TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 08. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

Sampoch

Výzva 52

Aktuální výzva:
Ohlížím se na začátek

Počet bodů v týdnu: 0
Celkový počet bodů: 3

Sebekoučink

100 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 10.4 kg

Získané body

Tento měsíc: 340
Celkem: 17091
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95393.04 km
Kolo: 51415.41 km
Cvičení: 4348 h 2 min

Přátelé

Sampoch

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak jsem vyzrál nad krkovičkou.

23. 01. 2016

Dnes se s vámi chci podělit, o další zkušenost. Nevím jak vy, ale já jsem prostě masožrout. Jenže, ono jíst stále drůbež popř. králíka je sice úžasně dietní, ale také se to dokáže úžasně přejíst.Myslím, že budu mluvit z duše většině z vás, a tak se vlastně ani nemusím sáhodlouze rozepisovat o tom, jak my, bývalý žrouti vzpomínáme na všechna ta nezdravá, ale úžasná jídla, jako např. pečený bůček, nebo přímo lahůdkovou záležitost, jakou je právě krkovička.

Jenže jak tak plyne čas našeho dietování, tak pochopitelně přímou úměrou roste chuť, až nakonec přijde okamžik, kdy se ručička vah přehoupne na druhou stranu, a my, dieta nedieta, se sebereme a jdeme vyžrat nejbližší řeznictví.

To je samozřejmě špatně. O tom nemá smysl psát, to přece všichni moc dobře víme. Jenže absťák je absťák, a nejhůře se poroučí myšlence. Ona si ta potvora dělá co chce, a jak se má potom jeden ubránit? A vůbec nejhorší myšlenka při hubnutí, či jakékoliv změně životního stylu je ta, když má člověk pocit, že o něco přichází, že se o něco v životě ochuzuje. A naše vlastní psychika, je náš vůbec nejhorší nepřítel. Řekl jsem si tedy, že nejlepší obrana je útok, a každého parazita a červíka který nás nahlodává, je nejlepší zahlušit co nejdříve, dokud ještě není dost silný, na to, aby nás porazil.

Takže jsem začal vážně přemýšlet o té krkovici. Přece to nějak jít musí. Když se mi to povedlo s bramboráky, tak to musí jít i s krkovicí. Zakoupil jsem tedy pěkné dva plátky méně prorostlé krkovičky, prostě moc pěkné krkovičky. Doma hodil na váhu, a bylo toho 360g. Pak jsem otevřel STOB-stránky abych přehodnotil parametry suroviny a po zjištění hodnot oba plátky ještě překrojil napůl, čímž jsem dostal čtyři 90g porce masíčka. To by mělo mé chuťové buňky dostatečně uspokojit, a pocit ochuzenosti zahnat na pořádně dlouhou dobu.

Všichni kdo vaříme, víme, že není nic horšího u jakéhokoliv masa, a u krkovičky zvláště, když se při pečení vysuší. Zde opět pomohla má super-nepřilnavá pánev, takže jsem masíčko osolil, opepřil, a šup s ním nasucho na pánvičku. Báječně se zatáhlo, a zůstane šťavnaté. Příprava zbytku pekáčku již byla jednoduchá. Na dno, na půlkolečka nakrájenou cibulku cca 125,g, na ní zatažené plátky krkovičky, které jsem pro pikantnost ještě potřel z obou stran kremžskou hořčicí, té stačilo 34,g, a zbylý prostor mezi masíčkem a okolo jsem vysypal lehce osolenými bramborami (těch bylo asi 400,g), nakrájenými na kostičky o hraně asi 1,cm, vše jsem ještě podlil asi 1,dcl vody (určitě ne víc, spíše méně, protože cibule a brambory pustí vody dost), no a dal péci do trouby na 200°C cca na necelou hodinku. Prostě takový "eintopf".

Obsah pekáčku jsem pak zhruba po 20 minutách starostlivě kontroloval, maso vždy otočil a brambory promíchal, až bylo vše měkoučké. Výsledek, vážení stál za to. A když jsem si k tomu 90,g kusu masa nandal ještě 113,g těch brambor s cibulkou, které se pěkně nasákly výpekem z masíčka, odehrávali se mi v puse bez nadsázky divoké orgie. Už dlouho jsem jídlo nevychutnával tak pomalu. Mé chuťové buňky tančily rock-n-roll, a požitkářský mozek se tetelil blahem.

A výsledek? Výše popsaná porce vydala na: 1425,kJ ; 18,4g bílkovin ; 18,4g tuků ; a 24,8g sacharidů.

Myslím že to se dá čas od času v pohodě zvládnout. Takže nad krkovicí jsem zvítězil, a červíčka pochybností zahnal na dost slušnou dobu do zapomění. Jen pitný režim nepatrně utrpěl, neb jsem se dobře hodinu po jídle teprve odvážil napít, abych si co nejdéle zachoval tu chuť na jazyku.

Odpověď na otázku: "Jde dohromady krkovice a hubnutí?", tedy zní: "Ano, ono to jde!"

Ale aby jste to nesežrali všechno najednou, pokud si to někdo uvaříte, je už,  jen a jen váš boj, přátelé. Jak prohlásil jeden velmi známý, a velmi plešatý televizní ŠÉFkuchař: "Není nezdravé jídlo, je jen nezdravé množství."

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 01. 2016 16:12
Poradil sis s tím skvěle. Gratuluji. Budeme následovat tvého příkladu. :-)
24. 01. 2016 03:02
Tak to mi mluvíš z duše. Také jsem masožravec, ale miluji i hodně zeleniny. Takže si klidně dám kachničku a ta má teda dost tuku, k tomu porci zelí, který tuk "stáhne" a hned po obědě do ruky hůlky a hurá na procházku. Dvě hodinky chůze v kopcích spálí část kJ a nemusím se nijak strachovat, že přiberu. Tvůj recept je jistě inspirací pro ty, kterým se nechce rozsvítit semaforek zeleně, a také milují maso. Správně píšeš, můžeme jíst všechno, ale s mírou. Takže bůček nakrájený na tenko doplněný pohybem určitě jednou za čas neuškodí.
23. 01. 2016 20:27
Děkuji za chválu, a samozřejmě mě těší váš zájem. Pokud se o mě a mém hubnutí chcete dozvědět více, tak prosím o trpělivost. V brzké době tomu věnuju blog.
23. 01. 2016 20:17
To zní opravdu lákavě...
23. 01. 2016 19:03
A ještě ti chci složit poklonu za shozená kila. Jsi borec! Můžu se zeptat v jakém čas. horizontu jsi těch 35 dokázal dostat dolů? dík
23. 01. 2016 19:01
Já ty tvoje blogy nemůžu číst!Jsem taky masožravec a sbíhají se mi sliny! Na druhou stranu musím říct, že jsem za ně ráda, protože je to důkaz toho, že si člověk může dopřát nač má chuť a záleží jen na úpravě a množství... Já totiž taky nejsem typ, co dokáže žít pod věčným omezením, protože to mne tím víc láká...;-) Takže potřebuju mít pocit "volnosti", že si můžu dopřát co chci. Prostě se cítit normálně a ne pod tlakem omezení.
23. 01. 2016 18:32
Nejsem masožrout, ale jak to popisuješ už na to mám chuť.
23. 01. 2016 15:23
Mnam dekuji za tvuj receptík. Uz si ho ukládám az me chytne "zravá". Mám totiz krkovicku také ráda. A gratuluji k tem mínus 35 kilum. To je teda bomba, tise prejícne závidím:-)))
23. 01. 2016 12:38
mňam mňam mňam mňam mňam :-) Máš super vychytávky, díky, že se o ně dělíš. Těch se budu držet:-)
23. 01. 2016 11:20
Už se mi sbíhají sliny,díky za super receptík:-):-)
23. 01. 2016 11:20
Už se mi sbíhají sliny,díky za super receptík:-):-)
23. 01. 2016 11:17

Optimistické a vtipné!!!
23. 01. 2016 11:14
Ty jsi fakt koumák,díky za inspiraci.Já občas udělám kus masa s brambory a cibulí nasucho v pečícím rukávu,ale tohle Tvoje je o hodně lepší.
23. 01. 2016 10:48
Vtipně píšeš a další recept k tomu !
23. 01. 2016 09:51
hezká ukázka, že se dá jíst všechno, jen s mírou ;)
23. 01. 2016 09:06
Já bez krkovičky dokážu žít, ale tvůj recept určitě vyzkouším pro zbytek rodiny:-)
23. 01. 2016 08:58
Souhlasím! Při hubnutí se nevyhýbám téměř ničemu, protože jinak to prostě nevydržím. Chce to jen trochu přemýšlet a kombinovat a to se ti výborně daří! Já teda bez krkovičky být můžu:-).
23. 01. 2016 08:48
Pěkný recept, také krkovičku prostě musím, dělám ji jen nasucho na pánvi, osolím, opepřím a sním.Jako přílohu si pak dám vždy zeleninu a výsledek není tak strašný. A hlavně... nejsem "na dietě", snažím se žít zdravě a plátekkrkovice 1-2 měsíčně nikoho nezabije. Vyhýbám se slovům "už nikdy, nesmím, nikdy si nedám" to pak vede ke stresu duše a posléze k sežrání všeho, co se mi postaví do cesty.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři