TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 01. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

Yogii

Získané body

Tento měsíc: 480
Celkem: 11870
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 123174.12 km
Kolo: 64889.36 km
Cvičení: 5140 h 19 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Svatomartinské menu

12. 11. 2017

V sobotu jsme vyrazili na svatomartinské menu, kde samozřejmě nesmí chybět svatomartinská husa. Je to u nás poměrně nedávno zavedená tradice, husy se jedly hlavně na posvícení, kdy babička kromě husy se zelím a knedlíky pekla vždycky i sladké šátečky, se kterými  jsem jí pomáhala.

Teď však husy frčí hlavně na Martina, spolu s mladým vínem. Takže jsme se vydali si zpestřit šedivou a uplakanou sobotu.

Na úplný začátek jsme dostali ochutnat pomazánku z červené řepy.

Jako předkrm jsme si dali restovaná husí játra s portským vínem a nakládanou šalotkou.

Další předkrm byly husí rillettes, což je vlastně masová pomazánka z masa, které se velmi dlouho peče. Bylo to podáváno s nakládanou zeleninou a pečenou hruškou s balsamikem.

No, a pak klasika – svatomartinská pečená husa s karlovarským knedlíkem. Novinkou zde bylo zpracování zelí – červené bylo ve formě pyré a bílé bylo upražené.

K pití jsme si, jak jinak, dali svatomartinské víno, Müllera a taky Muškát.

No, a jako zákusek byl čokoládový dortík s omáčkou z bílé čokolády a s kandovanou pomerančovou kůrou. Ten už byl jen napůl, přece jen je husa dost syté jídlo.

Po tak skvělém obědě jsme se šli projít, aby na nás ty dobroty nezanechaly moc stopy :-).

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 11. 2017 20:24
Nádhera,až se mi sbíhají sliny.Hezky se na to dívá.
16. 11. 2017 19:07
Vše vypadá moc pěkně. To musela být dobrota :-) Já byla na Martina v práci, k obědu klasické krabičky, ale večer jsme měli u nás degustaci vína. Tak svatomartinské bylo a ne jedno :-)))
16. 11. 2017 12:31
Pěkné obrázky, ráda koukám na takové dokumenty :-)
16. 11. 2017 12:21
paniLiba: už jsem jednou u jiného menu psala bližší info o této restauraci, je to v obci Jitrava spadající pod Rynoltice u Liberce a restaurace se jmenuje U podkovy. Je dražší, ale jednou za čas je to hezké vydat se na nějakou dobrůtku. Jinak asi 300 metrů od této restaurace je pivnice, kam chodíme na obědová menu, kde jsou velmi dobré ceny.
14. 11. 2017 13:46
Kde to bylo ? V michelinské restauraci ?
14. 11. 2017 10:12
Evusja: kdepak reklama :-), to je u nás na chalupě, běžně tam chodíme na oběd do pivnice, ale jednou za čas na nějaké slavnostní menu jdeme do restaurace.
14. 11. 2017 09:20
Vypadá to moc krásně, u nás neni žádná taková restaurace, kam bych si zašla na takový oběd.
14. 11. 2017 09:16
OóOó - to je krása a dobrota a má to šmrc - kdepak to bylo tak krásné - snad se nejedná o reklamu :-)))
13. 11. 2017 14:36
No ty ses měla :-)) Vypadá to moooc dobře.
13. 11. 2017 07:44
To je pravda, to tak může vypadat :-), ale to byl jen malinký toastík a trošku pomazánky z červené řepy.
13. 11. 2017 07:41
Já husu ani knedlíky moc nemusím, ale tohle menu vypadá moc pěkně. Při pohledu na první fotku mě nejdřív napadlo, že už husa nebyla a dostali jste jen knedlík se zelím:-)
12. 11. 2017 23:44
Všechno to vypadá moc dobře, jen si říkám,že některé novoty jsou na mě moc. Ta úprava zelí mi zní zvláštně.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 23.10.2021 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři