TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 02. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Lulu25

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 66
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133583.04 km
Kolo: 66291.50 km
Cvičení: 5547 h 11 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

ne vždy posilování pomáhá

06. 02. 2013

Jsou tomu +- 2 měsíce,co jsem začala cvičit podle J.Michaels.Důvodem byl jednak samosebou tuk-14 kg navíc,a pak denní bolesti beder ramen a krční páteře.
Neubyla jsem sice v kilech,ale cm mizí.Sice tak nějak všude kolem,jen ne v inkriminovaných místech,ale to je u mě už normální.
Teď cvičím killer abs a poslední měsíc mě denně bolí záda v oblasti lopatek.
Už pár min po cvičení a posledním závěrečném protažení cítím unavený tlak,který nejde rozehnat ani masáží.
I když mě cvičení moc baví a jsem ráda,že se zpevňuje a jsem silnější,ta bolest mi to znesnadňuje,protože po každém cvičení musím mít 1-2 dny přestávku kvůli těm zádům.Další den konečně bezbolestně cvičím a situace je stejná.
Nevím co si o tom myslet.Zlé provedení cviku to nebude a nedostatečný strečink taky ne.Spíš si říkám,jestli to není reakce na mé celoživotní hrbení se a to,že se kulatým zádům nechce narovnat x)
Ať je to jak chce,jsem na pochybách,jestli pokračovat,nebo s tím přestat.
Začala jsem tedy cvičit i pilates a obden to dělá hodinu.
Měl tu někdo obdobný potíže?
Mám tedy pokračovat nebo s tím mám jít za odborníkem?
Nebo to mám chápat jako že má "bedra" jsou přetížena a neměla bych si toho v oblasti zdraví tolik nakládat?
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 02. 2013 12:44
díky holky. jenže víte co je nejhorší? že já Jill zvládám naprosto perfektně,zvládám dýchání,bvnímám správný svaly,chodím lehce a rovně a je mi fajn,jen prostě ty lopatky zlobí...asi to je tím že se mi třeba mění ten postoj a chůze nebo tak...zkusím se sledovat,jestli mi totéž bude dělat režim pilatesu pod vedením Cassey Ho.Pokud to přetrvá,začnu to už skutečně řešit protože pak ani nespím a nic.
07. 02. 2013 08:13
PS: Taky jedu Jillian a NAPROSTO SOUHLASIM s MaSkou, ze to neni zadny med a ze zacinat s ni, je dost narocny. Delala jsem 7 mesicu kalanetiku, kdysi plavala, chodim dost ostrou chuzi, no zkratka jsem si myslela, ze fyzicku mam suprovou a HAHAHA, Jillian mi dava setsakra zabrat...O_o
07. 02. 2013 08:09
Na petazene svaly, nebo bolesti mi pomaha plavani, ve tvem pripade, bych co 10 minut stridala plavecke styly. Prsa-kraul-znak. Pomalu provadet jednotlive zabery a soustredit se na to, co pri nich citis. Za me: jit co nejdriv do bazenu. Dalsi rada by byla sauna, nekdy pomaha prohrati svalu ve vyssi teplote, prip. horka vana s nejakym relax. olejem. Ale kdyby bolest pretrvavala i druhy den po plavani, nebo vane, tak bych zasla za odbornikem a popsala mu, jak se vec ma a co s tim..
07. 02. 2013 07:18
Obávám se, že při bolesti beder resp. zad je nejdůležitější nejdříve důsledné protažení spodní části zad, tj. bederní oblasti, která bývá v naprosté většině přetížena a k tomu kompenzačně posílení břišního svalstva.
Bolest mezi lopatkami, tak jak ji popisujete, by se u cvičení neměla objevovat, je to nejspíše opravdu špatným provedením cviku, přetížením trapézových, prsních svalů apod., které při způsobují "hrben zad". Pokud jste delší dobu necvičila, začínat naostro J. Michaels mi nepřijde nejvhodnější. Pokud se bolest objevuje delší dobu doporučuji navštívit fyzioterapeuta, který vám doporučí dle kinantropologického rozboru co a jak kompenzovat. M.
07. 02. 2013 07:18
no, jestli jsi to nepřepálila trošku.. pokud to nemizí tak si určitě dojdi za odborníkem, aby sis neublížila ještě víc:-(.. není to legrace, třeba ti na to doporučí úplně jiný typ cviků

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři