TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 01. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

Yogii

Získané body

Tento měsíc: 480
Celkem: 11868
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132969.40 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5517 h 25 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak si vybrat?

18. 09. 2017

Někdy je velmi jednoduché posoudit,  které jídlo má menší energetickou hodnotu. Každému,  i tomu, kdo se o kalorie nebo jouly nezajímá,  bude jasné,  že vepřo knedlo zelo nebo vepřové koleno bude mít víc energie než třeba brambory s tvarohem. Dost informací o jídle vím,  spoustu jsem se toho už dozvěděla s projektem,  hodně pomáhají srovnávací fotografie, ale někdy si nevím rady. To například,  když jdu na oběd a mohu zvolit jen z několika možností.  

Jistě,  raději si vyberu krůtí steak se zeleninou a bramborem než výpečky nebo řízek s bramborovým salátem. Samozřejmě taky záleží na co mám chuť. Nebudu do sebe cpát něco, co nejím jen proto,  že to je dietnější.  

Ale co třeba, když bych si dala jak králíka se zelím a karlovarským knedlíkem (ten v přiměřeném množství),  tak zvěřinový guláš s houskovým knedlíkem (taky v přiměřeném množství). 

Oboje je pro mne vzácné,  mám to párkrát do roka, na oboje bych měla chuť, ale co je lepší? Cenově v obědovém menu taky víceméně stejné. Králík je poměrně dietní, zvěřina taky. Knedlíky nic moc, ale když už, tak jaké jsou lepší?  Není čas hledat na internetu hodnoty. U králíka je zelí, tak to asi bude lepší, zvěřina je možná na tom lépe s jouly. V takových případech musím nechat na první dojem, co vypadá líp, co mi líp zavoní a tak podobně. 

Máte na to nějakou pomůcku? 

 

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 09. 2017 10:26
Děkuji Hanko :-)
18. 09. 2017 10:12
Souhlasim s komentari nize :) Jednou za cas nevadi ani to veprove koleno, pokud by to bylo jidlo, ktere mas rada... V restauraci vzdy nejvic zalezi na kuchari, jak to uvari, muze to byt gulas z liboveho masa, omacka s malym mnozstvim tuku a bude to i do semaforku naprosto v pohode. A nebo bude pouzito tucnejsi maso, omacka na poradne davce sadla a je z toho kaloricka bomba.. Vzdycky je dobre se ridit pravidlem, aby jidlo obsahovalo aspon nejakou zeleninu, pripadne si treba doobjednat maly salat... Ale i zeli muze byt se spoustou tuku, zahustene velkym mnozstvim mouky.. Ani knedlik neni jako knedlik, nekdo do knedliku (zejmena tech karlovarskych) pridava maslo. Takze se to da jen tezko odhadnout, ale pokud to neni denne, tak neni treba to az tak moc resit a dej si proste to, na co mas chut :)
18. 09. 2017 08:28
V tomto případě bych se řídila spíš svojí chutí, než kJ :-)
18. 09. 2017 08:24
Děkuju za názory :-)
18. 09. 2017 08:11
Pokud je to jednou za čas, tak je to jedno, vždyť kilojouly se sčítají za celý den. Na oběd se nadlábni, na co máš větší chuť, holt si nedáš odpoledne ke kafi zákusek a k večeři nějakou kombinaci zeleniny+ bílkoviny.... a semaforky svítí zeleně :-))
18. 09. 2017 07:21
Já myslím, že když nesníš těch knedlíků 10 tak to nevadí. Zařadíš více pohybu, odlehčíš večeři a bude to dobré. Proč si to nedat když máš na jídlo chuť :-)
18. 09. 2017 00:37
Sifaka: Ty šprýmařko! Celé maso, dva knedlíky, omáčku k nim v pohodě. Nakonec jsem dala králíka se třemi.
18. 09. 2017 00:03
Yogii....to nebude ani tak pomůcka, jako spíš černý humor....do 5000 kJ to bude asi jedno....3 vlásky masa, lžičku omáčky a na knedlík se jen podívat :-)).....sorry, už jsem tu dnes dlouho, doháněla jsem resty, takže jsem tě chtěla jen trošku rozveselit :-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři