TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 08. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Macatice

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 494
Celkem: 32430
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133217.93 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Macatice

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak přidat fotky do blogu

16. 07. 2019

Chcete-li přidat fotky nikoli do blogu, ale do fotogalerie, přejděte na můj blog Jak přidat fotky dofotogalerie (jo, jmenuje takhle s tou chybějící mezerou, ale nechci pokoušet osud a nějak to opravovat, aby nezmizel celý blog).

Při přidání fotek do blogu často zjistíte, že se zobrazí zdeformované, jakoby protažené do výšky. Narazíte-li na to jako čtenář, klikněte na obrázek pravým tlačítkem myši a pak vybrat volbu "Zobrazit obrázek".

Při vkládání obrázku (nebo tabulky - tam je to ještě důležitější) do blogu vřele doporučuju nejprve si pro něj v textu "udělat místo", třeba tři prázdné řádky, potom najet kurzorem (myší) na ten prostřední z nich a tam obrázek vložit. Přebytečné řádky se dají smazat snadno, ale trefovat se na místo, kam byste chtěli nový řádek nebo text vložit, je někdy problematické.

Obrázek se (na místo, kde je v editačním okně kurzor) vkládá pomocí ikonky "Obrázek" úplně vlevo na poslením řádku ikonek v horní části editačního okna blogu.

Otevře se okno "vlastnosti obrázku". Tlačítkem "Procházet" vyberte obrázek (soubor), který chcete vložit, jakmile se jeho název objeví vedle tlačítka "Procházet", stikněte "Vložit obrázek". Následně je třeba v levé části okna vymazat údaje v políčkách "Šířka" a "Výška" (smaže-li se jedno číslo, zmizí automaticky i to druhé). Dole pak klikněte na zelené OK.

Výsledek zjistíte až po uložení blogu a jeho zobrazení normálně v prohlížeči. V editačním okně ten obrázek bude rozměrově mimo text.

Pokud zjistíte až dodatečně, že je obrázek v blogu zdeformovaný, otevřete blog pro úpravy, v editačním okně klikněte na obrázek pravým tlačítkem myši a zvolte možnost "Vlastnosti obrázku", čímž se otevře výše zmíněné okno vlastností, v němž budete moci políčka Výška a šířka vymazat. Pak stiskněte zelené OK a nezxapomeňte blog uložit. Pokud tohle budete dělat pro více obrázků v blogu, může se stát, že ta změna zareaguje třeba jen na jeden obrázek. Je třeba obrnit se trpělivostí a zkoušet to znovu - a třeba mezitím zavřít a znovu otevřít prohlížeč. Nepodařilo se mi vypátrat, proč se to chová takhle nahodile a podivně.

Přeju hodně zdaru a povedené obrázky. smiley

 

 

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 07. 2019 18:23
Jiřinko, vyčerpávající návod :-). Trpělivost v tomto případě je na místě.... Mě to naposledy trvalo asi hodinu a druhou hodinu druhý den a to už mám nějaké zkušenosti :-). Kolikrát jsem musela blog zavřít a otevřít jsem přestala počítat....

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři