TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 31. 05. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Kivvi

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 372
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Uvařte jídlo pro toho, koho milujete...

01. 02. 2016

...a pak ho snězte. Zaručeně si pochutnáte, bez ohledu na to, jestli to budou nadívaná kachní prsíčka s pomerančovou omáčkou, nebo míchaná vajíčka.

Pokud někdo ujíždíte na anime (japonské kreslené seriály) a zároveň si potrpíte na vaření a slušný fan service (prsatá děvčata, svalnatí chlapíci), rozhodně si nenechte ujít "Shokugeki no Souma" na shirai.cz je ke stažení s českými titulky.

Pokud na anime neujíždíte, předám vám aspoň moudra, která se mi podařilo z první série načerpat (ostatní položky už jsou na vás ;-)

1. Vařte každé jídlo pro osobu, která je vám drahá, bez ohledu na to, jestli je to váš manžel, babička, dcera nebo kamarádka a bez ohledu na to, jestli ta osoba s vámi bude pokrm následně sdílet nebo ne. Láska, kterou do pokrmu vložíte jednak ovlivní chuť a především váš pocit z vaření. Už to nebude o tom, "že u toho musíte stát půl hodiny, abyste si připravili zdravé jídlo", ale "že u toho chcete stát půl hodiny, abyste svému miláčkovi naservírovali božské (a navíc zdravé!) jídlo". A ještě vám prozradím, že po takovém božském jídle se pak s lidmi dějí zajímavé věci ;-)

2. Snídaně je jídlo, kterým začíná den. Není to jen jídlo, které vám dodá energii, abyste přežili cestu do práce, školy, do dětského pokoje... Je to jídlo, které váš den otevře jako prázdný sešit a napíše do něj první větu a od ní se bude odvíjet zbytek příběhu (nebo aspoň první kapitola). Takže začnete svůj příběh slovy: "Sotva do sebe hodila kafe, už běžela na autobus?" nebo "Nasypala si do misky vločky a na to kydla jogurt a nacpala to do sebe, páč je to zdravé a rychlé?" nebo zkusíte něco důmyslnějšího jako "Přivstala si, takže ráno měla chvilku pro sebe, poslouchala muziku, během toho, co si dělala čaj a byt provoněla vůně jablek se skořicí, jak je pomaličku opékala, než je uložila na palačinku a dozdobila jahodami, aby se potěšily nejen chuťové pohárky, ale i oko?" a možná budete chtít připsat i "pochutnaly si i děti a manžel", což může rovněž přinést zajímavé výsledky ;-) Každopádně věřím, že pokud si na sebe ráno uděláme čas, s láskou připravíme jídlo a nemáme spěch, máme tak nějak radši i sami sebe a den, který je před námi.

Vyzkoušejte a určitě napište do komentářů, co si o tom myslíte! (Pokračování příště...)

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 02. 2016 10:38
Děkuji za komentáře, připomínky i pochvaly, moc si vaší interakce vážím! A rozhodně souhlasím, že občas vylézt z postele i po čtyřech je problém... Ale dlouhá klidná rána patří k mým dlouhodobým cílům, o který se s vámi chci podělit ;-)
02. 02. 2016 08:17
Naše tělíčka nás taky milují a proto s láskou ukádají, jak píše Evusja.Moc krásný blog,díky
02. 02. 2016 07:54
To by to ráno nesmělo začínat o půl šesté :-D! To jsem ráda, že do sebe něco podle plánu hodím, většinou v poklusu mezi připravováním jídla pro ostatní, abych učinila zadost zdravé výživě, nikdo po mně nemůže chtít, abych si to ještě užívala. Takhle kdych mohla vstávat až v devět, nebo ideálně, až se sama probudím a měla na to hodinu, tak to jo, to bych si to užila a hezky se nasnídala.
02. 02. 2016 07:46
Musím souhlasit s kuhnj, já než bych vstala o minutu dřív, to bych asi umřela. Spánek je mi nade vše drahý, takže snídám až v práci. Ale snídám. A jídlo vařím s láskou, protože to jinak ani nejde. Přeci si nebudu nad hrncem říkat, proboha, to mě to ale štve ! To by asi nedopadlo dobře. Hlavně mám radost, když se sní a vím, že chutnalo. A je jedno, komu. Spíš je problém, co vařit, to rozhodování mě občas nebaví, neboť moje drahá polovička zdravé jídlo bojkotuje.
02. 02. 2016 07:23
Moc krásně a pravdivě napsané. Snídaně je základ. :-)
01. 02. 2016 20:33
Bez snídaně nefunguji. Ráno nachystám sobě i dětem snídani, svačiny půl hodiny, než děti vzbudím a pak začne frmol:-)) Palačinky ve všední den nedám. Evusja: Evi, souhlasím, mám to podobně:-)))
01. 02. 2016 18:44
Můžu jen souhlasit. Také jsem si ze snídaně udělal menší obřad. Už si ani nedokážu představit, že bych nesnídal, nebo to jen nějak odbyl. Snídaně opravdu dokáže ovlivnit téměř celý den.
01. 02. 2016 18:14
Určitě na tom něco je, ale... třikrát v týdnu vstávám ve 4,30 ...
01. 02. 2016 16:33
Teď jsou tu tak krásne blogy a tenhle je jedním z nich. ;-)
01. 02. 2016 16:27
Evusja : to je dobré :-)) :-)) :-)) a bohužel i známé a důvěrně.....
01. 02. 2016 16:22
Celkem souhlas, ale ráno, že bych si přivstala a opékala jablíčka, tak to ne:-). Miluju spánek a ráno šetřím každou minutu. Tzn. že snídani mám nachystanou už večer, přijdu do práce o 15 minut dřív a snídám s kolegyní. O víkendu si snídaně s manželem užíváme, to snídáme třeba hodinu. V zimě u roztopených krbovek a v létě na terase:-)))!
01. 02. 2016 16:00
Něco na tom asi bude, ale to všední ráno asi fakt nedám.
01. 02. 2016 15:58
A možná na tom něco je...já se snažím jídlo připravovat vždy s láskou, jím s chutí, co si navařím, jen mám pocit, že tělo, potvora, to pak se stejnou láskou uloží :-((

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři