TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 07. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Krokuska

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 912
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Krokuska

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

nechápu se

03. 02. 2016

Pořád tady chodím dokola, a nejsem schopná dodržovat zapisování, nestíhám vážit tak to nezapisuju, snažím se jíst málo a zdravě, ale vařím ve velkém a nechce se mi všechno co hodím do hrnce zapisovat a vážit vím jsem líná, ale že ych za týden přibrala 2kg, když odben cvičím jezdím na rotopedu min.50min a eliptaru a najednou o 2kg navrh

je mi z toho na nic tak nevím dopoledne to ještě jde ale večer mám chutě hlavně na uzeniny máte to někdo podobné nebo jenom já jsem taková hlupka?

sad

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 02. 2016 14:20
Krokuska: a co je na mase a tlačence tak děsného? Prostě si dáš plátek a k tomu salát, když toho nesníš naráz půl kila tak se do semafórků jednou za čas vejdeš. Jíst zdravě neznamená jen chroupání mrkve s keksem nebo nějaké nechutnosti. Ono je hodně těžké vyvážit jídelníček s tím, čeho se teď nemůžeš vzdát. Já si myslím, že jsi přepálila začátek a možná málo jíš. Já pravidelně tloustnu, když se snažím jíst málo.
05. 02. 2016 13:21
děkuji všem tak už jsem váhu vytáhla a všude mám hromadu papírků, ono s těma chlapama to je tak že oni jsou na uzeniny zabíjíme každým rokem prase a to je můj konec, jsem taky ujetá na maso a když oni tlačenku tak já musím taky no musím ... spíš jsem žravá, budu psát jak to pokračuje držte pěsti děkuji moc všem
04. 02. 2016 17:24
Taky mi na podzim přišlo hrozně nespravedlivé, že jsem měla opravdu hodně pohybu, na domě jsme dřeli denně, se dřevem a vším ostatním, mimo to kolo, běh, cvíčo.. A přibírala jsem pořád. Nic jiného než jídelníček a zapisování prostě asi nepomůže. Takže přeju, ať to jde!
04. 02. 2016 13:44
Taky se přidávám k děvčatům a co říká Afrais. Já bych bez vážení a zapisováné vůbec nezhubla. Snad se porce časem naučím odhadovat, ale zatím to neumím. Tak s chutí do toho !
04. 02. 2016 13:08
Je to na tobě. Já bych ti mohla poradit zase jenom to, co děvčata přede mnou. Celé je to o vážení aby byly živiny v rovnováze a nebyly chutě. Tak to vypadá, že musíš nastartovat váhu a vážit. Není to nic hrozného a po týdnu se do toho dostaneš. Taky vařím pro celou rodinu a jde to. Moc ti držím palce. :-)
04. 02. 2016 12:52
Ale ono to bez vážení asi opravdu nepůjde.... A bohužel nadbytečné jídlo má na tloustnutí a hubnutí mnohem větší vliv než pohyb.
04. 02. 2016 12:16
Bez přípravy a kontroly to nepůjde. To je realita. Z tohohle blogu mi trochu chybí motivace něco opravdu měnit. Taky vařím i pro muže, ale vařím tak, že je to zdravé - to přece neznamená nedobré :-) Zdravé jídlo prospěje všem. Pak už je to jenom o množství. Začni prostě postupně, první týden jedna věc, druhý týden k ní přidej druhou, až dojdeš k tomu vážení.Nemusíš u něj strávit celý život! Jen chvilku, aby ses naučila, kolik čeho vlastně je a kolik je toho třeba v dané odměrce nebo naběračce. A mezitím budeš měnit způsob, jakým vaříš, pokud je to nutné, a výběr potravin a množství zeleniny a množství bílkovin (až se dostaneš k bílkovině u každého jídla). A naučíš se, kolik máš správně jíst (ty chutě jsou z nedostatku živin a energie). Začni tím, že si budeš opravdu poctivě týden všechno psát - všechno, co sníš. Zatím to piš klidně třeba jenom na papír a množství odhaduj přibližně - 1 krajíc, tolik a tolik plátků šunky, tolik a tolik z balení sýra... Piš všechno, včetně ochutnání a uzobnutí. Po týdnu zkus vytáhnout váhu a vydržet chvíli vážit. A pak začni upravovat, co se ukáže jako největší problém.
04. 02. 2016 11:42
80 % hubnutí je stravou, rotoped i eliptical jsou fajn, ale kila dolů nepůjdou...musíš prostě vážit a zapisovat, jinak to nejde...mluvím vyhradně z vlastní trnité zkušenosti :-((
03. 02. 2016 22:21
Já musím zapisovat a vázit, jak to jenom odhaduju je to v háji. Drzím ti palce at ti to jde líp:-)))
03. 02. 2016 22:06
Taky jsem měl zpočátku problém se zapisováním při vaření. Byl jsem zvyklý to házet rovnou do hrnce. Často se mi stalo, že jsem měl polovinu věcí v hrnci, a až pak jsem si vzpomněl že bych měl vážit. Pak už se to dá dost těžko odhadovat.
Dělám to tak, že si před vařením nachystám všechny ingredience na stůl, co je potřeba opracuji (např oškrábu brambory), alespoň nic nezapomenu :-) Potom všechno najednou navážim, zapíšu, a pak už vařím úplně běžným způsobem. Za nějaký čas ti to vážení přijde jako něco úplně normálního. Prostě rutina.
03. 02. 2016 21:18
Držím palce, aby ses rozjela:)))
03. 02. 2016 20:45
Zapisuj, jak radí mima326 a važ. Nedá se nic dělat. Jinak to nedáš. Odhady jsou zavádějící. I já, která v práci běžně vážím věci a mám za sebou doslova tisíce navážek, převažuji, když si nejsem jistá. Nevážím vše, ale mám v oku váhy potravin a stjně si to oko uravuji.

Ty uzeniny nejsou nic moc, je v nich plno dreků, dusičnanů, éček a kdoví čeho dalšího, navíc nebývají zrovna z kvalitního mas, ale nejrůznějších separátů, odřezků a klidně to doplní ještě nějakou sójou. Navíc jsou strašně slané a kalorické. Zkus se třeba více napít, žaludek to trochu zmate.
03. 02. 2016 20:32
Já momentálně mám období, kdy mám vyloženě večer hlad. A přitom jím dost a zapisuju, snažím se jíst večer plnohodnotně (dneska například 200 g dušené tresčí filé, 40 g dalamánek a 50 g paprika - no a stejně mám hlad, kdybych poslouchala své tělo (jako že má málo) tak určitě přešvihnu denní příjem. Už si nemůžu dát ani zeleninu, protože mám za den splněných 115% :-(. Zkus to opravdu vážit, některí věci stačí zvážit jednou a pak měřit na objem. Např. když dělám kaše, tak vím, kolik mám nasypat do skleničky (po druhý vroubek), vím, že jistá mistička naplněná po okraj je 150 g rýže atd...
03. 02. 2016 20:22
večer mám chutě když se dopo pořádně nenajím, nebo je to nevyvážené, zkus se dokopat k zapisování, hodně to napoví a ukáže....
03. 02. 2016 20:19
Myslím ,že ti pomůže jen poctivé vážení a zapisování. Moje zkušenost je, že velmi důležité je složení jídel, správný poměr živin. Pokud to dodržuji, nemám žádné velké chutě. No a další věc je, nejíst málo. Pokud jím málo, tak večer to na mě přijde a je konec:-). Tak že zapisovat a vážit!!!
03. 02. 2016 19:34
I já vařím pro celou rodinu. Prostě i oni jí zdravěji a já si vážím co si dám na talíř. Ke každému jídlu jím 100g zeleniny (ponejvíc to, co je v akci). Jíme všichni podle jídelníčku i babička, které je 85let a je u nás na doopatrování a jak všem chutná. Těch pár jídel co nechci si oddělám základ a nechám tak, to přece není vaření navíc. Jídla co vařím mám zadané v sebekoučinku.
Možná jsi přepálila začátek, někdy je lepší začít pomaleji aby se tělo nevzepřelo.
03. 02. 2016 17:32
Já si dělám jídelníček na víc dní a nakupuju podle toho. Doma pak nemám ,,lákadla" a když na mě přijdou chutě, mám doma zeleninu .
03. 02. 2016 14:37
Upřímně? Když mám na něco chuť, tak si to dopřeju a "zprasím" se tím. Fakt je, že se mi to nestává často, ale stane se. Prostě klasický absťák. Na mě nefunguje "od všeho trošku", tj. kousek čokolády, kousek tohodle, kousek tamtoho. Sestavím jídelníček a jedu :-) A když dojde na ten absťák, tak se snažím zase rychle vrátit k normálu. Zatím se daří :-)
03. 02. 2016 12:45
no s centimetry se nic moc nepohlo, jsem taky věčná dietářka a mám pocit že když něco málo zhubnu hned toho nechám pak zase začnu, i když dost cvičím tak ten vlčí hlad se pořád ozývá, mám problém že mám doma dva chlapy kterým vařím a nechce se mi vařit dvakrát a všechno převžovat tak se najím s nima a je to všechno v háji :)
03. 02. 2016 12:37
Moje zkušenost je, že když mám chutě, tak mám špatně poskládaný jídelníček. Jediné co působí na mě, je nedělní dělání jídelníčku a jeho přísné dodržování. Já mám po cvičení hlad (ne tělesný, ale v hlavě) a jediné co mi pomáhá, je podívat se, že jsem jedla a co jsem jedla, jak mám pěkné semaforky a pak to dojde i mé hlavě, že je to v pořádku, že nemám hlad a že tehdy a tehdy budu zase jíst. Ale já mám problém s celoživotními dietami, hladovkami a následným vlčím hladem.
Držím Ti palce a z váhy si nic nedělej, třeba zadržuješ vodu, jak jsi na tom s cm?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři