomněla na plněné papriky...dělám vždycky v létě když jsou papriky levné a naplním mletým kuřecím masem...pak je stačí dát péct.
Zmrzlina je naprosto jednoduchá...v robotu rozemelu ovoce úplně na kaši a podle chutí přidám cukr, mléko, smetanu...nebo nejčastěji nic :) a naleju do formiček na zmrzlinu (výborné mají v Ikei i se stojánkem).
				         Zmrzlina je naprosto jednoduchá...v robotu rozemelu ovoce úplně na kaši a podle chutí přidám cukr, mléko, smetanu...nebo nejčastěji nic :) a naleju do formiček na zmrzlinu (výborné mají v Ikei i se stojánkem).
19. 05. 2014  10:38
				           
				           Já teda mrazák taky využívám. Zelenina,ovoce ze zahrádky-to ráda uskladňuji do krabic od mléka nebo džusu.Krabičku uříznu na výšku šuplíku v mrazáku a uřízlou části pak krabičku zavřu.Krásně se potom využívá veškeré místo.Také mám zmrazené 100gporce mletého masa nebo 100g porce rybího filé.Mrazím i hotové jídlo, pravidelně třeba peču více sekané nebo jakékoliv pečené maso.Když spěchám rozmrazím, chvíli dám i do trouby jakoby dopéct a je to.
				         19. 05. 2014  09:32
				           
				           Já dělám v létě domácí zmrzliny...minimum cukru, bez barviv atd. A mrazím vše co je na zahradě....špenát, hrášek, květák, mrkev. V létě si dělám polévkové balíčky...nemusím pak otevírat dvacet sáčků. Samozřejmě mrazím houby. Taky když dělám čočku nebo jiné luštěniny, které se dlouho vaří udělám celý hrnec a zbytek rozdělím na porce do mrazáku. Samozřejmě mrazím bylinky.....dávám je do misek na tvorbu ledu a zaliju minimem vody...při potřebě je pak možné jen vyklepnout a je hotovo.
				         18. 05. 2014  17:00
				           
				           V mrazáku máme stabilně chleba a taky pečivo. Chleba zmazený rozdělenený na čtvrtky, já si tam teď dala i nakrájený žitný na plátky (po porcích), už mě to docela zachránilo, když doma nebyl kousek pečiva. 
A pak taky zmrazuju bylinky ze zahrádky, v zimě jako když to najdu :-))
A v Apetitu občas vychází recepty s tipy na zmrazování, tak jsem to začala praktikovat :-)), výhoda je, že dodělání takto připravených porcí zvládne i syn (jak to má dodělat, píšu na čtvrtku a přikládám k balíčku :-) ). V hektických dnes se to vždycky hodí.
				         A pak taky zmrazuju bylinky ze zahrádky, v zimě jako když to najdu :-))
A v Apetitu občas vychází recepty s tipy na zmrazování, tak jsem to začala praktikovat :-)), výhoda je, že dodělání takto připravených porcí zvládne i syn (jak to má dodělat, píšu na čtvrtku a přikládám k balíčku :-) ). V hektických dnes se to vždycky hodí.
18. 05. 2014  14:51
				           
				           Kromě již uvedeného mám v mrazáku ještě uvařené obiloviny, které jsou náročnější na vaření (kroupy, pšenice), z letní sklizně ovoce - hodí se do jogurtu, rybí filé po jednotlivých porcích. A protože jsem někdy lenivá kuchařka, tak si poslední dobou odkládám do mrazáku i porce navařeného jídla, docela se to v hektických dnech hodilo. 
				         18. 05. 2014  12:18
				           
				           Co mi nesmí v mražáku chybět, je domácí masový vývar ... polévka nebo omáčka je pak hotová raz dva :-)
				         18. 05. 2014  12:08
				           
				           Také si připravuji potraviny do mrazáku, i hotové. Někdy se stane že nemám čas a vím že v mrazáku vždy něco najdu :-)
				         Katerina007
Aktuality
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

				                    





