TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 20. 04. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Paddddddy

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 7406
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133275.38 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Paddddddy

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Semaforujeme oba - bereme to jako hru

01. 05. 2014

I můj přítel přišel na chuť semaforkům a touze je mít pokud možno zelené. Jediný rozdíl mezi námi je ten, že já se snažím hubnout a on zase přibrat (ale zdravě a vyváženě).
Takže poctivě vážíme, zapisujeme. Jak přítel konstatoval: "asi nám brzy dojde baterka v kuchyňské váze" :-D
Jídlo si plánuji vždy na den dopředu, abych už ráno nového dne věděla, co budu jíst a kolik toho bude. No a vše se snažím napasovat do předepsaného množství a složení, aby byly semafory pokud možno zelené.
Nejprve jsem bojovala se sacharidy. Často se mi stalo, že jsem je poněkud překročila (a přitom jsem nejedla a nepila nic sladkého)...ony dost naskočí i po troše těstovin, rýže, ovoci...takže jsem přišla na to, že jsem sice dříve jedla zdravě, ale nejspíš jsem toho jedla moc, tudíž jsem nehubla.
Teď už vím, která jídla jíst, abych neměla hlad, aby sacharidy nevyskočily....jenže...zase bojuji s bílkovinami...jedno kuřecí stehno (bez kůže) denně a plno bílkovin je na světě (což je fajn, protože bez nich to taky nejde)...ale už to poměrně hodně omezuje výběr dalších jídel. Takže vlastně dost často lítám od počítače k lednici a zpět a zkouším nakombinovat různé potraviny tak, aby to vyšlo a já do budoucna věděla.
No a co se tuků týče - musela jsem včera zařadit do jídelníčku ořechy, jinak bych měla neustálý deficit a červený semafor.
A jestli mám hlad?Třeba včera večer ano, protože jsem večeřela dost brzy (17:30). Aby jsme stihli sraz se známými. Na akci jsem si dala jen 0,5 l vody a následně 1 čaj, ačkoli dříve jsem si dávala na návštěvách běžně víno.
Zkusím si na večeři dávat asi spíše hutné rozmixované zeleninové polévky, aby toho člověk mohl sníst více a být na delší dobu zasycený....ale jak se polévky zapisují do sebekoučinku? To budu muset rozepsat každou surovinu? Ohledně polévek asi strávím více času u počítače než v samotné kuchyni.
Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 05. 2014 15:29
Taky často piji vlažnou vodu s citronem :-)
01. 05. 2014 22:38
teplá voda s citronem je skvělá každé ráno na lačno,rozjede se metabolismus
01. 05. 2014 18:25
ahojda, s těmi polévkami je docela šikovné využít vlastní recepty - já tam mám vzor na zeleninovou s jíškou, kuřecí a luštěninovou.. a vždycky jen nahradím to, co je jinak (např. květák vyměním za brokolici, upravím množství vody a počet porcí - rozpočítá se to krásně samo)
01. 05. 2014 16:37
Zařaď si polévky do vlastních potravin a pak už nemusíš nic rozepisovat.Ze začátku jsem měla také takový problém. Hlad se zažene také vodou s citronem, ale neměl by být.Držím palce ať se daří :-)
01. 05. 2014 14:23
No nebo si kup polevky v kauflandu od firmy ARAX . Jsem jen celozrne a dost vlakniny. Hodis si je do svych potravin a mas po starosti. Prihodis zeleninu podle semaforu a mas vydatnou a zdravou polevku. Akorat ji nenajdes v tabulkach Stobu. Jinak je to super ze jste s pritelem na jedne lodi s jidlem. Drzim peste aby vam to vyslo oboum a byli jste spokojeni
01. 05. 2014 14:15
tj, ale zase jsou to sacharidy, ktere se musi tudiz ubrat nekde jinde... na jidle. A jak se znam...kdyz si dam sklenicku, tezko bych zustala jen u jedine. Takze TED nic a odmenim se nejdriv po prvnim uspesnem premerovani.Jistym zpusobem motivacni :-D
01. 05. 2014 13:16
jj, sklenka suchého bílého skutečně neublíží :-)))
01. 05. 2014 11:38
Jsi šikovná a určitě se ještě zdokonalíš:-))))! No a na "akci" si dát jen vodu a čaj, to je teda hrdinství.Já si klidně trochu suchého bílého vína dám, zapíjím vodou a hubnu taky:-)))).
01. 05. 2014 11:25
Začátek je vždycky těžký a časem objevíš i jiné možnosti kombinace jídel. každý z nás si tím prošel a měl pocit, že něco prostě nejde a pak zjistí, že samozřejmě jde :-))) Držím palce a je skvělé, že máš v partnerovi podporu.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři