TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 01. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

camelie85

Původní Sebekoučink

14 %
0 kg 11 kg

Již zhubnuto: 1.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 152
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133394.51 km
Kolo: 66237.40 km
Cvičení: 5539 h 37 min

Přátelé

camelie85

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Den druhý

05. 01. 2015

Zdravím a opět se hlásím. Svůj blok bych chtěla psát každý den, takový můj deníček, co se netýká jen jídla a hubnutí. Moje psychoterapeutka by ze mě měla radost. No, dnes je druhý den hubnutí. Což je jakoby nic, ale někdy a někde se začít musí. Mým největším problémem v jídle je nedostatek bílkovin a přebytek sacharidů, takže to je můj nynější úkol, dát to nějak dohromady. Problém je ten, že nemusím mléčné výrobky, jedla jsem tak jeden jogurt týdně nebo za dva týdny a masová nejsem vůbec. Bývala jsem vegetarián. Ne že by mi maso nechutnalo, ale za prvé se mému tělu hodně ulevilo, když jsem jej z jídelníčku vyřidla a to opravdu hodně, ale také z morálních a etických důvodů. Vadí mi v jakých podmínkách se zvířátka chovají a jakým stylem jsou připravována o život. Shlédla jsem o tom nejeden dokument a prostě jsem nemohla to maso strčit do pusy. Nicméně bílkoviny potřebuji, takže nyní kupuji maso přímo od chovatelů nebo když není možnost tak BIO v obchodě. Mám z toho lepší pocit, ikdyž ani tak se masem nepřecpávám. To samé platí u mléka a vajec. Vejce musí být z chovu z volného výběhu nebo domácí či BIO a mléko též, to si dávám do kafe. I mé děti vyžadují mléko, ikdyž já nejsem zastáncem, že je pro lidský organismus v této podobě nějak prospěšný, ale bčas jim to kakao udělám. Mě mléko totiž opravdu zahleňuje jak jsem zjistila, což bude asi i u jiných. Dneska se chystám najít si recepty podle knihy stobklubu a naplánovat si nějak jídelníček. Musím se přiznat, že večer jsem snědla trochu cukroví. Přestávám kouřit, no myslela jsem, že s tím fláknu ze dne na den,, ale nejde to, takže jsem to omezila na tři cigarety denně a postupně to snížím až přestanu uplně. No ale neměla jsem cigaretu a prostě jsem měla absták, který jsem zahnala trochou cukroví. Nadšená z toho nejsem, ale alespůon vím, čeho se musím příště vyvarovat. Přeji hezký den všem.
Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 01. 2015 19:04
Ahojky, já jsem také zacala s novým cyklusem. Mám trochu problémy se sacharidama. Mám ráda prílohy a pecivo.Drzím palce at zelvicka bezí správným smerem. Ja jsem zatím shodila pul kila, nic moc, ale vytrvám:-)))
05. 01. 2015 18:49
Zatím jsem moc neshodila, jedu první týden (mám za sebou) a 1,2 kg dole. Ale myslím, že to je tak akorát, doufám, že se to pak někde výrazně nezastaví ;) Prostě mě to nakoplo :)
05. 01. 2015 15:17
cimsa to mi povídej. Jinak doma celkem nic moc sladkého nemáme. Děti mají tak max brumíka nebo nějaký bonbonek, ale prostě to cukroví, no naštěstí už téměř vše zmizelo.
05. 01. 2015 15:16
Petruso86 díky za příspěvek. S tím kouřením bohužel no, nedávám to bez, na to kouřím už celkem dlouho, něco přes rok a kouřila jsem dost, ale tak snad zatím ty 3 až 4 cigaretky denně jsou taky dobrý výkon. K těm bílkovinám, já mám doma shake, který se pije po cvičení, obsahuje 90g bílkovin a 1 g tuku a 1 g sachaaridů, takže mi tím hodně naskočily bílkoviny a sacharidy zanedbatelně. Mám ráda soju, tofu i tempeh nebo sojový salám, tak se budu muset mrknout na to. Dívala jsem se do stob jídelníčku a oběd i večeře téměř vždy maso, což nedám a i mi to pokazí moje zažívání, z vlastní zkušenosti. Můžu se zeptat, kolik jsi cca shodila?
05. 01. 2015 14:33
Ahoj, držím moc palce ;) Můj problém jsou také bílkoviny - jogurtům moc nedám a masu už vůbec ne. Ale díky těmto stránkám a zadávání jídla do "programu" to jde nějak samo... ;) Nejvíc času mi zabere příprava - zadávám si, co bych asi tak chtěla jíst, pak to upravuju podle toho, co mám doma a je třeba dojíst, počítám, zkoumám a k výsledku, kdy mám všechny semaforky zelené (kromě výdeje), se prostě doberu ;) Mám za sebou první týden, ve kterém jsem několikrát zhřešila (Silvestr, začala jsem po Vánocích), ale po dnešním vážení super radost! :) Jde to, jsem ráda, že jsem to nevzdala a neukončila cyklus a nezačala nový.
K tomu kouření - taky kouřím, ne často, ale sem tam si dám a ze zkušeností vím, že v době hubnutí přestat prostě nezvládnu. Možná bys opravdu měla jen omezit, netrápit se zbytečně. Vím, že to škodí zdraví, ale já prostě vím, že když si nedám, zaženu to něčím jiným. Pitomý zlozvyk.
A jak píše Cjmsa - opravdu je hodně chutných výrobků, kdy nemusíš jíst jen maso... Já sama na ně postupně přicházím a díky tomu, že se mi daří plnit bílkoviny a víceméně sacharidy, nemám už vůbec chuť na sladké. Asi na tom opravdu něco bude... ;)
Moc Ti držím palečky, vést si něco jako deníček, je super nápad! :)
05. 01. 2015 13:17
už aby to cukroví někdo dojedl vid:-))), bílkoviny můžeš nahradit, není nutné jíst jenom maso, ale je spousta výrobků pro vegetariány a hodně chutných, záleží jak si to dokážeš upravit k jídlu:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři