TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 20. 04. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Paddddddy

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 7406
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133275.38 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Paddddddy

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Asi mám růžové brýle

20. 04. 2014

Dnes ráno mi přišla sms od mé mamky, kde psala, že je hrdá na dceru, jako jsem já, ale že o mne má strach, protože když mne teď po dlouhé době viděla, tak došla k závěru, že jsem musela zase přibrat. Že musím vážit snad 120 kg. Mám vyhledat nějakou odbornou pomoc a dát se do pořádku.
Fakta jsou taková, že jsem s váhou bojovala co si pamatuji. Vlastně stejně jako mamka. Výhodou pro mne však vždycky bylo, že mám docela hezký obličej, ze kterého se mi podařilo udělat přednost a můj smysl pro oblékání často zajistil to, že co mělo zůstat skryto, skryté zůstalo a záliba v hezkém oblečení zajistila, že jsem vždycky našla moderní a slušivé kousky, díky kterým jsem si asi problém nepřipouštěla. Sebevědomí jsem si také nějaké za ty roky vybudovala, takže najít přátele či současného milujícího partnera nebyl problém. Zkrátka jsem se sebou byla celkem spokojená.
Měla jsem většinou také pocit, že dělám principiálně vše správně - od mala jsem byla vedená k zdravé stravě, takže zelenina, ovoce, voda, suchary, drůbež mají nezastupitelné místo v mém jídelníčku dodnes. Jasně, sportu moc nedám, ale když člověk vstává kolem páté, pracuje ve školství, přijde domů kolem čtvrté a obstará domácnost, je rád, když večer padne a usne téměř za pochodu....také bílé víno k dokreslení večerní pohodové atmosféry se občas vyskytlo. Tak ale jiný alkohol nepiji, ani kafe..vlastně kromě vody a neslazeného čaje nepiji nic, tak proč si sem-tam nedát víno, že (?)
Před necelými dvěma měsíci jsem si ale řekla DOST a jelikož jsem člověk systematik, co má rád v životě řád a systém...vytvořila jsem si přehledovou tabulku, ve které si pomocí křížků a "fajfek" zaznamenávám, jestli jsem denně vypila více než 2 litry vody, jestli jsem měla pečivo (snažím se ho nejíst)... a další kolonky týkající se sladkého, uzenin, sportu, pravidelného oběda (s čímž mám velký problém) atd....dělá mi celkem radost tam zaznamenávat, že jsem své zásady neporušila.
No a takto příjemně naladěná jsem odjela k rodičům na návštěvu a tam si mne prohlížela nejprve babička, která mi hned řekla, že jsem musela zase přibrat a dnešní ráno ta sms od mamky...
Abych uvedla také nějaké konkrétní fakta...vážím 105 kg, na což zrovna hrdá nejsem a taky vím, že jsem nedávno odstartovala něco, co potrvá už zbytek mého života. 
Taky jsem si tu přečetla, že snižená funkce štítné žlázy/případně její nefunkčnost a lék euthyrox na vině nejsou, takže na pomoc zřejmě přiberu ještě nějakého odborníka.
Asi jsem se doposud viděla přes růžové brýle, když se sama sobě líbím ale má rodina má velké obavy.
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 04. 2014 12:23
Tak ať se ti daří!
22. 04. 2014 12:01
Ať se ti daří :o)))
22. 04. 2014 09:49
Určitě to se Stobem půjde, hlavně musíš vydržet!! Držím palce a přeji hodně štěstí :-))
22. 04. 2014 09:10
Držím palce a přeju hodně vytrvalosti - jestliže už tak jíš zdravě, pak asi nezbude nic jiného než přidat ten pohyb. Pro mě osobně je to problém, ale už jsem si ověřila, že jinak to nejde. Tak ať se daří!
22. 04. 2014 08:50
hodně zdraru a je fajn, že tě maminka na to upozornila, ikdyž tě to asi ranilo, ale jde vidět, že jí na tobě záleží ;) Držím palce ať to jde ;)
21. 04. 2014 22:27
Držím palce a taky doporučuju sebekoučink...Až ten mě naučil, jak důležitá je skladba jídla bílkoviny x sacharidy x tuky...Možná je příčina, že jídla máš málo....tak přeji hodně zdaru v hledání příčiny a pevnou vůli při hubnutí
21. 04. 2014 09:27
Hodne stesti a drzim pesti,at vyjde vse-jak ma...;-)
21. 04. 2014 08:35
Co popřát do začátku? Ať se daří a želvička leze bez couvání k vytýčenému cíli :-))! Jiné vše ostatní ostatní už napsali,tak se nebudu opakovat :-)!
20. 04. 2014 22:34
neboj boj zvládneš,najdi svoji cestu k sobě,tělu,jídlu a sportu a uvidíš že to dáš.Já za 13.měsíců -40kg
20. 04. 2014 21:02
Ahoj, držím palce, ať se daří. Jen k závěru tvého blogu: ono se to nevylučuje. Fakt, že se sama sobě líbíš - a jistě i spoustě dalších, přece neznamená, že o tebe rodina nemůže mít obavy. Zřejmě myslí na to, že vyšší hmotnost přináší zdravotní rizika, a maminku s babičkou určitě napadlo, že jsi ještě mladá a s přibývajícím věkem se ti bude s váhou bojovat hůř a třeba i v situaci, kdy tě bude zlobit zdraví. Tak ti přeju, ať zůstaneš dál spokojenou a pěknou ženskou - motivaci k hubnutí jistě najdeš jinde než v nespokojenosti se svým vzhledem.
20. 04. 2014 20:11
Ahoj, pokud máš ráda systém, tak to budeš určitě stobácké semaforky milovat! Je dobře, že se máš ráda, určitě Ti za shozená kila tělo poděkuje. Držím palce.
20. 04. 2014 20:06
Ahoj, udělala jsi první a důležitý krok, protože ses rozhodla s váhou něco udělat. Opravdu doporučuji zkusit sebekoučink. Ten mi opravdu pomáhá a hlavně mi odhalil chyby v mém stravování. Samozřejmě jsem přeháněla množství jídla, které bylo většinou zdravé,ale bylo ho víc než moje tělo potřebuje. A druhá věc je složení jídla. Přeháněla jsem sacharidy a podceňovala bílkoviny. A jinak štítnou žlázu mám také zpomalenou a užívám. Díky sebekoučinku mám za tři měsíce skoro 11 kg pryč. Tak to zkus taky!!!
20. 04. 2014 19:38
přeji ti, abys brzy našla příčinu nadváhy. asi se bueš must začít víc hýbat. Já sama jsem čas na sebe našla až v důchodu. Ale to je možná škoda, když teď je tolik informací jak na to. Držím ti palce.
20. 04. 2014 16:47
Tak nějak tě chápu. Jsem v pásmu obezity, nejsem ze sebou nespokojená, jsme aktivní rodina, jídelníček zdravý. Ba co hůř, moji skutečnou hmotnost mi někteří nevěří! A tak jsem ulítla, pěkně pomalu, nenápadně. Měla jsem se hlídat dřív!
Tak - záleží na množství, pohybu i jídla. Tedy toho doporučovaného jídla. A intenzitu toho pohybu.
Ať se nám daří!
20. 04. 2014 16:33
Já věřím, že když se tomu budeš plně věnovat,tak máš úspěch zaručen. Přeji ti hbitou želvičku a velkou odolnost, proti všem pochutinám, jako je například čokoláda. Samozřejmě občas to porušit můžeš, ale zas to stím nepřeháněj.
20. 04. 2014 14:17
Ahoj :) v první řadě Ti držím palce ať se Ti daří vše co máš v plánu a v druhé řadě.....podle mne pokud chceš začít něco se sebou a pro sebe dělat-dělej to jen a jen kvůli sobě,aby jsi byla zdravější a spokojenější sama se sebou a ne kvůli mínění ostatních.Pokud na sobě zapracuješ kvůli sobě,jsem přesvědčena,že Ti to půjde líp :) Hodně štěstí a poslušnou želvičku Přeji :))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři