TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 08. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

MarlaSinger

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 832
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

MarlaSinger

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

jak na ty semaforky? potvory :)

21. 08. 2014

Ahoj, tak jsem začala před týdnem se Stobem. Je to docela legrace, vyplňovat tabulky, přesvědčovat semaforky a zlobit se na želvičku, která se vydala opačným směrem. (Už se naštěstí vzpamatovala vrací se zpátky) 

Je mi 24 let, vážím 90 kg, nikdy jsem nedržela diety. Tloustla jsem pomalu, plíživě, až jsem se jednoho dne (minulý týden) rozhodla, že je s tím konec. Jedla jsem špatně- málo. Hodně málo. Dost zeleniny a sacharidů, ale tuky a bílkoviny mě nějak míjely. A tak jsem tloustla. Nutno dodat, že fanoušek sportu jsem nebyla moc nikdy a jakožto student většinu dne prosedím.
Jediné co opravdu ráda a pravideně dělám, je jízda na kole, jezdím po městě, ale většinou je to stejně do 15 minut max. I když kopcovitý terén, ale sport si asi většina z nás  představuje jinak :)


No a teď k mojí otázce. Už se mi povedlo nějak srovnat ty semaforky, dokonce i SAFA už svítí zeleně, ale stojí mě to hrozné úsilí, jím dost jednotvárně a potřebovala bych pár rad

1. Na bílkoviny jsem vyzrála tvarohem a cottage, cpu to všude, ale ráda bych našla nějaké další potraviny. Maso si občas dám, ale nikdy jsem na něj moc nebyla, a sóje bych se ráda vyhla, polenta mi nechutná. Máte nějaké další typy? Například luštěniny? Jaké? jak připravené? Nějaké další dobroty? Co kdo jíte?

2.Tuky- na ty zatím dávám oříšky když je nouze. Ale jinak snídám plnotučné mléko, tvarohy střídám plnotučné/odtučněné (žiji v zahraničí a polotučné tu jaksi nevedou). Ale u plnotučných mi zase vyletí SAFA. Jsem zvyklá připravovat všechno v troubě, tudíž bez tuků, a je přeci blbost začít teď smažit, jen aby mi svítil semaforek. Do salátů přidávám olivový olej, ale nechutná mi to, když je ho tam moc. Jak doháníte tuky vy? 

3. cvičení- jak jsem řekla, tak jsem nikdy moc necvičila, a když jsem si tady zřizovala profil, zadala jsem tam, že necvičím. Podle toho mi systém vypočítal příjem. Pak mě ale ten jeden červený semaforek co mi to tam tak "kazí" dokopal k tomu něco dělat. (mimochodem proč svítí červeně i když tam má člověk zadaný menší energetický výdej?) Až jsem začala s Jillian. Je to půlhodinka denně, takže se vejdu do těch 3 hodin týdně. Tak jsem si to poctivě zapsala do Stobu a ejhle, už jsem na příjmu 7500 Kj. Mám fakt problém to všechno sníst, dřív jsem byla na nějakých 5500KJ, teď mám pocit, že nedělám nic než že žeru. Nehledě na to, že jako student nemám ani peníze na tolik jídla (a k tomu ještě kvalitní potraviny). Takže se děsím toho přidat další, pohyb, na který jsem ale normálně zvyklá byla (a ani to jako sport nebrala)- procházky, výlety, tůry, jezdit po městě na kole....nutno dodat, že pokud něco nedělám, tak opravdu jenom sedím, je to buď sezení, nebo sport. Píšu bakalářku, mám letní prázdniny, sedím u počítače a nehejbu se, takže to s tím výdejem nijak extrémní není. Moje otázka tutíž je, jak si mám nastavit příjem, resp. jak k tomu sportovat. Mám tam nechat těch 7500 a sportovat trochu víc, a nezapsat si to, nebo poctivě zvýšit příjem, i když ten výdej jinak žádná sláva není? Musím říct, že mě to cvičení s Jillian docela chytlo, přidaly se i kamarádky a upřímně vím, že bez sportu hubnout nechci. Sem jako sud a chci aby se tělo pomalu tvarovalo, aby se z tuků stávaly svaly a aby na mě potom kůže hnusně nevysela. jenomže víc jíst mi už připadá opravdu šílený.

4. kolik KJ spálí jednotlivá cvičení s Jillian? Jak to zapisujete? Četla jsem že to někdo zapisuje jako kruhový tréning, ale u toho jsem já rozhodně neměla pocit že vypustím duši z těla :) ... Zkusila jsem těch cvičení několik, až jsem se rozhodla pro začátečnickou body revolution, jen nevím jaký má ten koeficient spalování. 
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 08. 2014 08:28
Ohledně cvičení s Jill musím tedinkou nesouhlasit, cvičila jsem s ní cca 5 měsíců, přesně jak Jill doporučovala 5x až 6x týdně a za tu dobu jsem zhubla 18kg, takže myslím, že to stačí. Já si to zapisovala jako aerobik.
22. 08. 2014 07:30
kdyz ti nechutna salat s olivovym olejem tak si tam nahaz seminka, dynovy, slunecnicovy a miliony dalsich, je to tez tuk, celkem se divim, ze dohanis tuk, ja mam problem ho udrzet na uzde a to jim taky dietne, tuk je snad skoro ve vsem krome zeleniny, ale zas je fakt,ze vazis o vice jak tretinu jak ja a ta hranice bude nekde jinde...a jak tu bylo zmineny to maslo, no pokud je to poctivy maslo tak ok, malicko ano, ale pokud to jsou takovy ty rama margariny, tak to radsi ne, to jsou strasny hnoje a hlavne nekupovat cokoliv na cem je napsany light, fitness a podobne, jsou to mnohem skodlivejsi veci nez ty normalni, jediny u ceho to nevadi je tvaroh a mliko kdyz je to odtucneny...ale je to hnusny, radsi dat polo nebo plno ale min,jazyk si aspon pochutna...na bilkoviny jsou vsemozny mlecny vyrobky, syry, orechy, seminka, burakovy maslo-ale zaroven s tukama, pak lusteniny, priprava je snadna jen nekdy je nahovno ta doba namaceni napriklad cizrna je skvela ale 12-24hodin musi byt namocena, doba varu taky celkem dlouho, ale stoji to za to, kupuju vsecky druhy fazoli, hrach, cizrna,atd, bilkoviny jsou taky v ovesnych vlockach, na rano je to proste zaklad, potom tofu, sojove maso a jine nahrazky masa, vejce....bilkoviny jsou prakticky ve vsem i v zelenine a ovoci jen v mensi mire, pokud se dobre posklada jidelnicek tak se daji snadno nahnat, a pokud to nejde tak mozna koupit protein ale to bych resila v krajni nouzi.....co se tyce pohybu, me prijde dvacet minut s jillian taky celkem slaby vydej, ale porad lepsi neco nez nic, minimalne se po tom zpevnis, jako prostredek k hubnuti to nebude, ten hledej prave v te strave....ale jill na zacatek je dobra volba, je jednoducha a svede to zacvicit i obezni clovek, co je s fyzickou uplne v haji a rychle se vypracuje...myslim ze na ni zacinala vetsina holek :D u 20minut s jill spalim cca 200kcal, nekdy vice nekdy mene, zalezi to jak clovek dre a jede naplno....ale myslim si ze je to skoro nic, tak proto ti ten vydej sviti cervene, neni to nic extra, ale zatim bych to tak nechala a neresila, postupem casu muzes pohyb pridat az si zvyknes...a k tomu pridavaji energetickyho prijmu no zalezi jak moc casto ten dalsi pohyb je, pokud mluvis o jizde na kole 15 minut denne, tak to kvuli tomu neres, protoze to je nic, pokud jednou tydne vylezes na snezku a spalis tim jednorazove cca 2000kcal, tak bych to asi taky porad neresila, ovsem pokud to bude 2x a vice tak to uz posun vyse...ono taky jde o tu pravidelnost a jde o celkovy tydenni prijem aby byl vyrovnany, ten denni nemusi byt......mozna se ti zda ze jis hodne, ale telo si na to rychle zvykne a bude chtit vic, takze neni se ceho bat
21. 08. 2014 22:39
díky moc, na sýr jsem uplně zapomněla to je pravda :) a přitom ho tak miluju. Tvarůžky tady asi neseženu a upřímně ani nepatří uplně k mým nejoblíbenějším, ale ostatní sýry do jídelníčku určitě zařadím. Ani toho tuku se nebojím, protože ho pravidelně doháním ořechy, takže aspoň změna :)
Jinak pohyb tedy budu zapisovat i nadále poctivě a pokud povyskočí příjem, tak to vyzkouším a uvidím co to udělá. Hubnutí se teprve rozjíždí, tělo si zvyká na nový režim a špeky pustit moc nechce. Nejřív jsem dokonce 4 kg přibrala, teď jsem +1 až 2 kg od začínající váhy. Želvička byla celá pomatená a utíkala na druhou stranu, zato rychle jako zajíc (asi ze strachu, že jí zase dlouho nedám najíst). Teď si uvědomila kam má jít, ale už je to zase jen želvička. Klasika :D
21. 08. 2014 20:31
alternativou k sýru (obrovské množství soli) je pro mě tvrdý tvaroh :-)
21. 08. 2014 20:28
To "tu nejsi" jsou "tučnější":-) automatické opravy v mobilu si dělají, co chtějí:-)
21. 08. 2014 20:27
Na bílkoviny ryby, bílé maso, jogurty, sýry -tam pozor na tuk. Přidat zeleninu (treba špenát ma bílkovin docela dost), ořechy, quinou, luštěniny. Projdi si časté otázky ke složení jídelníčku. S tukem dobre přidávás ořechy a tu nejsi výrobky. Odtucnene nejsou úplne ideální, je tam dodany skorb, takže sacharidy. Chce to fakt si hrát. Obecně, kdyz bude tuku trošičku min (ale ne o moc, on je fakt treba), tak to tolik nevadí. A pozor, nevadí ani, kdyz jich bude o maličko víc, tak si nedělej hlavu, kdyz ti to semtam povyskoci. Snaz se mít něco z bílkovin u každého jídla, mysli na to.
Pohyb si nastav reálný, nejsi, jak vidím, sportovec, tak si to opravdu zapocitej a jez podle toho, neubirej si. Příští týden ti napisu víc, ted jsem mimo:-)
21. 08. 2014 20:08
Jéé,to je otázek:-). Tak bílkoviny doháním olom.tvarůžky, ale nevím,jestli je v zahraničí koupíš.I když v supermarketech mají i německé.Vůbec sýry celkově jsou dobré.Dále jsou na bílkoviny bohaté ryby, čerstvé, konzervované, různé zavináče a třeba tuňák v oleji ti dožene i tuky(já jím ve vl.šťávě). Tuňák je výborný do zelen.salátu.S tím příjmem a výdejem si to dolaď podle sebe. Sleduj, při jakém výdeji a příjmu hubneš a ten si nech. Proto můžeš v koučinku měnit nastavený příjem. Já jsem do něj taky občas "sáhla". Pohyb bych neomezovala, pokud do něho máš chuť, byla by to škoda. Navíc opravdu chceš také tělo zformovat a to bez pohybu nejde. Ať se daří!!!
21. 08. 2014 20:07
1. Na bílkoviny např. tvrdé sýry, ale tam se musí dávat bacha na tuk. Ideální je sýr typu olomoucké tvarůžky, tam jsou v podstatě jen bílkoviny (ovšem netuším, ak to je v zahraničí k sehnání, podobně vypadá třeba syrovátkový sýr)
2. Na tuky obvykle taky používám oříšky, jinak se dá třeba mazat pečivo máslem, nepotřebuješ ho moc a je to samý tuk.
3. semaforek svítí červeně, protože není navázaný na to, co jsi zadala jako pohyb, ale požaduje se určitý energetický výdej na kilogram za den. Ze zbytku jsem trochu zmatená, ale obecně bych řekla, že bys měla zapisovat poctivě, zkusit sníst navržený příjem a uvidíš, co to udělá.
A jinak samozřejmě přeju hodně úspěchů:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři