TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 22. 02. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Saille

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 8. 3. 2020. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1105
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co nekolísá, není živé

04. 01. 2018

Už se tím nestresuji. Kilo sem, kilo tam. Každá živá bytost se pohybuje v cyklech. Ovšem v mém případě se stává ještě nadřazený megacyklus a ten stojí nad mým návratem sem.

Můj příběh je stejný jako miliony dalších. Po těhotenství mi někdo vyměnil tělo. Jiné proporce, jiný metabolismus a sakramentsky jiná váhová kategorie. Porod mně uklidnil. 7 kg dole na jeden zátah a byla to makačka :) Jenže pak se nic moc nědělo, ještě zbývalo vyřešit 20 kg nadváhy. Uklidňovala jsem se, že kojením určitě shodím - být mlékárnou určitě bude energeticky náročné. Jistě, že se tak nestalo. Tělo žádalo energii na mléko a mé dítko bylo velmi hodné a spací. A následovalo další až - až - až.

A pak jsem někde četla článek, kde byl Sebekoučink zmíněný. A to byl před lety pro mně významný bod. Dokázala jsem se zbavit poloviny nabytého a se zbytkem se smířit. Zábavně soutěžit na body sama se sebou. Vymýšlet po svačině večeři se správnou skladbou, aby mi sedly poměry přijmutých živin. Byla to legrace a motivace. Zadávání potravin jsem brala téměř jako počítačovou strategickou hru. A nepodváděla jsem, protože jsem hrála sama se sebou.

I bez dalších "až" i po ukončení hubnutí zde, šla váha dál dolů. Holt síla správných návyků. Do roka na původní váze a spokojená ! Mnoho návyků zůstalo, jen tak potichoučku se začaly nabalovat zlozvyky... ach ta výborná sklenička červeného na konci dne... a že se z ní klidně staly i dvě? Však jsem zase štíhlá holka, to mně nezabije. A šlo to dál. Návrat do práce, nepravidelné stravování, fast foods. Čokoládová tyčinka z automatu k obědu, protože na nic jiného "není čas". Extrémní stres vedoucí až k vyložné hubenosti. Brala jsem práci příliš vážně, až k vyhoření, rozhozenému metabolismu...

"A dost" přišlo na podzim. Položila jsem funkci, vzala si dva měsíce volna. Psychika se zklidnila, ale rohozený metabolismus a záliba v červeném víně mně zase vrátila do velmi solidní nadváhy. A překvapivě rychle.

Tak je opět čas na počítačovou hru mé samé se sebou. Udělala jsem mnoho změn, návrat na STOB je jen jedna z dalších a i když takto načasovaná, nemá nic společného s novoročním předsevzetím. Ale ano, dala jsem si jedno - ale to je zachovat si rovnováhu, kterou jsem získala a prohlubovat ji. A nebát se kolísání, příroda se pohybuje v cyklech, my také. Vyvarovat se extrému a vědět jak si případně pomoci to je to hlavní.

Přeji vám všem do Nového roku, ať vás sebekoučink baví tak jako mně :)

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 01. 2018 13:40
také tobě všechno nejlepší v roce 2018
05. 01. 2018 14:36
Přibývání v těhotenství je mi známé. Přibrala jsem 27kg a bylo lepší mě přeskočit než obejít :-/. z porodnice jsem šla lehčí o 8kg a díky běhání okolo dítěte a stavby jsem do půl roku byla zpět na původní váze.
Před několika lety jsem začala brát léky a začala nabírat. Od pondělí budu opět v sebekoučinku, tak snad ještě něco dám dolů.
Tobě držím pěsti, ať se daří!
04. 01. 2018 14:34
Sebekoučink je skvělá pomůcka, když je člověk dostatečně disciplovaný a když ho to navíc ještě baví je skoro vyhráno. Drž se!
04. 01. 2018 14:23
Ahoj, fajn, že Tě sebekoučink baví, to by Ti mělo jít hubnutí skoro samo :-) Držím palce!
04. 01. 2018 13:51
Znám moc dobře stresy v práci a šílené pracovní nasazení, kdy na sebe člověk kašle. A taky znám přibývání na váze, i když ne po porodu, já šla kdysi z porodnice jen o tři kila těžší než před těhotenstvím (celkově jsem nabrala asi 11 kg) a ta se brzo ztratila. Na mne platilo, že kojením se váha srovná a já byla jak proutek. To až další roky a práce spojená s nepravidelnou a nevyváženou stravou nenápadně nabalila kila. Tak držím palce!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři