TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 08. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Macatice

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 482
Celkem: 32418
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Macatice

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak se dostat na Den zdraví

13. 10. 2019

Den zdraví se již několik let koná v říjnu v ZŠ Rakovského v Praze Modřanech. Předpokládám, že tomu tak bude i v budoucnu, a proto zde pro zájemce uvádím podrobnější popis, jak se na akci dostat, a doufám, že bude mít trvalejší platnost a změní se nanejvýš jen nějaké točíslo autobusu. A samozřejmě datum:

Pro rok 2019 je Dnem zdraví 19. říjen.
 

A jak se na něj dostat?

Ze zastávky autobusů Tylova čtvrť to trvá pěšky asi 10 minut.
 

Z trasy metra C (Hlavní nádraží, ÚAN Florenc)

Metrem C na stanici Kačerov. Z centra (Hlavní nádraží, Florenc) je to směr Háje (v dolním vestibulu Hlavního nádraží jsou to vstupy, které jsou blíže ke skleněné stěně a východům do parku). Nastupte do prvního vozu, prvních dveří.

Na Kačerově vystupte schodištěm u prvních dveří (při směru jízdy z centra, ale nebojte, je tam jen jeden výstup, takže nezabloudíte,  nanejvýš se projdete přes celé nástupiště). Je celkem krátké a nahoře skrz prosklenou stěnu je vidět autobusové nástupiště, kam se potřebujete dostat. Skrz sklo to nepůjde, takže s davem vystupujících zatočíte doleva k turniketům, za dveřmi doprava a kolem rohu zase doprava.

Autobusem 139 nebo 150 do zastávky Tylova čtvrť.

Z Hlavního nádraží trvá doba jízdy kolem 30 minut, závisí na tom, jak dlouho budete čekat na nástupišti na metro a na Kačerově na přestup. Takže čistě teoreticky vám stačí půlhodinový lístek za 24 Kč. Kdyby vás na posledních pár minutách chytil revizor, tvrďte, že vám IDOS řekl dobu jízdy 30 minut a cenu 24 Kč. Z Florence, případně z Černého Mostu, pokud to někdo vezme s přestupem na Florenci na trasu C a přes Kačerov, to bude každopádně lístek za 32 Kč.
 

Z trasy metra B (Černý Most, Anděl-Na Knížecí, eventuelně z opačného směru Zličín) a vlaku Praha-Smíchov

V metru na Černém Mostu a Andělu nastupte do prvních dveří prvního vagonu (směr Zličín), v metru na Zličíně naopak do posledních dveří posledního vagonu (Směr Černý Most).

Výstupní stanice je v obou případech Smíchovské nádraží.

Poznámka: Kdo jede z Černého Mostu, může to vzít i tak, že na Florenci přestoupí na trasu C a pak přes Hlavní nádraží a Kačerov (viz výše). Je to asi o čtvrt hodiny delší, ale zato si snadno můžete dát sraz s někým na Hlavním nádraží nebo Kačerově.

Na Smíchovském nádraží vystupte u příslušného konce soupravy (podle směru – viz výše) pevným schodištěm na konci nástupiště (tentokrát pozor, aby to bylo to správné, těch východů je tam hafo, potřebujete autobusy MHD – ani tramvaj, ani vlak), nahoře maličké esíčko doleva, ale v podstatě stále rovně, po dalších schodech až nahoru ven z podzemí. Zde najděte autobus 190 – mělo by to být to zadní (druhé) nástupiště po pravé straně (ale já s ním nejezdím, tak krk za to nedám, to první je 118, 196, 197).

Od vlaku, když vylezete před nádražní budovu, dejte se po chodníku doprava, a až po levé ruce uvidíte ostrůvek (no, spíše ostrov) s autobusovými nástupišti, přejděte přes autobusovou „ranvej“ (no, jak říct té silnici, kudy jezdí autobusy tam a zpátky, otáčejí se...) k němu a to druhé nástupiště na téhle straně by měla být mimo jiné 190.

Busem 190 jeďte do zastávky Tylova čtvrť. Z Anděla to trvá cca 20 minut (takže ze Smíchova a Anděla-Na Knížecí) stačí jízdenka za 24 Kč (půlhodinová), ze Zličína a Černého Mostu bude potřeba za 32 Kč.
 

Ze zastávky Tylova čtvrť pěšky cca 10 minut

Pokud přijedete ze Smíchova nebo Kačerova, rozhlédněte se, najděte podchod a vyjděte na protější stanici. Pár metrů po chodníku směrem dolů, tedy směrem, kterým pokračoval váš autobus, jakmile bude cestička doleva, vydejte se po ní. A pak pořád v podstatě rovně, s drobnými „úkroky“. Cestička ústí do zatáčky ulice (Pejevové), po ní se vydáte dál, minete bok paneláku po levé ruce, podobný panelák po pravé ruce, pak bude vpravo řada paneláků, k nim se přidá řada paneláků i po levé straně ulice, a až ty paneláky skončí, otevře se po levé ruce výhled na červenou, poměrně členitou budovu školy. Vchod je na tom vzdálenějším konci, takže musíte projít podél celého areálu a na konci zatočit doleva. Pokud budete mít navigaci a budete ji mít správně nastavenou, v tuto chvíli oznámí: „Došli jste do cíle.“

smiley

 

Šťastnou cestu!

A pokud se vám po praze nechce bloudit samotným, hromadný sraz v roce 2019 organizuje Ajanka na svém blogu. Takže podrobnosti, čas a místo se dojednává v komentářích tam.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 10. 2019 06:17
Díky za skvělé a podrobné info :-).
14. 10. 2019 22:49
Děkuji za podrobné informace.
14. 10. 2019 07:21
Jiřinko, to je skvělé! Díky :-)
14. 10. 2019 04:58
Mackz, díky za vyčerpávající informace :-).
13. 10. 2019 22:51
Po dopsání a veřejnění jsem zjistila, že Ajanka už zapracovala a napsala organizační blog, kde se sjednávají podrobnosti. Tak jsem na něj doplnila odkaz a společný sraz si sjednáme tam.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři