TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 06. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

ant.314

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 263
Celkem: 11281
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

ant.314

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Status Report - 1. tyden

05. 07. 2016

5.7.2016

Zmena jidelnicku se vice-mene podarila. Sice jsem si kazde jidlo musel predem najit a naplanovat, casto zadna gastronomicka vasen, ale zit se s tim dalo.

Dodrzovani uz mene, sacharidy porad nejvyssi polozka, celkovy prijem malokdy dostatecny. Ale tuky vzdy pod normu, coz neberu jako zle, jenze obcas az prilis nizko.

Skoro neustale hlad, ale vetsinou snesitelny, zoufal jsem si jen dvakrat kratce a z toho jednou se z nervozity i pohadal.

Vaha sla dolu az moc rychle, plan byl 0.5kg/tyden, realita 2.2kg/tyden. Takze uprava o 400 kJ nahoru, tento tyden teda 7.200kJ. To uz vypada mnohem lip, navic jsem se v tom naucil chodit a zvladnout jak semaforky, tak i nejakou "normalnost" naraz (ne, ze by mi vadilo snist cely tvrdy tvaroh jako jedine jidlo a nic vic, ale jsou i chutnejsi kombinace, ktere prinesou pozadovany vysledek.)

Navic v praci skoncilo jedno silene obdobi, takze vic casu planovani jidla a vetsi moznosti kombinaci a vareni. Ale cil (76kg) porad jeste daleko a lepe zpomalit, nez se zhuntovat.

Taky si musim pravidelne merit tlak, tato hodnota mi prijde dost nizka (oproti moji bezne)

vyska 176
vaha 88.2 kg (tedy -2.2kg)
tydenni zmena -2.2 kg
celkem zmena -2.2 kg
BMI 28.4
BMR 7.240 kJ
tlak;tep 110/68; 64
plan: 7.200 kJ

Zaver: jde to dobre, chce to jeste trochu upravit

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 07. 2016 20:55
Na tomhle jeste pracuju, ale jojo efektu se nebojim - moje snaha je dostat se k te hodnote -0.5kg/tyden a drzet ji az do dosazeni cile a pak to zvednout na udrzovaci hodnotu. Pricemz pomalu rozsiruju paletu jidel, ze kterych si ten jidelnicek sestavuju, aby se mi neprejedl (i kdyz zatim spokojenost a jen mi vadi to male mnozstvi (a spousta prace), ale uz si telo zvyka - a taky mam vyssi limit).
Pokud bude prilezitost, tak si BMR zmerit necham rad, ale -0.5kg/tyden mi prijde jako dostatecny ukazatel postupu a cil je horni hranice "normality", cili predpokladam, ze spis dosazitelny a pokud ne, tak misto, kde se to lame poznam asi celkem snadno. Je to dost podobne pocitacovym tahovym strategiim a tech jsem hral dost a vetsinou velmi uspesne.
Protoze me nevede nejaky rozmar (jako "stihla do plave sve dcery") ale nutnost, tak na 99% proste vydrzim - stejne jako uz jsem zvladnul jina a horsi omezeni, nez jen jidlo. (Coz neznamena, ze si obcas nepostezuju, ale to je jina pohadka).
Chute me az tak netrapi a vzhledem k tomu, ze cele dny sedim, tak zase nespaluju toloik, jako nekdo, kdo cele dny kmita. Na moji vykonnosti v praci se minuly tyden nepodepsal (aspon ne viditelne).
Ted jsem s prijmem priblizne na MBR a za par dni uvidim, co to dela, pokud pujdou kila dolu moc rychle, tak limit jeste zvednu, ale vcera a dnes uz jsem byl celkem bez hladu, takze pohoda (teda, ne ze bych s chuti nesezral kilovku lancmitu a pulku chleba na posezeni - ale kdyz nemuzu, tak me to netrapi) :)
05. 07. 2016 20:47
Přeji ať se daří a pozor na rychlé hubnutí, to je špatně.
05. 07. 2016 20:35
Ahoj a držím Ti palce ať se Ti daří.Jen můžu malou(no,trošku větší) připomínku?Nikdy nechoď s příjmem pod BMR,to je základ a přes to prostě vlak nejede.Pak je jasné,že máš hlad,chutě a zbytečně si zpomalíš metabolismus = 99% jo-jo efekt a cesta do pekel ;) Mluvím i z vlastní zkušenosti....bohužel :( Takže jestli můžu ,radši si nech BMR někde změřit( je to sice orientační,ale přesnější než výpočty podle vzorečků řekla bych) a určitě i poradit ohledně dostatečného příjmu,protože hodně nízký příjem se ne vždy rovná správnému shazování nadbytečných kil. Každopádně ať se Ti daří :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři