TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 08. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Lina.S

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 10331
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 21.40 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

První den - pondělí 3.8. ráno - začátek

03. 08. 2015

Tak jsem tady zase, o týden dřív než loni. :-) Cíl? Stejný. Vstupní váha? Zaplať Pán Bůh, taky. Loni jsem začínala cyklus s váhou v normě a cílem shodit tři kila, jen abych se sama sobě víc líbila. Shodila jsem dvě. A za rok jsou zpátky. Ale to já nepovažuju za jojo-efekt, dvě kila - to je u mě občas rozdíl váhy ráno a večer.

Zajímalo by mě, co já jsem to vlastně za týpka. Rozhodně nemám období přejídání a hladovění, to v žádném případě. Mám období, kdy si nic nezakazuju, období, kdy si dopřeju čokoládu, kdykoliv na ni mám chuť. A pak si někdy řeknu, že by to chtělo přibrzdit. Nezačnu jíst míň, jen prostě vynechám všechna zakázaná jídla a žiju zdravěji. Ale přestože jsem se domnívala, že dodržuji jakýsi rozumný energetický příjem i bez sebekoučinku, džíny byly pořád těsnější. Tak jsem se včera rozhodla, že se sem vrátím. A už večer jsem si třásla nedočkavostí, jak si budu zase hrát se semaforky!

Letos bych k sobě chtěla být tvrdší a shodit kila čtyři. Což znamená nevykašlat se na sebekoučing ani na dovolené! Chtěli bychom se vrátit ještě jednou do Šumperka, kde jsme letos na dovolené už byli. V tom hotelu sice skvěle vaří, a předem přiznávám, že jeden večer si jejich uzená žebra na medu určitě dopřeju, ale bez problémů se dají vybrat i zdravá a lehká jídla.

Od letoška zkusím i psychokoučing. Sice jsem si zvolila "Udělám si čas na sebe a své záliby", ale myslím tím spíš - udělám si čas a konečně začnu psát diplomku. Chtěla jsem ji mít za prázdniny z větší části hotovou, polovina prázdnin pryč a já na ní ještě ani nesáhla. :-(

A ještě jeden rozdíl tu je oproti loňskému roku. Začala jsem trochu víc přemýšlet nad tím, co jím. To samozřejmě neznamená, že bych okamžitě začala kupovat všechno v bio-kvalitě! Něco jsem změnila pro zábavu, něco z pohodlnosti. Pro zábavu jsem si začala na balkóně pěstovat vlastní zeleninu. Je ale jasné, že pár rostlinek v pár truhlících nemůže pokrýt spotřebu. A tak jsem z pohodlnosti objevila bedýnky českých farmářů. A to je bezva věc, ve čtvrtek mi prostě někdo přiveze až domů nákup na celý víkend. Také jsem si našla cestu do farmářského obchodu, ačkoliv je v centru města a z práce to pro mě znamená skoro hodinovou zacházku. A tady bych viděla jediný problém - farmářské mléčné výrobky nejsou zrovna nízkotučné. :-) No, můžu se utěšovat tím, že do toho obchodu musím dojít a že je to docela slušný kousek cesty pěšky. :-)

Tak - vzhůru do nového čtyřtýdenního cyklu! :-)

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 08. 2015 06:31
Moc děkuju všem.
To Mijuu: Byli jsme v Hotelu Elegance, v komplexu Maják. Mají pobytové wellness balíčky na Slevomatu, doporučuju.
03. 08. 2015 23:06
Farmářské výrobky nemůžou být nízkotučné:-))). Na farmě musí mít mléko špunt ze smetany:-)))). Nebála bych se toho, zvlášť když nestartuješ z nějaké vyšší váhy! Přeji,ať se daří!
03. 08. 2015 19:00
:-)
03. 08. 2015 18:29
Ať se daří :-) Kdepak jste to v Šumperku byli, pracuju tam a bydlím kousek v Zábřehu :-)
03. 08. 2015 08:08
Lino, líbí se mi tvůj blog a přístup k sobě samé a zdraví, začínáš přemýšlet nad životosprávou a kvalitou potravin, správná cesta! Přeju ti, aby se ti dařilo se sebou i s diplomkou....

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři