TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 01. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

Yogii

Získané body

Tento měsíc: 480
Celkem: 11868
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133033.12 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5522 h 48 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak jsem vyzkoušela krabičkové stravování 1

31. 07. 2017

Díky STOBu a projektu Prožij rok zdravě, se mi poštěstilo po letech letoucích vyhrát, a to jednu výhru měsíce - týden krabičkového stravování. Protože jsem nikdy krabičky nezkoušela ani s nimi neměla žádnou jinou zkušenost, byla jsem na jídlo a hlavně sestavený jídelníček docela zvědavá. Možná jste také nikdy nezkoušeli a tak jsem se rozhodla podělit se se svými praktickými poznatky a zkušenostmi.

Můj první krok vedl na webové stránky firmy dodávající jídla. Sídlí na Moravě ve Strážnici a inzeruje, že jí jídelníček sestavuje nutriční specialistka. Stránky jsou docela pěkné a přehledné, nabízejí několik typů programů – Pro zdraví s výběrem cca 5 000, 6 000, 7 000, 8 000 a 10 000 kJ, dále salát plus, kde se dá doobjednat salát anebo i polévka nebo další programy s upraveným jídelníčkem, jako Bez masa, Pro mámy, Lakto minus a programy pro sport Protein plus, Fit plus a další, třeba speciální nabídka Detox pro či bez cukru.

Protože nejsem superaktivní sportovec, kojící máma ani netrpím potravinovou intolerancí, vybrala jsem si z programu Pro zdraví s denním příjmem 5 000 kJ jídelníček sestávající se ze snídaně, dopolední svačiny, obědu, odpolední svačiny a z večeře.

První úskalí se ukázalo hned na začátku, a to jak a kam jídlo doručit. Nejsem pravidelně ve stejnou dobu odpoledne doma, a tak tudy cesta nevedla. Do místa mého pracoviště zásilky nedoručují, anebo až večer, kdy už tam nejsem. Nakonec pro mne asi nejschůdnější řešení bylo nechávat denní dávku (k vyzvednutí den předem, na pondělí k vyzvednutí v neděli odpoledne) v jednom fitku v nákupním centru. Týdenní menu je na pět pracovních dnů, o víkendech krabičky nepřipravují.

Asi by bylo zajímavé jíst jenom jídlo z krabiček a zvážit se před a po: avšak za pět dní, kdy jsem si navíc pro komplikace s vyzvedáváním raději jídla rozdělila na konec jednoho týdne a začátek druhého, si myslím, že na úbytek váhy je to moc krátká doba. Taky ne vždy jím pouze jídlo z krabiček, někdy budu mít jiný oběd a oběd sním třeba k večeři, jindy si doplním ovoce a zeleninu nebo budu snídat mé oblíbené müsli s kefírovým mlékem a ovoce.

První dojmy – pozitivní je, že na všech krabičkách jsou dopodrobna vypsány všechny přísady a ingredience a je zde hodnota v kJ a další údaje, chybí mi však údaj o vláknině a rozpis v kJ je vždy na celek, pokud se jídlo skládá z více součástí, jako třeba chleba a pomazánka, nenajdu údaj zvlášť.

Připravila jsem tabulku, kde vypíši druhy jídel a do poznámek přidám své postřehy a chutě. Údaje do tabulky dávám na 100 g, porce však byly většinou větší, hmotnost vždy na krabičce uvedena.

Sama jsem zvědavá, jak to bude po pěti dnech vypadat.

Den 1:

Druh jídla

Název jídla

kJ/100 g

Poznámka

Snídaně

Lučinová pomazánka, pečivo (šunka, lučina, cibulka,...)

1176

Přišlo mi trochu málo na zasycení

Dopolední svačina

Zelenina s balkánským sýrem a zakysanou smetanou

430

Cherry rajčátka, balkánský sýr a zakysaná smetana – dobrá svačina, vyměnila jsem ji za odpolední, protože tato je slaná

Oběd

Špaldoto se zeleninou a parmazánem

641

Pro mne novinka, chutnala mi, možná bych zpestřila ještě další výraznější zeleninou (mrkev, hrášek, kukuřice)

Odpolední svačina

Ostružinový tvaroh, chia semínka

Bohužel jsem si nezaznamenala

Pro mne vhodnější na dopoledne, výborné, s kousky ostružin, překvapilo mne, na jak dlouho mne zasytilo. Celé ostružiny

Večeře

Paličky s mascarponovo cuketovou omáčkou, opékané brambory

404

Chutné a dostačující

 

 

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři