TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 02. 2018

Jak si nahrát profilovou fotku?

NeHladuVeronika

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 29
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

NeHladuVeronika

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Tipy, jak si připravit nejlepší snídani z ovesných vloček

22. 09. 2020

V rámci snídaňové výzvy nelze opomenout ovesné vločky, ze kterých lze různými způsoby připravit chutnou snídani.

Ovesná kaše nabírá v posledních letech na popularitě, a to nejen proto, že skvěle vypadá i chutná, ale i kvůli významným benefitům vlákniny ovesných vloček, která obsahuje beta-glukany. Ty se řadí mezi rozpustnou vlákninu, která má schopnost ve střevě vázat cholesterol ze žlučových kyselin a vylučovat ho ven z těla, čímž napomáhá ke snižování hladiny krevního cholesterolu. Kromě toho snižuje glykemický index celého jídla, snižuje postprandiální glykemii (hladinu cukru po jídle) u diabetiků a zlepšuje i celkovou kompenzaci diabetu, protože po konzumaci beta-glukanů byly zjištěny nižší hodnoty glykovaného hemoglobinu u osob nemocných cukrovkou.

Pravidelně by proto měli do svého jídelníčku zařadit ovesné vločky zejména ti, kdo mají zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi a lidé, jimž byla nalezena vyšší hladina krevního cukru nebo již trpí cukrovkou.

Jak již bylo zmíněno, ovesné vločky lze připravit na mnoho způsobů. Tím nejznámějším jsou jistě vločky vařené v mléku, ale můžete je, například při nedostatku času, do mléka naložit už večer a ráno hned konzumovat. Dále je můžete zalít horkou vodou a přidat jogurt či tvaroh nebo rovnou zalít mléčným výrobkem.

Z vloček si také můžete namíchat své vlastní müsli či instantní kaši. Do müsli stačí přidat oříšky, semínka a sušené ovoce, v případě instantní kaše nezapomeňte na sušené mléko nebo syrovátku. Můžete tak skvěle nahradit slazené ovesné kaše, které jsou k dostání v běžných supermarketech. 

A jak máte vločky rádi vy?

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 02. 2018 10:07
Mě pomohly snížit cholesterol, snídala jsem je každý den. Přidávám je také do polévek.
11. 02. 2018 10:22
Skoro celou zimu kaše po ránu: vločky, mléko, mandle - šup do mikrovlnky - a pak po "uvaření" vmíchat trochu ovoce - nejraději borůvky. Jinak nevím, co s nimi, bud se muset inspirovat.
10. 02. 2018 10:26
Dnes si podle receptu tady udělám svoji první vlastní ovesnou kaši......
10. 02. 2018 10:12
Ovesné vločky mám moc ráda, většinou je jim ke svačině, smíchané s bílým jogurtem a lžičkou medu (pripravuji den předem) a pak jen přidám čerstvé ovoce. Občas dělám i ovesnou kaši, s jablkem a ořechy, ke snídani, ale většinou snídám na slano, takže toto jen občas. Vlockovou polévku dělám také.
09. 02. 2018 20:13
Vločky jsou dobrota a moje nejoblíbenější snídané. Chystám si je také večer, ráno bych nestíhala. Vařím z nich kaše a máčím je do jogurtu:
09. 02. 2018 15:33
Všechno, co tu bylo uvedeno, znám, používám více méně " nasladko"- v poslední době používám čekankový sirup jako novinku ve svém jídelníčku. Ještě bych připsala z početného výčtu pokrmů karbanátky z ovesných vloček, které nám občas uvaří v jídelně, jsou ale smažené a vevnitř je uzenina, tak si je moc často nedávám, ale jsou dobré - ochucené česnekem.
09. 02. 2018 13:33
jsem barbar, protože vločky nekupuju a tím pádem nejím. dříve tak v musli tyčinkách. ale jogurt se stroohaným jablkem jsem po operaci žlučníku měla často a ráda, tak snad tam najdu cestičku, jak se polepšit
09. 02. 2018 13:16
Já skoro nejím počivo, tak vločky dávám, kde můžu. hlavně tedy ráno ke snídani, pčidávám si je do tvarohových pomazánek i jogurtových salátů. Na sladko s ovocem málokdy, spíš si je dělám na slano.
09. 02. 2018 10:01
Já si dělám k snídani bílý jogurt s nastrouhanou půlkou jablka, ovesné vločky, trochu medu, skořice a moc mi to chutná. Připravuji vždy den předem, aby vločky změkly...
09. 02. 2018 09:57
Moc děkuji za tipy, ovesné ločky se učím zařazovat do svého každodenního jídelníčku.
09. 02. 2018 09:32
Jo na karbanátky jsem zapomněla. Ale nedávám vločky jen na zahuštění, ale dělám je z nich. A polévku z nich jsem taky dělala, ale teď dlouho ne. Veve12: díky za připomenutí :-)
08. 02. 2018 19:48
Vločky využívám kde se dá. Ráno kaše - slazená jen ovocem. Přidávám do smothie k ovoci i zelenině. Na zahuštění do karbanátků - masové, čočkové, cizrnové, pohankové. Vločková polévka bílá s vejcem. Hrstková polévka - to jsou luštěniny a vločky. Zeleninové polévky a zavářka z pražených vloček a do nich zamíchané vejce. V polévce nabobtnají když se chvilku povaří, je to ňamka. Ještě směsi od Mixitu do jogurtu. To jí i syn. Musím experimentovat, manžel říká, že není králík aby jedl vločky. Já je do něho stejně dostanu :-) Kromě sladkých kaší a Mixit do jogurtu jí vše :-)))
08. 02. 2018 18:47
Já využívám namočení na noc, ráno vhodím do mukrovlnky a za 2 minutky oarádní snídaně. Na sladko s ovocem, nebopřed namáčením přisypu chia semínka. Také sušené ovoce, nebo mražené. Kaši nesladím jen přirozená sldkoat ovoce. Tak jak popisuje bessi jsem ještě nezkoušela, ale děkuji jí ta inspiraci. Také občas přidávám do jogurtu :-).
08. 02. 2018 15:08
Vločky si dělám na slano. Zaliji je vodou a s trochou koření z nich udělám kaši. Někdy přidám i slunečnici nebo ořechy.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři