TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 07. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Nespokojenka

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 384
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

Nespokojenka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Den první - a je to v kýblu (skoro)

07. 01. 2015

Včera jsem byla s rodinou na večeři a odolala pokušení naposled se pořádně nacpat. Místo pizzy a piva jsem měla tuňákový salát a vodu (kousek pizzy jsem ukradla z talíře nepozorného manžela:-))

Dnes ráno jsem vytáhla pečlivě nadefinovaný jídelníček - optimální po všech stránkách!, zelené semaforky svítily, denzita víc než dobrá, rozložení jídel jakbysmet - namočila čočku k obědu a připravila si snídani. Půl litru vlažné vody s citronem na start, pak vločky, mléko, trochu tvarohu, kousek jablka, černý čaj. 1000kJ. Za dvacet minut hlad, samozřejmě. Komu to kruci může stačit? Vyrazila jsem do práce s bílým jogurtem a úsilím neječet. Uvařila jsem si konvici roibosu, popíjela a tvářila se najedeně. Naštěstí mě čekala kastrace kočky a pak nějaká administrativa, do půl jedenácté jsem na hlad zapomněla. Pak po-ma-lu snědla jogurt. (Nefungovalo to, hlad jsem měla stejný jako kdybych ho zhltla.)

Doma jsem uvařila čočku, přidala kousek uzeného a mísu kysaného zelí. Jedla jsem pomalu a vytrvale žvýkala. Krevní cukr vydržel hodinu, pak zase pocit hladu a chuť na sladké. Další čaj a "dobrý" nápad: vylouskám ořechy a pár jich sním. Pár? O snědeném množství nemám přehled, ale míň než 100g jich nebylo. Skončila jsem, až mi bylo špatně. Kolik to bylo kJ? Lepší nevědět. Odpoledne další konvice roibosu a další pocit hladu. Vydržím nejíst, i když mám bonbóny a čokoládu na dosah. Mám ovšem vztek jak už dlouho ne. A tak si opakuju: když nechceš být tlustý pašík, musíš se snažit.

Večer jdu do kina a pokud nechci, aby mi tam kručelo v žaludku, musím něco sníst. Podle plánu tvaroh s pažitkou a mrkev - můj žaludek se oblafnout nedá, tím jsem si jistá a bude se hlásit v ten nejnevhodnější okamžik. Snad to zachrání žvýkačka a děj Hobita, i když podle kritik to není nic moc.

Teď mě ještě čeká jídelníček na zítra - snídaně a svačiny jako dnes, nejsem vybíravá. Oběd? Špenát s uzeným, ať ho dojíme, a snad se mi tam vejde kousek bramboru. Večer zkusím napočítat tuňáka. K tomu kupu nějaké zeleniny - v zimě mi syrová ale moc nechutná.

A cvičit? Ještě ne. Uklidím stromeček a vygruntuju po Vánocích. Půjdu na každodenní procházku se psem. To se snad taky počítá. I když mi bratranec, fanatik přes všechno FIT+SLIM řekl, že ke spálení jedné koblihy musí člověk intenzivně cvičit 40 minut. Pokud nejsem aktivní sportovec s třífázovým tréninkem, energetický výdej je ve srovnání s příjmem zanedbatelný. Ale na psychiku to působí a pokud časem přidám nějaký sval, zvednu si bazální metabolismus a bude hubnout i ve spaní. Optimální stav:-)

Už teď se těším na večerní hrnek horkého mléka a pak to zkusím všechno zaspat.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 01. 2015 21:02
Přesně ti rozumím. Mám nastavený příjem na 6500 a přesto mám hlad. Přitom snídám pravidelně a dostatečně, mám vyvážený poměr bílkovin/sacharidů/tuků, u sacharidů hlídám GI, zeleniny jím hromady. Všechno je správně, jen u toho mám hlad.... A to mi stob vypočítal asi ještě o tisíc KJ míň (mám za sebou už pár diet ...).
08. 01. 2015 06:20
Kdysi s 5000kj jsem taky umírala na hlad,pro mě je třeba optimální na hubnutí 6100kj,jak radí holky,zkus navýšit.
07. 01. 2015 20:23
Když vidím snídani na 1000 kJ, tak bych odhadovala příjem cca 5000? To by mohlo být na začátek fakt hladové a mít hlad je nežádoucí! Zkus si spočítat kolik kJ jsi cca jedla dosud a pak cca po pár dnech snižovat...Přidej zeleninu, např. ledového salátu je na 100g pěkná kupka.
07. 01. 2015 19:45
Tak, nepříjemný hlad bys neměla mít a zvlášť ne hodinu po jídle. Máš správně nastavený příjem? Pokud hlad přetrvává, příjem si trochu zvyš a potom zase ubírej. U mě fakt zabírala a zabírá zelenina a to ve velkém množství.Přesně jako tobě mi v zimě syrová nechutná,ale to nevadí. Jím dušenou a to skoro ke všemu. Vznikají tím zajímavé kombinace,ale až mě to překvapuje, jak to dobře chutná. A nedám dopustit na různé zeleninové polévky a vývary. Ty můžeš i k večeři nebo svačině. Taky mi vyhovuje ke každému jídlu zařadit sacharidy - i k večeři. Neboj, to si sedne, fakt:-).
07. 01. 2015 19:20
Záleží, kolik jse jedla předtím a kolik teď (na kJ). Většina dietářek bojuje s tím, že má po přihlášení na STOB jídla moc. Pokud máte problém s hladem, zkuste navýšit příjem a pro lepší pocit přidat třeba půl hodiny rychlejší procházky. Postupně si tělo navykne na snížený příjem, a pokud se Vám to bude zdáti tak moc, můžete každý týden snižovat o 400 kJ, až dojdete k příjmu, který Vám vypočítal sebekoučink. A nebo najedete na pohyb a snižovat nebude potřeba.
07. 01. 2015 18:42
Moc hezky a upřímně napsané... Nevzdávej se a drž se! První dny jsem to měla podobné - jídla mi přišlo hrozně málo, často kručení v břiše. Ale ani nevím jak, a změnilo se to. Obvykle snídám cereálie s jogurtem, někdy se mi tam vejdou i mandle anebo ovesnou kaši, ke svačině ovoce, oběd podle toho, co je v práci nebo domácí příprava, svačina nějaký ten chlebík s gervais, odtučněným tvarohem + zelenina, k večeři nejčastěji maso + zelenina, zapečené brambory, dneska slaný koláč podle tabulky a zase zelenina. Inspiruju se zdejšími recepty a snažím se spotřebovat, co mám doma :) Hlavně si hlídám bílkoviny, vždycky to byl asi můj největší problém. Ale vážně nemám vůbec chuť na sladké a to jsem na něm byla snad přímo závislá! Vlastně nemám vůbec hlad.
Nejsem žádný odborník, sice se také snažím o co nejvíce zelených semaforků (když už něco dělám, tak pořádně), ale jsem tu teprve 2. týden...
Každopádně moc držím palce, to zvládneš! :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři