TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 24. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Katerina24

Původní Sebekoučink

67 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 6.7 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1531
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Katerina24

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Postřehy po šesti dnech

30. 01. 2013

Tak dnes je to šestý den, co jsem se přidala k vám. První den byl trošku problém doladit semaforky, pak jsem to zvládala na zelenou, ale včera už jsem s přípravou jídelníčku měla problém. Zelenina, od slova zelená, mi svítí červeně... A představa dalšího kousku papriky, vařeného květáku či rajčat se mi přestává líbit. Na dnešek jsem si dala bezmasý oběd, mám kuskus s houbovou směsí z hub, paprik, protlaku, trošky kečupu, česneku, cibule, paprik různých barev. Nakonec toho na kJ přesnou porci je v misce až až, ale bílkoviny musím dohnat v průběhu dne, což s odpolední svačinou ve formě banánu jde těžko. Tedy k snídani jsem se nabušila bílkovinami v pomazánce z olom. tvarůžků, cibule,tvarohu.K tomu kornspitz, ale jen 40g. Odpoledne to musím dotahovat pomazánkou ze 100g Cottage a dalších ingrediencí, hlavně zeleniny, nebo pomazánkou z krabích tyčinek. vzhledem k tomu, že v té nebude zelenina, ale ananas, tak asi vyhraje. Ale stejně budu s bílk.lehce v minusu, byť zelená svítí. Jak jednoduché je dát si plátek kuřecího, to se to pak ladí... Jsem poučena, že než se pachtit s jídelníčkem bez masa, budu zařazovat maso často. A nebo to přestasnu tak důsledně řešit a když jeden, dva dny v týdnu nebudu mít dost bílkovin, asi to přejdu. Ale co potom ty sacharidy, které mi tam skáčou snad sami? Je to problém, když budu mít občas sacharidy 114% a bílkoviny třeba 85%? Hlídáte si to tak detailně?
Dalším, hooodně důležitým a povzbudivým zjištěním je, že mám dostatek energie. Zatím ani jednou na mne nepadla lenora, která se dostavovala po celodenním hladovění na jednom rohlíku nebo jogurtu, třech kávách a ataku na ledničku po příchodu domů. To přeci vyžadovalo odpočinek na gauči! :-O Jedním okem jsem sledovala něco v telce a přemlouvala se k akci... Ale buď jsem i to jedno oko zavřela a zdřímla si, nebo naopak se zakoukala do filmu a nemohla se tudíž zvednout... A teď? Nemám potřebu se povalovat, jdu ven se psem na delší dobu a ráno!!! vstávám v 6 naprosto v pohodě a jdu se psem delší okruh, než jsem chodila dřív. Tak pokud by tohle vydrželo, jsem spokojená.
Váhový úbytek mám, asi až moc, 2kg za 6 dní, ale jím všechno, co si zapíšu, 5x - 6x denně, celkem  5600kJ. Pohybové aktivity při cvičení fakt moc nemám...:-( Dám si slabých deset minut lehkého cvičení - kalanetika, v tom se snad časem polepším, a k tomu  ty procházky se psem. Chci dodržet tempo 1kg za týden, ale v prvním týdnu to asi není tak mimořádné shodit 2kg, (co si o tom myslíte???) a pak se to ustálí třeba na tom jednom. Pokud ne, asi bych měla zvednout příjem, ne?
Předem díky za vaše rady a zkušenosti v komentech. Mějte hezký den a hodně energie!
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 01. 2013 18:14
Zkus víc tepelně upravenou zeleninu, třeba polévky, když zeleninu rozmixuješ tak Ti to ani nepřijde (třeba brokolicovou, dýňovou, hráškovou nebo směsku zeleniny) a ještě Tě to dobře zasytí. Jinak obecně, bílkoviny je lepší překročit než mít méně než doporučené množství (bílkoviny se déle tráví a na jejich trávení se spotřebuje víc energie).
30. 01. 2013 18:03
já mám zase nadbytek bílkovin a málo tuků... ale úplně to neřeším , hlavně že to jde pomalu dolů... A´t se ti daří :-)
30. 01. 2013 16:27
určitě to zvládneš, také jsem měla ze začátku ze zeleniny strach, ale už to jde. Sice teď přes zimu je té zeleniny méně, ale zas to doženu jiné dny :-).

První dny je větší úbytek určitě normální a hlavně motivující.

Moc ti přeji ať se ti daří i nadále.
30. 01. 2013 15:49
Já jsem zpočátku měla dodržování zeleniny také za sci-fi, zelenina pro mě byla mrkev, okurka, rajče a parika pořád dokola. Teď už zařazuju zeleninu automaticky skoro do každého jídla a dělá mi to nejmenší problém ze všech semafórků. Zkoušej různá jídla a ono se to brzy podá :-).

Co se týká velkého úbytku na začátku, tak to je myslím, úplně normální. Až se to trošku zaběhne, tak se to zřejmě trochu zpomalí. No, uvidíš sama.

Každopádně držím palce, ať to jde hezky dál :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři