TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 05. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Pyszkova

Původní Sebekoučink

63 %
0 kg 8.2 kg

Již zhubnuto: 5.2 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 12564
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 270.30 km
Kolo: 200.00 km
Cvičení: 3 h 20 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133275.38 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Pyszkova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Svalová únava - cvičit nebo ne?

07. 03. 2013

Ahojky – milí přátelé.

 

V úterý jsem byla na cvičení – posilování vlastnímtělem. Minulý týden nám cvičení odpadlo a navíc jsme zařadili nové cviky. Jsemholka snaživá – chci se vyrovnat mladým kočkám – a tak se stalo, že jsem tocvičení asi pěkně „přepískla“. Od včerejška mě bolí celé tělo – lýtka, stehna,zadeček, břicho, ruce, ramena. Chodím jak zpráskaný pes – chůze do schodů a zeschodů utrpení. Ráno lezu z postele jak babka nad hrobem. Včera jsemvolila raději jen dvouhodinovou chůzi s pejsky. Když se rozhýbu, tak je oněco lépe.

Dnes se chystám zase cvičit.

Zajímalo by mě  - zdacvičit i přes velkou svalovou únavu?

A jak vlastně cvičit? Přestat s cvikem, když vás začneposilovaná partie jakoby pálit – nebo to pálení je to pravé ořechové – tehdyfakt spaluji? Já se tedy snažím cvičit i přes pálení /alespoň chvilku/,přestávám jen když je mi mdlo a je mi na zvracení

Zajímali by mě vaše názory. Díky za vaše rady.

 

 

                                                                                     Vaše Hanka
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 03. 2013 17:34
Zajímavá diskuze, zrovna mi taky bolí všechno za cvičení. Takže děkuji za rady, které využiji i pro sebe.
07. 03. 2013 10:39
Děkuji moc všem. Dnes by to cvičení mělo být spíše aerobního typu a je mi dnes lépe, než včera. Navíc se na něj docela těším. Takže to nebudu moc hrotit a za každou cenu se vyrovnávat holkám. Zalezu si někam dozadu Na začátku se vždy pořádně zahřejeme - pak následuje posilko - a nakonec se protahujeme. Musím asi trošku ubrat - hold jsem to přepískla.
07. 03. 2013 10:28
Tak přesně takhle jsem se cítila po prvním cvičení s Jill :D ale já jsem si pak druhý den zkusila zařadit alespoň aerobko...trošku svalíkům ulevit...jinak četla jsem spoustu článků, kde píšou, že cvičit se má, dokud svaly nepálí...pak je to dobře...ale zase ne do nesnesitelné bolesti, nic se nemá přehánět...a hlavně pořádně protahovat - před cvičením i po cvičení :)
07. 03. 2013 10:24
Mé partnerce se minulý rok stalo, vzal jsem ji na takovou kratší trasu na kole, 30 km, že si takhle namohla stehenní svaly, až dostala v noci svalovou horečku, musel jsem ji mazat dolgitem a měla až modřiny, prostě mi neřekla: kam se ženeš, vole, ale snažila se držet krok... Chudinka, bolelo jí to fakt strašně. Takže rozhodně se nepřepínat! Všeho do času.
07. 03. 2013 10:22
Po cvičení pořádně protahovat, jak píše Maska!! A když to opravdu bolí, dej si něco aerobního, na "vyplavení", ale neposiluj za každou cenu. Jestli je to snesitelné, pořádně se rozhýbej a rozehřej před cvičením, protáhni a nezapomeň na strečink v závěru. Nechoď při pohybu vysloveně přes bolest.
07. 03. 2013 10:21
Pokud je to cvičení tzv. z voleje, je to normální fyziologická reakce svalů: tělo se při neúměrné námaze dostane do tzv. anaerobního režimu, tudíž přestane spalovat sacharidy za pomoci kyslíku, ale začne takzvaně žrát bílkoviny ze svalů a při tom vzniká kyselina mléčná, která se ukládá mezi svalová vlákna a způsobuje bolest. Chce to s těma mladýma kočkama držet krok až poté, co se pořádně rozcvičíte a získáte kondici. Pak jim ještě můžete ukázat, kdo je tady atlet :-)
nedoporučuji zátěž bez pořádného a pozvolného rozcvičení a už vůbec ne se přepínat. Na bolest bych si osobně naordinoval pár dnů jen lehkého kondičního pohybu, či spíše klidu. za pár dnů to bude dobré.
Hodně štěstí přeju.
Vlasta
07. 03. 2013 10:21
jééé - to jsem ráda, že se mi ozvala odbornice na cvičení. Díky. No na konci hodiny jsme se na závěr protahovali. Možná to udělala ta pauza v cvičení a zařazení nových cviků. Ještě bych se zeptala - cvičit i přes to pálení ve svalech? A kdy vlastně skončit se cvikem - když nám je to hodně nepříjemné?
07. 03. 2013 10:15
Obávám se, že asi nebylo důsledné protažení těch posilovaných skupin na konci cvičební hodiny.
Každopádně jestli to opravdu hodně a hodně bolí, tak bych doporučovala po mírném rozumné prohřátí ty bolavé svaly protáhnout. Doba protažení je až do subjektivního pocitu uvolnění v protahované svalové skupině. Takže to může trvat desítky sekund. MaSka
07. 03. 2013 09:57
Do svalů se ti dostala myslím kyselina mléčná a to je to, co způsobuje bolest. Možná by ses měla namasírovat nejakými masážními gela, možná chladivými. Svičit. Spíš až po odeznění bolesti, aby sis nepřivodila nějaký úraz.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři