TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Motylka88

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 4. 2. 2023. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1905
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133232.15 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5529 h 50 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Motylka88

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Běhat nebo chodit

03. 05. 2016

Čekala jsem že to bude horší…..

Po 5 letech a 30 kilech navrch jsem se jednou nechala ukecat na běh s kamarádem. Nevím na co jsem myslela, když jsem kývla na „lážo plážo běh“ se skoro profi běžcem, ale po 3.kilometru jsem potupně vyplivla plíce do příkopu a přemýšlela, že nohy tam odložím taky.

I když se mi ráno kolegové v práci smáli, že chodím jak kačer, když jsem jim řekla, že jsem byla běhat,  smát se přestali a začali se předhánět v radách…

Rada první – ty přece nemůžeš běhat, zničíš si kolena, začni radši chodit….

…aktivnímu fotbalistovi člověk asi nevysvětlí, že chůze je u mě na denním pořádku – dvouhodinové výšlapy po okolí podnikám s dcerkou pokud počasí dovolí tak denně. Ne úplně závodním tempem, ale taky ne jak na funus. A že rychlá chůze bez doprovodu mě nebaví, neuspokojuje a nemám potřebu počítat každý krok – to už mě vlastnictví krokoměru naučilo. Zatím nikde nic nebolí, netáhne, tak doufám, že to vydrží co nejdýl. Přemýšlím o nějaké kloubní výživě (jen pro jistotu)…

Rada dvě – pořiď si endomondo a nějakou dobrou hudbu.

…no super, aplikace jako taková ok, ale pokud do toho nechci vrážet peníze, mi to ukazuje jen vzdálenost (poměrně žalostné číslo), čas a ještě cosi…tak jsem se porozhlédla po něčem jiném a našla jsem poměrně zajímavou appku - C25K  - něco přesně pro mě a mého indiána J  hlásí mi to intervaly běhu/chůze v pro mě poměrně příznivých hodnotách. Momentálně jsem na 90sec.běhu a 2min.chůze. Kromě toho jsem se poprvé málem oběsila na sluchátkách – nebylo kam dát mobil, tak jsem ho prostě držela v ruce, což taky není žádná hitparáda – buď jsem si je každý druhý krok vytrhla z ucha,nebo mi dvakrát spadl tel.do trávy. Nakonec jsem našla umístění - prozatím mezi první a druhou sportovní podprsenkou (nesmějte se, jedna nestačí, fakt ne! ) a sehnala jsem si kapsičku na ruku..

Kup si nový boty

…zbytečnost, říkala jsem si…moje 5 let staré adidasky ještě něco vydrží…hm to jo, ale nechám si je fakt jenom na ty procházky. Po obutí prvních běžeckých bot v obchodě jsem pocítila rozdíl a už jsem i proti svému přesvědčení investovala první penízky.

Choď běhat obden

…jako jo, snažim se, ale nejde mi to úplně dohromady s manželovou prací na směny a hlídáním dcerky. Takže skoro obden – držím se 3-4x týdně asi hodinku i s přesunem….

….což se týká poslední rady – Nestyď se.

..to se jim hrozně lehko řekne, když oba dva dohromady váží cca tolik co já. Prostě to nedávám – musím se na běhání uklidit někam, kde mám jakžtakž šanci, že mě pokud možno nikdo neuvidí. Včera jsem se dokonce dvakrát otočila a běžela jinudy, když jsem poblíž zahlídla pejskaře…achjo.

Ale když tohle všechno překonám, tak mě to zatím baví.

 

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 05. 2016 14:55
aleachim - dík za tip.
05. 05. 2016 16:35
Ten stud. To je přesně ono. Mám vše nachystané, že taky začnu běhat (nějak á ta kombinace s chůzí), ale stydím se. Jak se to začne všechno třepat. . A dvě podprsenky znám m. Také praktikuji. ☺
04. 05. 2016 14:25
první krok je nejtěžší, já jsem vloni na sobě vyzkoušela alavis triple blend je to kloubní výživa pro koně, ale dá se využít i pro člověka. Má stejné složení jako předražené preparáty z lékárny, takže jedu 3 měsíční kůry já i pes :D
04. 05. 2016 13:47
Jsi dobrá. Já se k běhu teprve odhodlávám, ale nějak ten stud zatím nemohu překonat. :-(
Přeji hodně uběhnutých kilometrů. :-)
04. 05. 2016 10:40
Zkus http://www.fithall.cz , pod cvičebními videi jsou taky videa o běhání. A na kolena dávej obvzvášť pozor.
04. 05. 2016 08:56
já zkouším jet podle plánu
http://www.bezvabeh.cz/clanek/2408-od-gauce-ke-kouci-jak-se-pripravit-na-svuj-prvni-5-km-beh
a opravdu se běh postupně zlepšuje a víc vydržím běžet
03. 05. 2016 20:59
Gratuluji, taky jsem začala běhat. Boty jsem taky zakoupila, ale na veškeré vymoženosti na měření rychlosti, vzdálenosti, času, tepu a nevím čeho ještě jsem zabrhla rovnou stejně jako hudbu- běhání beru jako relax a pročištění hlavy. Soustředím se jen na dech a čistím u toho hlavu. Vám přeju, aby Vás běh taky bavil, popř. čistil :-)
03. 05. 2016 20:24
Pozor na kolena, raději střídat , mám koleno po operaci, vím co to je.
03. 05. 2016 20:06
Myslím si,ze je důležité, ze se snazis. Zkus ze začátku rychlou chůzi, pak bych přešla na indiansky běh (kdy stridas chůzi a běh ). Fyzicka se zlepší a půjde ti to líp uvidíš. Pohodlné boty jsou určitě důležité. Taky se zkouším rozbehat. Taky výkony hrůza. Uvidíš, časem to dáme.
03. 05. 2016 19:13
Pěkný, taky běhochodím! Mám trasu poměrně bez lidí, ale úplně bez lidí by mi vyhovovalo více i když se stydět přestávám.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři