TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 30. 06. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

ZuzkaDostalova

Původní Sebekoučink

30 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 3 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 7903
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

ZuzkaDostalova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Lymfatický systém - 3. díl

29. 10. 2013

Kompresivní oblečení

 

   Lymfodrenáž, komprese a cvičení – toto trio Vám pomůže

rozproudit lymfu.

 

   Správně provedená komprese udržuje dlouhodobě efekt

předtím provedené lymfodrenáže i sama významně stimuluje

lymfatickou drenáž. Její účinek se zesiluje při chůzi či cvičení.

 

   Kompresivní elastické punčochy – jsou jednou z alternativ

komprese určené pro denní nošení. Na noc je vždy musíme

sejmout. Vybíráme z různých variant – např. návlek podkolenní,

polostehenní, stehenní, punčocháče – dámské, pánské, těhotenské,

event. i se stahem přes břicho.

 

   Existují běžně konfekčně vyráběné kompresivní elastické

punčochy, nebo je lze vyrobit na míru.

 

   Následuje článek od MUDr. Petra Polievky:

 

Kompresivní oblečení– význam při hubnutí a formování postavy

Na základě posledních poznatků medicíny, v rámci procesu hubnutí a formování postavy, je důležitá vyvážená strava, dostatek pohybu a ... správná funkce lymfatického systému. Některé studie z poslední doby uvádějí, že bez „rozpohybování“ lymfatického systému, zvláště na dolních končetinách, není možné dosáhnout potřebného efektu hubnutí – tj. ztráty objemu v požadovaných částech těla, jako jsou hýždě a stehna. Bez ovlivnění lymfatického systému sice může dojít ke snížení celkové hmotnosti, ale to se navenek často projeví především v oblasti obličeje, ramenou a prsou ...a to žádoucí není.

Jeden z nejdůležitějších faktorů pro dosažení správné funkce lymfatického systému je, vedle vhodně zvolené lymfodrenáže, používání kompresivního oblečení.

Jak působí kompresivní oblečení na lymfatický systém?

V podstatě jeho funkce je velmi jednoduchá, ale o to účinnější. Protože pohyb lymfy je způsoben vzájemným působení svalu na kůži, kompresivní produkty „zpevňují“ kožní val, a lymfa se může pohybovat rychleji ...což je velmi žádoucí.

Může ovlivňovat kompresní oblečení směr pohybu lymfy?

Může a musí – protože lymfa se pohybuje od okrajových částí těla směrem k oblasti hrudníku, je nevyhnutelné, aby kompresivní oblečení vytvářelo tzv. „graduovanou“ kompresi, tj. aby tlak v okrajové části končetiny byl o něco vyšší než tlak v části končetiny, která je blíž hrudníku. Jinak řečeno, v případě nohou, tlak v oblasti kotníku byl měl být vyšší než v horní části stehna. Při nesprávných tlacích může být dokonce proud lymfy zpomalován! Proto je velmi důležité dbát na správný výběr kompresivního oblečení.

Může se používat kompresivní oblečení po lymfodrenážích?

Ano, dokonce se to doporučuje. Na trhu existují kompresivní kalhoty s místně zesíleným tlakem, které několikanásobně prodlužují lymfodrenáží navozený pohyb lymfy.

Je vhodné používat kompresivní kalhoty při běžných denních činnostech?

Ano, je to velmi vhodné. Při výběru je však v tomto případě nutné používat kalhoty s nižší kompresí. Celodenní nošení kompresivních kalhot nižší komprese působí preventivně proti tzv. syndromu unavených nohou ke konci dne, proti vzniku křečových žil; a samozřejmě aktivně podporuje lymfatický systém a tím i pozitivně ovlivňuje hubnutí v částech těla, kde je to žádoucí.

Je vhodné používat kompresivní kalhoty při sportu nebo cvičení?

Ano, je to vhodné. Navíc, z důvodu pozitivního účinku také na žilní systém, v některých případech používání kompresivních kalhot zvyšuje fyzický výkon.

Jak zvolím správnou velikost?

Volba správné velikosti je u kompresivního velmi důležitá. Stručně, základní velikosti jsou totožné s obvyklými velikostmi používanými u jiného typu oblečení – S, M L, XL, XXL... Navíc, v případě kompresivních kalhot můžeme vidět i označení S+, M+, L+ ...to znamená místní rozšíření v oblasti pasu. Podrobněji se velikostem budeme věnovat v příštím blogu na toto téma.

Jak si zboží objednat a můžu dostat slevu z obvyklé ceny?

Zboží můžete objednat na eshopu http://www.eshop.deonamedi.cz/.

Pro členy STOBklubu je 10% sleva, v tomto případě objednejte na mailu zuzkamalkova@seznam.cz, kam napište vaši objednávku a uživatelské jméno na STOBklubu.

Můžu dostat doporučení na nějakou společnost, která u nás kompresivní výrobky nabízí?

Z kompresivních výrobků, které jsou u nás na trhu, můžu doporučit produkty od společnosti Deona Medi (www.deonamedi.cz). Produkty této společnosti splňují nejpřísnější požadavky na kvalitu a jsou registrovány jako zdravotní výrobky při Státním ústavu pro kontrolu léčiv. Společnost Deona Medi v případě potřeby je připravena vyrobit pro vás kompresivní zboží na míru.


Stručný popis vybraných výrobků společnosti Deona Medi:

DEONA VENUS Kompresivní bandáž (kompresivní kalhoty)

Příjemné zdravotní kompresivní oblečení pro běžné denní aktivity i sport. Příznivě ovlivňují cirkulaci tekutin v žilním a lymfatickém systému. Navozuje stav regenerace a pocitu relaxovaných nohou. Podporuje léčbu a prevenci vzniku celulitidy, vhodné jsou v prevenci vzniku křečových žil. K výrobě je použit nejmodernější textilní hi-tech materiál z Francie, který je velmi lehký a prodyšný; navozuje pocit „druhé“ kůže.

Barevné provedení: černé nebo bílé

Základní délkové provedení: ke kotníkům (T-B), pod kolena (T-C), nad kolena (T-E)

DEONA ACTIVE Kompresivní bandáž (kompresivní kalhoty)

Vhodné pro veškeré sportovní aktivity a pro běžné denní nošení. Kůži i svaly udržují v optimálním napětí i teplotě. Spolu s aktivním pohybem výrazně stimulují žilní a lymfatický systém. Z důvodu formovaného (graduovaného) tlaku na stehna, hýždě, boky a podbřišek jsou nezastupitelným doplňkem tvarování postavy (hubnutí v požadovaných částech postavy).

Barevné provedení: černé nebo tělové

Materiálové provedení:

* bez počesu - vhodné na léto, jaro a podzim

* s počesem – vhodné pro zimní období (včetně běžeckého lyžování)

Délkové provedení: ke kotníkům (T-B), pod kolena (T-C), na kolena (T-E)

DEONA SPEC Kompresivní bandáž

Kompresivní bandáž s místně zesíleným tlakem vhodné zejména pro regeneraci organizmu. Z důvodu prošití, které kopíruje dráhu lymfatických cév na noze, jsou velmi vhodné po lymfodrenážích a masážích. Pozitivní účinky lymfodrenáže nebo masáže jsou výrazně prodlouženy.

Barevné provedení: černé nebo tělové

Délkové provedení: ke kotníkům (T-B), pod kolena (T-C)

DEONA X Kompresivní bandáž (kompresivní kalhotky)

Stimuluje lymfatický systém v oblasti kyčlí a třísel. Pomáhá ženám při formování postavy v oblasti břicha a hýždí, po porodu a při nutnosti komprese tříselné kýly; vhodné jsou také po operacích v oblasti kyčlí a po operaci prostaty. Speciální prošití zpevňuje spodní část břicha.

Barevné provedení: černé nebo tělové

DEONA GO Zdravotní podkolenky

Kompresivní podkolenky pozitivně ovlivňující krevní oběh, zejména při zátěži, sportu, cvičení a cestování. Oddaluje a snižuje svalovou únavu. Nošení zajišťuje trvalou prevenci, zabraňuje otokům, urychluje svalovou regeneraci. Zabraňuje vzniku otoků končetin při dlouhém sezení, nebo stání. Z toho důvodu jsou mimo jiné velmi vhodné k nošení při dlouhém cestování.

Barevné provedení: černé nebo bílé


Autor článku, MUDr. Petr Polievka, MBA, je lékař, ředitel společnosti Deona Medi a přednášející v Ústavu aplikované farmacie na VFU v Brně

 

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 11. 2013 19:43
Ano, je to správná volba. Vydržte ještě - MUDr. Polievka slíbil tabulku velikostí a pak si jistě vyberete a budete spokojená.
05. 11. 2013 10:47
Už dlouho po kalhotech od Deony toužím. Několikrát jsem brousila na jejich stránkách a jediný důvod proč jsem zatím neodeslala objednávku je, že váhám ve volbě správné velikosti.
Kalhoty si zkoušela kamarádka na pracovišti zabývajícím se lymfat. problematikou. Ale bohužel nekoupila, tak nemám možnost na ně kouknout v reálu. Údajně hodně stahují. Na mé neustále oteklé nohy to bude jistě balzám... až si je konečně koupím.
05. 11. 2013 10:11
Děkuji za tento blog, protože lymfatický systém hraje při redukci váhy důležitou roli. A úplně nejjednodušší je podpořit lymfatický systém díky kompresivnímu prádlu. Hodně našich účastníků jak cvičení tak pobytů si zvyklo že bez deony active není pohyb to pravé ořechové. A zrovna tak bez pohybu není deona active to pravé ořechové - zkrátka víte, že každý krok se počítá a s kompresivním prádlem ještě více. A jaké jsou nejoblíbenější? Černé pod kolena T-C bez počesu.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři