TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

anvav

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 2.3 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 9
Celkem: 9775
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Analýza břídila po 12 týdnech :)

22. 04. 2011

Dobré ráno všem,


právě jsem ukončila 3. cyklus (dávám si jen 4 týdenní) a dávám k dispozici analýzu svého snažení a doufám, že to bude přínosem pro ostatní spoluhubnoucí. Není to nic k chlubení, stále je tam nějaká "systémová" chyba, ale jsem na stopě!  :)

Takže zde výsledky jednotlivých cyklů v číslech s komentářem: 

1. začátek 63,7 kg, konec 63 kg, příjem 5000 kJ
Beru to jako zkušební cyklus, ladím bílkoviny, semafory hrají všemi barvami :)
chyba: nezapisování jídla o víkendu, špatné rozložení jídla během dne

2. začátek 63 kg, konec 62,3 kg, příjem 5000 kJ
Semafory již téměř neustále zelené.
Chyba: zřejmě špatné nastavení příjmu, zadávala jsem aktivitu 3x týdně, ale ve skutečnosti to bylo víc...po diskuzi s ostatními tady jsem se rozhodla přidat, Sebekouč vyřešil za mě, protože ve třetím cyklu mi nastavil 5400 kJ

3. začátek 62,3, konec 61 kg, příjem 5400 kJ
Zde konečně jakési výsledky. Ovšem! Já jsem byla 3 týdny nemocná a nemohla jsem na svůj oblíbený spinning a víkendové plavání. Takže jsem doma cvičila na břicho a snažila se chodit pěšky. Semaforky se oranžovo-zelenaly každý den, ale ta intenzita se prostě nedala srovnat s normálem - týdenní výdej nepřekročil 6000 kJ. Ale výsledkem mi byly dva největší úbytky vůbec!!! Skončila jsem na 60,7 kg uzdravila se a začala normálně fungovat ...tento týden aktivita 9000 kJ a dnešní váha?? Opět skáče nahoru.

A kde je teď chyba? Může to být tím, že se tento poslední týden změnily v Sebekouči poměry bílkovin a sacharidů? Myslíte si, že moje tělo ještě pořád hladoví??
V roce 2006 mi Bodystatem naměřili bazál 6600 kJ. Aktivita tehdá byla pravidelně 3xtýdně. Asi by to chtělo přeměřit.

NAstavila jsem další hubnoucí cyklus, zadala aktivitu 4-5xtýdně a Sebekouč nastavil 5900 kJ, což mi přijde strašně moc. No tak uvidíme, co to se mnou udělá....nicméně v porovnání s ostatními tadymám aktivitu v kJ pořád hrozně malou....

No nic, tím jsem se chtěla podělit, sice to bylo delší, ale možná se s tím potýkáte také, tak to tady můžeme vydiskutovat :)

Přeju krásný velikonoční den! 

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 04. 2011 10:22
Děkuji, ale gratulovat není k čemu :) Dovča je můj velký strašák z důvodů nezapisování, vína a sýrů (jedu do Francie). Vrátím se přesně na konci dalšího cyklu a to budou teprve výsledky! :D
22. 04. 2011 10:15
Gratuluju k úbytku :-)
Vše už bylo napsané a já s tím souhlasím - asi pomaloučku přidávat na příjmu a sledovat, co to udělá. Přeju krásnou dovču :-)
22. 04. 2011 08:46
Díky za podporu a rady :) víceméně mi to všechno indikuje na "zvýšit příjem", ale znáte to, toho se hubnoucí člověk strašně bojí, protože má pocit, že přijde i o ty malé výsledky, kterých horko-těžko dosáhl...proto se potřebuju ujistit v diskuzi s váma.

Nicméně tím vším jsem nechtěla říct, že bych byla zklamaná nebo nespokojená - 61 kg jsem měla naposled v 9 letech, takže v podstatě mám tu nejlepší váhu vůbec....jenom si prostě myslím, že to tělo ten 5 kg pytel sádla s sebou tahat opravdu nemusí a snažím se ho zbavit :)
22. 04. 2011 07:58
Aničko, fakt je možný, že tvoje tělo má pořád pocit, že hladoví, zvlášť když ho "týráš" takovým množstvím pohybu. Zkus po kouskách přidávat a sleduj :-)
Já jak cvičím, tak druhý den vážím o kousek víc...a další den zase víc..prostě než si tělo "odpočine". Nejmíň mám po necvičícím dnu. Proto si myslím, že u Tebe není rovnováha v příjmu a výdeji... nebo spíš moc velká nerovnováha, na to, aby se tělo rozhodlo, že teda ho nechceš umořit hlady ;)

Držím Ti pěsti, abys to "vystopovala" brzo :-) Hezký den! P.
22. 04. 2011 07:50
Ahoj Ani, blahopřeju - a ten závěr mi trochu připomíná moji zkušenost. Když jsem si přidala pohyb (i příjem), váha se mi zastavila. Jakmile jsem ubrala na intenzitě a rozhodla se plynule přejít na udržování (čti "dát si do nosu"), váha ze dne na den ukázala o 90 deka míň. Myslím, že máš moc pohybu a málo jídla. Jestli ti to množství cvičení vyhovuje, tak zkus naopak přidávat po týdnech po 500 kJ a uvidíš. Ale to přeměření na Bodystatu by asi nebylo od věci. Tvůj metabolismus se nemusel vůbec snížit, ani když jsi jedla tak málo. To je asi u každého individuální reakce. A i kdyby - tak cílem je ho rozhýbat, to je naučit tělo jíst znovu víc... takže z toho beztak asi vyplyne závěr "přidat jídlo"... Držím palec, ať to brzy rozlouskneš!
22. 04. 2011 07:32
anvav: to je rozumné ;)
22. 04. 2011 07:27
Jojo, tohle jsem se taky "dozvěděla"...jenže otázka je, jestli ten bazál u mě ještě platí, když jsem tak dlouho předtím jedla málo (kolem 4000 kJ)....no uvidíme. Za 14 dní jedu na dovču a tam nebudu asi moct zapisovat (ó hrůůůůzo!!) takže teď to prostě nechám tak jak to je, nebudu nic vymýšlet a až se vrátím, tak se do toho zase pořádně pustím :)
22. 04. 2011 07:15
prvně tedy gratuluji k úbytkům!! já bych řekla, že tělo hladoví, jak jsem tu již několikrát psala, "dozvěděla" jsem se, že se nikdy nemá jíst pod BM, že pak tělo strádá a ukládá - přinejmenším nepustí nic - sebekoučink, jak již tu psala paní Naďa je individuální a příjem Vám vypočte podle úbytku, který si stanovíte jako cílový + tedy pohyb, ale hlavně ten úbytek dělá divy. Proto je tu možnost si upravit příjem, takže doporučuji pomalu navyšovat. Uvidíme co ostatní na to. Jsme laik, takže jen plácám - ale mám to ozkoušené na sobě ;)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři