TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 238
Celkem: 8546
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133054.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Krabičky a já: I + II

16. 08. 2017

První dva dny jsem musela spojit dohromady. Měla jsem odpolední směny a to poslední, co se mi po návratu domů chtělo, bylo sedět u počítače. 

Snídaně - Dezert s višňovým pyré (1412 kJ)

Byly to v podstatě ovesné vločky s pudinkem, višňovým pyré a vlašskými ořechy. Na můj vkus trochu moc sladké, nejsem na to zvyklá. 

Svačina dopolední - Nivová pomazánka, mini tousty (880 kJ)

Nivu moc nemusím, ale v pomazánce mi nevadila. Bylo toho dost na to, abych se zasytila, a k pečivu a pomazánce přidali ještě osvěžující okurkový salát s ředkví. 

Oběd - Kuřecí korma, červená rýže (2281 kJ)

Na tohle jídlo jsem se těšila, protože mě indická kuchyně už dlouho láká. Nakonec to ale nebylo nic extra. V jedovatě žluté omáčce byla výrazně cítit jen kurkuma, která přebila všechno ostatní. Rýže byla planá, což ale nevadilo, když se smíchala s omáčkou. Navíc mi po jídle bylo trochu těžko, i když nemám tušení, co mi na tom nesedlo.

Svačina odpolední - Domácí kakaový termix (904 kJ)

Moc dobré, syté a jen minimálně sladké. Zkusím si něco na ten způsob někdy vytvořit na sváču.

Večeře - Zeleninové lečo, pečivo (1913 kJ)

Dobrá večeře, na leču se toho moc zkazit nedá. Když si dělám lečo doma, tak buď bez uzeniny, nebo s pikantní klobáskou. Tady byla šunka a ta mi moc nedávala smysl - v podstatě jsem ji tam ani necítila. Ale špatné to nebylo.

Z celého dne mi překvapivě nejvíc chutnalo to, na co jsem se těšila nejmíň - nivová pomazánka. Na kakaovém termixu jsem si taky pochutnala, i když obvykle na sladké moc nejím. Zklamaná nejsem, úplně nadšená taky ne, ale protože jsem si díky nachystanému jídlu mohla ráno přispat, klady zatím převažují.

 

Snídaně - Šunková pěna, pečivo (1314 kJ)

K jídlu nebyla žádná zelenina, takže jsem musela sáhnout do vlastních zásob. Pomazánka byla trochu planá, tak jsem přidala pár pěkně štiplavých ředkviček a nakonec jsem byla spokojená. 

Svačina dopolední - Jogurt s bílkounem a banánem (831 kJ)

Tohle jídlo jsem nepochopila. Neochucený jogurt (což mi samo o sobě nevadí), bílkoun (prý banánový, ale reálně naprosto bez chuti) a asi tři kolečka podivně suchého banánu. Bylo to opravdu syté, ale na chuť se úplně zapomnělo a bílkounové kostky mi rostly v puse. Nekecám, musela jsem každé sousto zapíjet vodou, abych ho vůbec polkla. Asi bych snědla sotva čtvrtinu, kdyby kamaráda nenapadlo nakrájet mi k tomu pár rynglí. S těmi to bylo nakonec dobré - chtělo to jen chuťově výraznější ovoce a hned to chutnalo líp. Bílkouna si možná koupím a využiju naslano, může to být zajímavé a doporučený příjem bílkovin se bude hned plnit líp. 

Oběd - Penne se špenátem a ricottou (1917 kJ)

Zatím nejlepší jídlo (i když ne moc fotogenické). Špenát nebyl moc slaný, ani kořeněný, ani česnekový - dělám si ho úplně stejně, vynikne pak pravá chuť špenátu. Kombinace s ricottou je chytrá, musím si to zapamatovat. Celé to bylo posypané plátky mandlí. Celkově moc dobré a šíleně, šíleně syté, i když se nezdálo, že by toho bylo moc. 

Svačina odpolední - Pizza s chorizem (1659 kJ)

Kousek ´pizzy´ z listového těsta, poměrně pikantní. Po mdlé snídani i svačině jsem si na tak chuťově výrazném jídle vážně pochutnala. Ale hned mě napadlo, že to chorizo mělo přijít do včerejšího leča, to by bylo něco. Stejně jako ke snídani, i k tomuhle jídlu by se hodila trocha zeleniny. V krabičce ale žádná nebyla a do práce jsem si nic nedonesla. A ze stejného důvodu jsem si k tomu nemohla otevřít pivo, i když by bodlo :) I tak si ale nemůžu stěžovat, bylo to moc dobré. A poprvé v životě jsem ochutnala kapary. 

Večeře - Kuře na bylinkách, barevné krupky (1629 kJ)

Kuřecí bylo luxusní a s kroupami, které byly, jak předpokládám, obarvené červenou řepou, chutnalo skvěle. Nepamatuju si, že bych kroupy kdy jedla, ale docela se mi zalíbily. A ta červená barva byla hezká a lákavá, takhle pěkně barevné jídlo by určitě mohlo nalákat i děti. Zkusím to někdy třeba s rýží. Jen to jídlo nemuselo být tak strašně syté - za to mohla asi hlavně smetana. Na noc trochu těžké. 

Dopoledne jsem byla kritická mrcha, odpoledne jsem nešetřila chválou. Takže takový vyrovnaný den. Čas, který jsem dopoledne ušetřila, jsem věnovala kamarádovi, což mi každoádně zpříjemnilo den, a všichni víme, jak je psychická pohoda důležitá. 

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 08. 2017 10:25
Zajímavé, já měla převážně výborná hlavní jídla, trochu slabší některé svačiny. To lečo, špenát, kuře i sladkou snídani bych si dala.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři