TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 30. 06. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

ZuzkaDostalova

Původní Sebekoučink

30 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 3 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 7903
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

ZuzkaDostalova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Den zdraví 2015 - cvičení NIA

29. 09. 2015

   Rok se s rokem sešel a už tu máme opět Den zdraví. Jak už všichni víte, koná se 17.10. od 10:00 do 16:00 v Praze a i letos nabízí spoustu lákadel. Pro úplnou představu vkládám program.

 

http://www.stob.cz/files/fae0e49daa95af8166e376faf4c5f0b7.jpg

   Jak vidíte, v nabídce je hodně cvičení a některé možná i dosud neznámé. Není se ale čeho bát, všechna cvičení budou probíhat pod vedením cvičitelek STOBu a hostů, program je rozvržený do celého dne pro vyzkoušení vícero druhů a cvičení je odstupňované podle intenzity od úplných začátečníků až po pokročilé. Je možné si vyzkoušet různé druhy tanců, cvičení na fitballech, SM systém, tai-chi, relaxační cvičení, jógu smíchu a procházku s nordic walking holemi. Úplnými novinkami bude cvičení Gun-ex a NIA, to druhé někteří z vás můžou znát z kurzů STOBu.

   Já se pro dnešek zaměřím na cvičení NIA s lektorkou Dagmar Jackson. Cvičení NIA je vyváženou kombinací tai-chi, tanečních a léčebných umění, jako je jazz, moderní tanec, jóga a prvky Feldenkreisovy a Alexandrovy metody. Koho už jen samotná kombinace nenalákala, uvedu k čemu všemu je toto cvičení dobré:-)

  "Tanec NIA byl vytvořen v roce 1984 američany Debbie a Carlosem Rosa jako alternativa aerobiku, která je šetrná ke kloubům.Tanec NIA pomáhá odplavit stres, probudit v sobě radost z pohybu a sdílet tuto radost s ostatními. Je to také velmi vyvážené kardiovaskulární cvičení, které zároveň posiluje a protahuje celé tělo a učí vědomému pohybu. Každý pohyb lze provést ve třech různých rovinách obtížnosti dle individuálních možností jedince. Sami si tedy zvolíte intenzitu svého cvičení v závislosti na tom, jak se zrovna cítíte. Každý je vybízen k tomu, aby se hýbal dle možností svého těla a přidal do pohybu svou vlastní jedinečnou choregrafii. Tanec NIA pomáhá redukci váhy, zlepšuje rozsah pohybu v kloubech, zlepšuje svalovou sílu, flexibilitu a ladnost pohybu, tvaruje tělo, napomáhá koncentraci a svalové koordinaci, pomáhá zvládat emocionální problémy a při pravidelném cvičení se stává lékem pro tělo, mysl, duši i emoce."

(http://papilioiris.cz/?page_id=61)

  Kdo už vyzkoušel, ráda si přečtu vaše zkušenosti, protože se bohužel letošního dne zdraví nemohu zúčastnit. Koho to láká, neváhejte a všichni ze STOBu vás tam srdečně přivítají.

Zuzka

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 10. 2015 08:19
Podrobně mám o NIA také v časopise - speciál ke Dni zdraví, který bude hotov během pár dní, pro pražáky - Dáša cvičí NIA ve čtvrtek v S8zavské
30. 09. 2015 11:24
Chjo......daleko:-(
30. 09. 2015 07:18
Loni jsem cvičení NIA vyzkoušela právě na Dni zdraví a naprosto mě nadchlo. Letos si ho určitě zopakuji:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři