TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 238
Celkem: 8546
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132992.57 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5520 h 17 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Zatvik a léto

10. 09. 2017

Jsem ostuda. Pořád jsem nedokončila seriál o mém týdnu krabičkového stravování, i když už je pěknou chvilku za mnou. Dokonce jsem ani nezveřejnila další díl Čelenky. Ukázalo se, že mi život zabírá spoustu času. Kdykoli jsem přišla domů z práce, to poslední, co se mi chtělo, bylo sednout si k počítači. Odteď ale budu zase poctivě psát, slibuju. A začnu tím, že pěkně zrekapituluju svoje léto.

Mé léto bylo komplikované. To je asi nejvýstižnější výraz. Pokud jste četli moje starší blogy, možná tušíte proč. Dokud neproběhne dědické, dokud se neprodá dům, dokud nebudu bydlet ve svém (sice v nájmu, ale i tak), nebudu mít klid. 

Nejsem ale žádné ořezávátko, jsem pořádná ženská a jen tak něco mě nezlomí. Takže - co pozitivního tohle léto přineslo?

Nejdřív se pochlubím něčím, co nejvíc souvisí s tématem stránek - jídlem.

Za posledních pár šílených měsíců jsem přibrala tři kila, z čehož jsem žádnou radost neměla, ale stres holt dělá svoje. K tomu se přidalo horké léto, které mě zbavilo chuti k jídlu. Jakmile ale přešla ta nejhorší vedra, vrátila jsem se k pravidelné stravě. Nedodržuju to tak důkladně, jak bych asi měla (po nočních a v náročnějších dnech nejím vůbec), ale snažím se. Hmotnost se pořád moc nehýbe, a pokud ano, tak jen o pár gramů, ale věřím, že to zase půjde. Jen to nesmím zas vzdát.

Během léta jsem pro sebe objevila pár nových potravin. Žádná z nich pro mě nebyla úplnou novinkou, všechny jsem znala už dřív, ale z různých důvodů jsem se jich trochu bála. Konkrétně to byly tyhle:

Sušená rajčata: Ochutnala jsem je právě díky vyhranému týdnu krabičkového stravování. Spolu s žervé a bazalkou chutnala luxusně. 

Pohanka: Zatím jsem si troufla jen na směsku se zeleninou a tuňákem, ale jestli mi doporučíte nějaký dobrý recept, budu moc ráda.

Fazolové lusky: Fazolky se mi v mrazáku válely dlouho a měla jsem z nich opravdu strach. Nejspíš jsem potřebovala, aby mi je připravil někdo jiný, jinak bych se nedokopala k jejich ochutnání. Okoštovala jsem je zase díky krabičkám, a jsem ráda. Sice z nich nejspíš nikdy nebude moje nejoblíbenější jídlo, ale už mě aspoň neděsí.

Pokud jde o pohyb, trochu jsem zahálela. Sice jsem si párkrát jela zaplavat, ale jinak jsem se na to více méně vykašlala. Ne že by nebyl čas, spíš ta chuť se nějak nedostavila. Navíc mě pekelně bolí záda, ale za to může momentálně spíš stres, než cokoli jiného. 

Nedávno jsem každopádně lítala po lese, což byla celkem zábava. Na pohádkovém lese jsem si totiž zahrála na divoženku. Byl to všeobecně náročný den - měla jsem po noční, musela jsem vstávat asi v jedenáct, do pěti jsem byla v lese a do tří do rána pak na zábavě, kterou jsem si patřičně užila. A kdyby mě můj nejdražší kamarád neodvezl domů, šla bych v noci po cyklostezce pěšky. V dešti. Sice bych si to mohla zapsat jako pohyb, ale... Zlatý kamarád. 

Nejpozději zítra konečně sepíšu blog o posledních dvou dnech krabiček. Fotky mám, staromódní ručně psané poznámky taky, takže to dám nějak dokopy. A pozítří pošlu pokračování Čelenky, jen co v něm opravím pár chybek. Snad se vám bude líbit. 

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 09. 2017 23:49
Sice trochu opožděně, ale i tak děkuji za komentáře a hlavně za tipy na zpracování mnou nově nalezených potravin. Vidím, že vás moc pobavily moje staromódní papírové zápisky. Přiznám se, že mám u sebe taky vždycky kousek papíru, čistě jen pro případ, že bych chtěla psát. A zapisuju si hodně věcí, nápady, myšlenky, vtipné nebo jinak zajímavé hlášky cizích lidí, které náhodou zaslechnu... Je toho dost.
10. 09. 2017 18:16
Krásný blog! Pěkně jsi to napsala. To je dobře, že žiješ a nesedíš jen u počítače. To by byla škoda! Ráda čtu tvé příspěvky:-)
Sušená rajčata používám do salátů a nebo do závitku z kuřecích prsíček k tomu sýr, šunku... můžeš cokoli. Pohanku dělám také sekanou, karbanátky, přílohu místo rýže, nebo s česnekem, majoránkou a trochu uzeného masa, dávám ji do luštěninové polévky a nebo kaše k snídani na sladko... Fazolové lusky mám nejraději jako přílohu s trochou opečené anglické slaniny a nebo nakyselo s bešamelovou omáčkou, bramborem a vařené hovězí maso.
10. 09. 2017 16:08
Nové fotky- a moc ti to sluší! Je lepší žít, než trávit hodiny u počítače. Takže klidně žij a užívej a občas něco napiš :-). S tím staromódním papírem a tužkou jsi mne taky rozesmála. Jak myslíš, že jsem si dělala poznámky k mým blogům o krabičkách, než jsem je přepsala do počítače? No, na papírky.
10. 09. 2017 12:30
Taky hodně používám tužku a papír :-) ... z pohanky často dělám sekanou, chutná i mužské části rodiny :-) ... recept jsem právě zveřejnila, odkaz by měl být vidět na hlavní stránce, nebo ho najdeš v databázi receptů Stobu. Fazolky mám taky moc ráda, pěstuji si je sama na zahrádce, takže je v létě jime poměrně často - nejčastěji ve formě salátu, se šunkou a zakysanou smetanou, nebo jako přílohu k minutkovemu masu - na cibulce nebo česneku s trochou libové anglické slaniny.
Už se těším na pokračování tvých blogů :-)
10. 09. 2017 12:06
Hezky zrekapitulované léto. Určitě všechno doženeš, tak jak si představuješ. Tvé " staromódně ručně psané poznámky" mě rozesmály, Propiska a papír, tištěné knihy jsou věci bez, kterých bych nepřežila, píšu poznámky na papír o kdečem a kdekoliv, všudypřítomný "blbník" je součástí mého já. Taky je pravda,že když si něco napíšu, mám to uložené i v hlavě okamžitě a nadlouho - ovšem musím to psát tužkou na papír. Cokoliv psané na klávesnici mi prostě v hlavě neulpí a nezůstane.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři