TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 31. 05. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Kivvi

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 372
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Holka, která je "v pohodě"

24. 01. 2016

Napište na co právě myslíte. Dobře. Právě myslím na to, že mi letos bude 24, to už je skoro 1/4 století. A ani jednou za tu dobu jsem nevypadala tak, jak bych si vypadat přála. Takže kdy? Za dalšího 1/4 století? Za 1/2? Nikdy?

Vždycky jsem byla holka, která je "v pohodě". To znamená, že když si vezmu upnuté triko nebo nakráčím na pláž v bikinách, nikdo mě nezačne strkat zpět do moře v dojmu, že jde o velrybu, ale kdybyste se zeptali na to, jak se cítím já, řekla bych vám, že bych si radši natáhla košili po tátovi...

Když chce zhubnout tlustá holka, všichni jí drží palce. Když chce ale zhubnout holka, která je "v pohodě", začnou všichni vyšilovat. To, že se ve svém těle necítíte dobře nikoho nezajímá. Nikdo vás nepodpoří, všichni z vás budou dělat blázna, protože je to přece "v pohodě".

Letos mi bude 24, mám za sebou několik veskrze neúspěšných pokusů, byť poněkud "inteligentnějších", jak změnit svůj život a vzhled, ať už jde o to, že bych chtěla jíst jídla, která mi nebudou huntovat zdraví, zbavit se závislosti na sladkém (naprosto seriózní záležitost, ale zkuste přijít za někým, že jste nešťastní kvůli tomu, že si nedokážete odpustit čokoládu - nejspíš si poklepe na čelo), mít ploché bříško a takový ten pocit, že ať sáhnete do skříně po čemkoli, vždycky to bude dobrý. Ohlížím se zpátky a říkám si: "Proč se to kurde nepovedlo? Kde byla chyba?"

Někde jsem četla, že pokud je člověk unavený z toho začínat pořád znovu, neměl by se vzdávat. A já jsem unavená začínat znovu, protože jsem to posledně (zase, pod tlakem sociálních "povinností" a stresu) vzdala. Celý život se v tom tak nějak plácám a celý život jsem na tenhle boj sama. Naučila jsem se plnit představy ostatních, o tom, že jsem "v pohodě" a tak si přece můžu s nima dát "tohle" nebo mě nezabije když dneska tréning vynechám... Ale víte co? Zabíjí mě to. Jak duševně, tak fyzicky. A já už se nechci dál nechat zabíjet. Pomůžete mi někdo? Vím co chci a vím, jak to mám udělat, ale potřebuju někoho, kdo aspoň kousek té trati poběží se mnou, protože všichni ostatní běží proti mě.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 02. 2016 08:04
souhlasím s Hankou, nauč se být sama sebou a hlavně to nauč své okolí, ať si na to zvyknou, čím déle žiješ podle představ ostatních, tím hůř se z toho kolotoče vystupuje, vím o čem mluvím. Z toho, že se snažíš být taková, jakou tě chtějí ostatní, musíš být zákonitě unavená. Jdi si za svým, dělej, co chceš ty! Možná se dozvíš, že jsi sobec, nebo že taková přece nejseš, ale nedbej, není to pravda. Držím ti palce, ať najdeš správný proud!
27. 01. 2016 11:01
Holka zlatá, nauč se být sama sebou, nedělej nic pro ty ostatní. Dělej to, co tebe baví, co se ti líbí. Život není o tom, zda se vejdeme do "tabulek" průměru, ale o vlastní osobnosti. Abys byla šťastná, musíš milovat sama sebe a pak teprve ty ostatní. Krásných 24 let, to už mám dávno za sebou, měla jsem už povinnosti - 2 děti, manžela. Dnes je jiná doba, trochu se vše oddálilo a nevím, zda je to úplně dobře. Zamilovanost je to nejkrásnější období života a přichází nejsilněji na prahu dospělosti. Ty hledáš spřízněnou duši, hledej tak, aby ti byla oporou a rozuměla ti.
My ti tady můžeme nabídnout slůvka útěchy, někdo i rady, jiný zkušenosti a teď už bude jen na tobě, jak se s tím popasuješ. Držím ti palečky, abys našla vnitřní klid a vydala se na cestu, po které toužíš. :-) Hodně štěstí.
27. 01. 2016 10:43
http://www.stobklub.cz/blog-zapis/afrais/17286/
27. 01. 2016 10:42
my tě na trati povzbudíme, ale musíš ji absolvovat sama - říkej si, že to děláš hlavně pro svoje zdraví a kondici, a takhle to říkej i okolí, když nebudou chápat. Chci být tak fit, abych při tréninku nohou v 45 letech odtahala skoro 5 tun váhy. A k tomu musím dobře cvičit a dobře jíst. Musíš plnit hlavně svoje představy, ne představy svého okolí. Určit si , co je důležité pro tebe - mrkni na blog "Něco málo o psychice: nastavení priorit". Když máš jasně daný cíl, najdeš k němu cestu. A neboj, s přibývajícími roky života se po ní naučíš jít tak, jak chceš ty.
27. 01. 2016 10:35
Musíš mít větší sílu a odhodlání než my, obézní, protože tlak okolí je na tebe neúprosnější. Saša tu nedávno psala o postupných změnách, možná by tvoje okolí lépe přijalo tvoje fitness já (:), kdyby přišlo postupně: Ne, opravdu nemůžu vynechat dneska trénink, to bych tam musela jít zítra i pozítří a dva dny po sobě? Zkoušel jsi to?
Moje tělo si potřebuje zacvičit, takže buď pojď se mnou nebo mi jdi z cesty :)
Když to tak čtu, potřebovala bys asi nejlépe i fyzického parťáka, který tě před ostatními podpoří, navíc samozřejmě, když si domluvíš, že půjdeš s někým cvičit, tvoje okolí na to zase bude reagovat jinak.
24. 01. 2016 16:06
Já tě ráda povzbudím, ale nějak nevím, kde chceš vlastně začít. Co přesně tě zabíjí?
Chceš zhubnout? Chceš jen upravit postavu a pocvičit? Podle toho, co píšeš, jsi zřejmě v nějakém společensky velmi přijatelném váhovém limitu, který se ti ale nelíbí. Chceš přestat jíst ty čokolády? Chceš se líbit chlapům? Nebo máš pocit, že potřebuješ změnit celý tvůj život? Máš pocit, že svět je proti tobě? Fak nevím, kde tě začít povzbuzovat.
Všichni zde řkají, že cíle je třeba si dávat postupně, jinak se člověk zahltí hned na začátku.

Takže pouze a jedině za mě:
1) Pokud chceš zhubnout - jestli máš normální postavu, nepřeháněj to, spíše prohoď špeky za svaly. A budeš mít krásnou postavu, kde nebudeš mít problém si na sebe cokoli vzít. A držím palce!!
2) Jestli máš povolené tělo - držím palce, abys našla systém a pocvičila a měla nádhernou postavu. A držím palce!!
3) Jestli máš chutě, držím palce, abys našla způsob jak s tím vyrovnat a netrpět, když si občas něco dáš. A držím palce!!
4) Chceš se líbit? Hlavu nahoru, však ono to půjde také. a Držím palce!!
5) Chceš změnit celý tvůj život? Hele jedna rada - odjeď někam do zahraničí a zkus si tam najít práci, známé, kamarády a zjisti, o čem ten život jinde je. Když se to opravdu dobře povede, pak tě to obohatí a třeba najdeš štěstí.na druhou stranu, blbá zkušenost je zkušenost.. A držím palce!!

Možná ti chybí právě pocit štěstí. Zkus ho hledat, samo nepřijde (ani ke mně samo nepřichází). Když mu půjdeš sama naproti, určitě bude mít k tobě kratší cestu. A držím palce úplně nejvíc!!!!!!!!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři