TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 01. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

chiga

Původní Sebekoučink

44 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 4 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 252
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Zelený semaforek

14. 01. 2016

Prvních deset dní mých pokusů o zdravé stravování probíhal docela v pohodě. Vyzkoušel jsem mnoho nových, úžasných, zdravých a převážně nepoživatelných potravin :-).

Dále jsem zjistil, že udržet všechny ty tuky, bílkoviny, cukry v rozumných poměrech je práce hodná mistra kuchaře, což si přiznejme, nejsem.

Teoreticky se přes den snažím jíst relativně zdravě. Ono by to asi šlo i prakticky, ale to bych musel žít někde na pustém ostrově! Zjistil jsem totiž, že hlavním problémem dodržování zdravé stravy je nepřející okolí. Teda oni mi tu dietu všichni přejí, ale zatímco já chroustám k snídani salát, cpou se klobáskami.

Jelikož mám tento týden na hlídání i dítko, je to opravdu zkouška pevné vůle. V pondělí chtěl do KFC, v úterý pizzu, ve středu k svačině zákusek a dneska hranolky. Samozřejmě to všechno nesní a já to pak musím …. vyhazovat (ach jo, kdo to má vydržet :-)). Ale zpět ke zdravé stravě.

Další nevýhodou zdravé stravy a zeleniny obzvlášť je poměrně velký objem. Než schroustám k snídani těch potřebných 200g salátu, mám hodinu co dělat. Musím totiž chroustat potichu, abych nerušil kolegy :-). Na oběd chodím klasicky do restaurace. Naštěstí tam vaří kuchař a ne alchymista, tak se dá většinou odhadnout, co dané jídlo obsahuje.

Večer pak sednu k vyplňování sebekoučinku a teď to začíná. Zjistím, že k večeři do sebe musím dostat 20% bílkovin, ale už žádné živočišné tuky a jenom minimum sacharidů a co teď s tim, že jo.

Tož šel jsem na to vědecky. Tak hodně bílkovin obsahuje soja a potom olomoucké tvarůžky. Obojí mám, super. Soja mi tedy osobně dost smrdí a Olomoucké tvarůžky na tom nejsou o nic lépe. Olomoucké tvarůžky bych ale musel jíst samotné, protože chleba obsahuje moc sacharidů. Tak zkusim tu soju, no jo jenže tu bych měl uvařit ve vývaru a ten zase obsahuje moc špatných tuků a navíc při vaření moc nevoní. Tož tak mě napadlo to zkombinovat. Spojením obou těchto výživných potravin dosáhnete tedy opravdu „zajímavé“ vůně. Recept je ale celkem snadný. Vezmete přímo z pytlíku jednu sojovou nudličku a opatrně na ní namažete Olomoucký syreček a olalá, máte prvotřídní bílkovinovou bombu. Nechutná to tedy nijak super, ale co by člověk neudělal pro zelený semaforek :-).

Ovšem pozor, dá se aplikovat pouze v případě, že v okruhu několika kilometrů není žádná živá bytost. Ten večer se mnou nemluvila ani kočka :-), ale šel jsem spát s krásným pocitem zeleného semaforku :-)

Zdravé stravě zdar! Pokračování příště ....

Hodnocení (22 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 01. 2016 07:46
Opravdu jsem se opět pobavila :-D Jako bych se viděla :-D Doporučuju celý den jíst Chlebíček k večeři, málo sacharidů, hodně bílkovin a tuků (rostlinných) :-D Pak to večír vypadá na těch semaforkách daleko líp :-D
22. 01. 2016 14:43
:D :D :D (na víc se nezmůžu)
22. 01. 2016 10:16
Našla jsem Tvé blogy náhodou a čtu je pěkně popořadě.
Už se směju nahlas a uvažuju, jeslti mám číst dál :-)
Ať na mě nepřiletí sousedi, co se to tu děje!!!
16. 01. 2016 11:33
Ohromě se těmito blogy bavím :-) Já holt nejsem schopna takto barvitě vypravovat, ale Ty máš ten dar a díky za něj. Protože bohužel máme v rodině také autistku, vidím sice z dálky, ale přece, co to je. Nic lehkého... Takže chápu, že když je naučený nějakým stereotypům, je opravdu těžké s tím něco dělat. Držím palce jak se shazováním kil i aby potomek byl co nejvíce v pohodě.
16. 01. 2016 08:57
Gratuluji,za chvíli ti budou zelené semaforky naskakovat samy:-):-),děkuji za vtipné a milé čtení,vždycky mě rozesměje a dobije energií:-)
16. 01. 2016 08:08
Píšeš čtivě a pěkně jsi mi zpříjemnil dnešní ráno. Díky;D
15. 01. 2016 21:45
Tvoje příspěvky mě baví!
15. 01. 2016 17:49
:-D S Tebou bych šla na pivo! :-D
15. 01. 2016 12:04
Díky všem za komentáře.
Neberte to tak vážně :-) Ten blog píšu schválně trochu s nadsázkou a i pro poučení ostatních z mých chyb. Teď se trochu víc snažím jídlo plánovat dopředu, ale ne vždy to vyjde. Občas mám pořád večer tendenci rafnout do toho másla a zapít to sklenkou oleje :-), abych splnil ty limity :-).
No ale trochu vážně. Já vím, že strava dítka je katastrofa sama o sobě. Dítko ale není tak úplně obyčejné, ale je to autista. No a jídlo je u autistů jeden z velkých problémů. Nejí samozřejmě jenom KFC a pizzu, ale jí toho hrozně málo a zařadit mu do jídelníčku něco nového je téměř nemožné. A to jsme na tom ještě docela dobře, dost autistů jí třeba jenom suché rohlíky a nic jiného nepozřou. Naštěstí to jeho mizerné stravování na něm není vidět, protože toho moc nesní :-).
15. 01. 2016 10:56
Pro případy, že večer potřebuji " dohnat" zelené semaforky, mám trošku předzásobenou ledničku - mám tam 1 malé balení šunky, vajíčko, cottage, eidam 20%...vždycky najdu aspoň ředkvičku, papriku nebo mrkev, to se pak lépe kombinuje než tvarůžky se sojou - to bych raději byla hlady.....
15. 01. 2016 10:50
Možná zkus i to dítko orientovat jinam než ke KFC, bude mu to jedině ku prospěchu. A jinak - vyděržaj pijaněr !
15. 01. 2016 10:41
Pobavila jsem se, zažil chvilku hrůzy při stravě dítěte (jako servírka se mě často lidi ptají, co máme pro děti, tak v burger restauraci nabídnu přirozeně ten nejzdravější burger, no a světě div se chcou hranolky). A stejně jako Lacie doporučuju sestavovat jídla, která mají smysl a jsou chutná ináč to člověk nevydrží dlouho. Pamatuju si své začátky, pěkně na posezení celý tvaroh odtučněný atd. Co můžu doporučit když už chybí bílkoviny, tofu uzené opražit na sucho na pánvi. Pánev odstavit, přidat 3 stroužky česneku a olivový olej, malinko rýže a hodně brokolice. No a světe div se semaforky svítí zeleně.
15. 01. 2016 10:03
Já tedy smíchy neřvu, mě úplně zatrnulo z téhle věty: V pondělí chtěl (dítko) do KFC, v úterý pizzu, ve středu k svačině zákusek a dneska hranolky...
Tím, že dítko vyžaduje takovouto stravu a ty mu to plníš, jako bys mu rovnou založil účet na STOBu.
Pokud chceš trvale a pohodlně zhubnout, neměl bys mazat syrečky na sóju, ale pokoušet se na celý den vymyslet a sestavit jídlo tak, aby dávalo smysl, abys tak dokázal žít. Ne si večer sednout a kouknout na semafory - aha, mám málo tuku, rafnu si do másla... A do vyváženého stravování zapojit i dítko - děti můžou vyžadovat cokoliv, ale jedí, co jim připravíme my.
15. 01. 2016 09:47
Petře,opět tady "řvu"smíchy.Ale Ty nemáš rád oranžovou?To je přeci taky hezká barvička,ne?Nezoufej,ono to časem vygraduje samo.Ta soja se syrečkem-no super,to bych fakt nedala(oboje nepozřu).Tak moc držím palce k dalšímu snažení a Tvým super blogům
15. 01. 2016 08:47
Díky za pobavení, zcela jsi to vystihl, jako bych to psala o sobě :-D Dík za tip na sojové nudličky s tvarůžkama, už vím, co dnes nakoupím. Já zatím semaforky nedělám, začínám a teprve si zvykám. Ale asi na to dojde, až si pořídím dig. váhu. Sice mne to unavuje, ale bez toho to asi nepůjde. Kdysi jsem vážila a vím, že to jde, ale to jsem byla mladší, štíhlejší, energičtější... Držím palce!
15. 01. 2016 08:40
Péto, tvoje zápisky jsou fakt super. Vzdycky me pobaví a uz se tesím na nové. Aspon nám ten vecný boj s kilama navíc trochu osladís. A neboj, casem vychytás i semaforky, chce to "vydrzat". (i kdyz to radí ta pravá!):-))
15. 01. 2016 08:04
Tvé zápisky jsou prostě skvělý, hned se mi zvedne nálada. Gartuluji k zelenému semaforku, já bych to asi nedala, spíš bych šla do oranžovýho :-). Tak vydrž, na to přijdeš...
15. 01. 2016 07:34
Jojo, člověk si pořád musí dávat pozor zejména na zákeřné kolegy, občas i rodinu! Moje kolegyně třeba váží 50 kg a pořád žere různé čokoládičky a sušenčičky! Potvora.. :-)
15. 01. 2016 07:04
Gratuluji k zelenému semaforku, ale ta cena za něj byla proklatě vysoká:-)))
15. 01. 2016 06:58
Skvělý článeček. Víš, co? zkus si chystat jídelníček den dopředu. Pak se to lépe vylaďuje. A těch semaforků se pak nebudeš bát. To se vyladí, neboj. Moc ti držím palce a dobrou chuť. :-)
15. 01. 2016 06:18
Jé, to musela být mňamka, co sis dal k večeři, ani se kočce nedivím. A je fajn, že jsi odhalil nepřítele hubnutí, kolegy a dokonce i to ubohé dítko ;-))) Už se těším na pokračování, s humorem to jde fakt líp.
15. 01. 2016 05:50
Supr počtení, úplně tě vidím jak tam chroustáš tu suchou sojovou nudličku s tvarůžkem :-)! No chce to cvik, vyladit ty semaforky, ale dá se to zvládnout a pohled na tvou poslušnou želvičku je krásný a musí tě to motivovat k dalšímu snažení :-)!
15. 01. 2016 05:50
Díky za hezké ráno! :o) Jako vždy jsi nesklamal......... :o)))
15. 01. 2016 00:16
Další naprosto úžasný popis Tvého snažení, sleduji Tvůj blok pravidelně a každý Tvůj článek mi vykouzlí úsměv na rtech. Děkuji za takovýto optimistický pohled, který mě náplní vždy spoustou nové energie do dalšího boje a pevné držím palce, aby se Ti vedlo co nejlépe.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři