TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 11. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

apolena

Původní Sebekoučink

36 %
0 kg 2.5 kg

Již zhubnuto: 0.9 kg

Získané body

Tento měsíc: 17
Celkem: 11900
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

apolena

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nějak se mi nedaří začít

08. 01. 2012

Na stobu jsem už nějaký měsíc a úspěchy mám vlastně také, tak nač si vlastně stěžuju?
Nějak se po těch Vánocích nemůžu donutit vrátit k režimu. Nechce se mi zapisovat, nechodím cvičit, doma také necvičím, večer se přejídám a tak bych mohla pokračovat, až bych unavila svou únavou i skalní příznivce stobu. A to bych opravdu nerada.
Mám před sebou náročný půlrok, kdy mě čekají závěrečné zkoušky, ukončení a prezentace projektu v práci a další. Čím víc toho mám, tím víc propadám panice, místo abych se, jako mnnozí v vás, hezky přestala litovat a začala dělat. Potřebuji zhubnout už jen několik kilogramů, ale jsem nervní i z toho, jak mě moje milované věci, které jsem si před nedávnem zakoupila, škrtí, tlačí. To mi samozřejmě na klidu také nepřidává, naopak mě to ještě přidává. Jak z toho ven? Jak dál?
Zatímco mnozí z Vás již hrdě hlásí povánoční úbytky, já potupně hlásím další 1,5kg navíc.
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 01. 2012 17:41
Děkuji, holky, za podporu. Dnes měním cyklus na udržovací a část večera věnuji plánování drobných úkolů. Už ale první úkol je vlastně velký . Napsala jsem si NEZBLÁZNIT se. Tak se tedy budu snažit.
08. 01. 2012 19:51
Ve stresu to prostě nejde. To bych si mohla dát jako hlavní motto svého profilu. Tak nepanikař a věz, že s tím přibýváním nejsi sama. Nesmíme se dát!
08. 01. 2012 19:39
Tak jak jsi to popsala, je to velký problém,který člověka přesahuje a on neví jak jej uchopit a propadá panice, ten pocit znám. Když se mi takhle někdy sejde moc věcí k řešení, osvědčuje se mi metoda postupných kroků: rozdělit velký balík problémů na menší balíčky a postupně je řešit. Těch náročných 6 měsíců překonáš a v létě už zkoušky prezentace atd. budou minulostí. Tak se seber a začni něco dělat, uvidíš, že, když začneš " konat", opadne vnitřní napětí a určitě chytneš další dech. Držím moc a moc palce !!!!!
08. 01. 2012 19:37
Nic si z toho nedělej, taky jsem po Vánocích založila hubnoucí cyklus a místo toho "udržuju". Zítra budu mít první vážení a mám denní průměr přes 8000 kJ, s tím fakt nezhubnu :-) Možná by bylo lepší soustředit se na učení a práci a cíl zhubnout prozatím přehodnotit na "přestat přibírat" a z cvičení si vybrat jen to, co ti bude příjemné na vyčištění hlavy od práce a školy. A třeba za dva tři týdny zjistíš, že už to s tím hubnutím sladit jde. Anebo taky ne a začneš, až budeš mít jinde "hotovo". Držím palce!
08. 01. 2012 19:25
Hlavně klid,ve stresu jde všechno špatně:-))Já jsem se před zkouškami nejlépe odreagovala při sportu a naplno,všechno jsem vypustila z hlavy a jen vyplavovala endorfiny:-))a pak zas šup na učení:-)))
08. 01. 2012 19:19
Zkus si udělat plán,a postupně ho dodržuj :-))) A za každý úspěch si kup nějakou radůstku :-)))) Jen ne čokošku :-)))
08. 01. 2012 19:19
Úplně tě chápu, taky se po vánocích nemůžu chytit a ulítávám. Měla by jsi měla zvážit zda hubnout nebo přejít na klidnější udržovací režim a energii věnovat přípravě na zkoušky. Držím palce ať to zvládneš na jedničku :-))
08. 01. 2012 19:18
Hlavně se nestresuj! Učení odložit nemůžeš, hubnutí ano. Až se unaví hlava, protáhni si tělo. Stačí chvilka a nabiješ se na další učení. A až zvládneš jedno, pak se oustíš do dalšího úkolu. Pěkně postupně a ono to půjde.
08. 01. 2012 19:11
Zkus chytnout za ušiska nejdřív jednoho zajíce - třeba cvičení - 15 cti minutové rozcvičky podle Afrais - jsou bezvadné a nebude se ti zdát, že cvičíš, ale dodáš si energii a chuť pchytnout dalšího zajíce a tím je zapisování. S uspokojení, žes pokořila další úkol, půjdeš postupně k vítězství na sebou. Jde o to překonat tu první lenost a bude to dobré.
08. 01. 2012 16:54
Ahoj... Úplně ti rozumím... Mám před sebou maturitu a už se vidím, jak si k učení donesu horu jídla a budu si tím obalovat nervy... Ale to se dá krásně vyřešit zeleninou =). Přes svátky jsem taky právě nezhubla, ba naopak, jako většina z těch co milují cukroví... Hlavní je nepropadat panice a stanovit si reálný cíl a samozřejmě odměnu =)
08. 01. 2012 16:45
mám zkušenost, že není dobré nakládat si toho moc naráz. chytání mnoha zajíců najednou často končí tak, že se rozutečou všichni a chytač končí s prázdnýma rukama (můj obvyklý problém)
možná by vzhledem k okolnostem bylo lepší "udržovat" a nestresovat se tím, že "nejde hubnutí", když jsou tady další objektivně důležité věci.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři