TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 04. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

coumba

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4.4 kg

Již zhubnuto: -1.7 kg

Získané body

Tento měsíc: 350
Celkem: 37984
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 713.25 km
Kolo: 397.50 km
Cvičení: 20 h 30 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Kuchařinky, potřebuji poradit!

10. 06. 2014

V pátek u nás vypukne taková menší oslavička, asi 70 lidí. Kromě mého půlstoletí, je kulatější i zbytek rodiny: manžel 55, dcery 30 a 25. Bude to venkovní posezení u hřiště, s kriketem a petangem. A samozřejmě s dobrým jídlem. Budou steaky a chtěla bych kromě klasických okurek k tomu nějaké saláty, abychom hosty necpali jen tím nezdravým. Prostě něco, čeho bude hodně a nedá to zas tak moc práce. určitě něco vymyslíte. Moc děkuji za tipy.
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 06. 2022 08:08
Já jsem poslední dobou dost líná, tak zeleninu jen nakrájím. Většinou mám okurku, rajče, papriku. Měla bych na tom zapracovat :-)
17. 06. 2022 20:43
Saláty na oslavě musí být, nebo jen pečená zelenina a dresinky, někdo chce jen čistou a nakrájenou zeleninu, moje vnučka miluje červenou řepu a z ní karpáčo. Dcera zase marinovaný slanečky - povařím, mrkev, celer, petržel a studené nakrájím na drobné kousky, přidám cibuli, nakrájené matesy (slanečky) zaliji kondenzovaným mlékem (né sladkým) dám nové koření, celí pepř, bobkový list, 2-3 plátky citronu, nechám 1 -2 dni uležet. může se přidat i naložená okurka. Ještě dělám salát ze sterilovaného zelí, asi 500g zelí, 10 g šunky, majolka a jogurt na polovic, cibule, pažitka, sůl, pepř. Můj zeťák má rád hubníka, kvůli němu je na každé oslavě.
17. 06. 2022 20:37
A co takhle zahradnický salát : celer, mrkev, petržel,nastrouhat na malé slze kyselá okurka, naložené cibulky jemně nasekat, osolit, zakapat citronovou šťávou, vmíchat zakysanku se lžící majolky (lze i bez majolky) spojit nechat chvilku odležet v lednici.
17. 06. 2022 11:33
Protože teď hodně flákám zeleninu, oprášila jsem staré blogy se zeleninovými inspiracemi:-)
10. 06. 2014 21:59
K tomuto blogu se vrátím a budu si opisovat všechny možné saláty. Je jich tu požehnaně a jeví se všechny vynikajícně.
10. 06. 2014 21:58
K té veškeré zelenině by mohly hezky ozdobit stůl kuličky mozarely obalit v Koření na rajčata a mozarelu. A k tomu třešňovám rajčátka.
10. 06. 2014 19:54
Přeji všechno nejlepší :-)) Doporučuji jakoukoliv směs zeleniny promíchat se sýrem coottage ochutit jen solí,pepřem a troškou citronu nebo balsamika - je to lehké a nám to chutná :-)
10. 06. 2014 13:19
Všem moc děkuji, Miluško,už jsem se dívala, moc pěkné. A meloun taky výborný nápad. Někde jsem viděla i zamražené kuličky do vody s citronem.
10. 06. 2014 12:10
Ahojky mi měli jen takovou malou ... jen 12 lidí teď v sobotu. Co jsem tvořila jsem si nafotila, můžeš se inspirovat i v mé galerii.
10. 06. 2014 11:56
Meloun je taky super s balkánem. :-))
10. 06. 2014 10:56
Hezky si to oslavenkyně užij - a přidám tip na obyč šopský salát, možná bys mohla připravit i studené letní polévky - tarator, gazpacho...
10. 06. 2014 10:40
Přeju vše nejlepší! :-)

sice to není úplně salát, ale osvědčilo se mi nakrájet meloun na kostičky o velikosti sousta + přidat napichovátka .... někdy zmizí meloun dřív než maso :-)
10. 06. 2014 10:35
Všem moc děkuji za tipy. Zítra vyrážím na nákupy. Pak dám vědět, který měl největší úspěch.
10. 06. 2014 10:29
My doma baštíme baby špenát s kozím nebo balkánským sýrem, troškou oliváče a pokud je, tak medvědího česneku. Špatný není ani salát caprese - mozarella s rajčátky, jen nakrájíš kolečka, okořeníš, přidáš lístky četstvé bazalky, trošku oliváče - super a navíc krásně vypadající chuťovka.
10. 06. 2014 09:48
a nezapomenˇ na čerstvý křen s jablky
10. 06. 2014 09:47
jinak vše nej všem oslavencům ,hodně zdraví,lásky a životní pohody
10. 06. 2014 09:46
dresink udělej s býlích jogurtů-česnekový,bylinkový ,rajský ,pikantní
10. 06. 2014 09:45
v těchto vedrech bych dala na klasiku -rajčatový, okurkový, mrkvový s ananasem,zelný jak bílý tak červený ,nakrájená čistá zelenina na kousky pokapaná olejem a pak míchaný aby si každý vybral dle své chuti .
10. 06. 2014 09:38
Ještě jsem zapomněla zakápnout malinko oliváčem :-))
10. 06. 2014 09:35
Mám jeden tip a už kdekoho jsem s tím okouzlila, těším se až bude sezona melounů : rukola, meloun červený(na kostičky), mozzarela(na kostičky), pomerančový pepř, ale může být i obyčejný a nasekané vlašské ořechy. Než jsem ochutnala tento salát rukola mi nechutnala, ale v této kombinaci je to dobrůtka osvěžující:-))
10. 06. 2014 09:18
Ještě mě napadlo, že by tam měl být aspoň jeded jakoby přílohový - třeba čočka - jen na sypko uvařená - kyselá okurka, pórek, červen paprika, trochu okyselit. Nebo nějaký obdobný salát z pohanky, bulguru apod.
10. 06. 2014 09:07
Ahoj, přeji vše nejlepší!

My jsme při takhle velké oslavě měli největší úspěch, když jsme na mísy navršili různé druhy pokrájené nebo nakrouhané zeleniny a vedle jsme daly asi 3-4 typy dresinků a hosté si ty saláty vytvářeli sami nebo jen zobali zeleninku jak byla a mizela překvapivě rychle.
10. 06. 2014 08:56
Hanko moc děkuji, věděla jsem, že ty určitě něco poradíš.
10. 06. 2014 08:51
Jo a všechno nejlepší :-)
10. 06. 2014 08:51
Coleslaw (zelí, mrkev, cibule, v těch vedrech bych byla oparná s majolkou, takže raději vykapaná jogurt, aby to po pár hodinách neplavalo ve vodě, a lžíci majolky jen pro chuť a já tam ještě pro zatraktivnění dávám třeba vařenou červenou pšenici nebo může být divoká rýže apod. i normální je dobrá), pak většinou dělám pečenou řepu a buď ji nakrájím na tenounké plátky nebo na 1/4 s oliv olejem, balsamicem, trochu nějaké šťávy - třeba pomeranč, sůl, pepř. Tzatziki jsou taky vděčné - jen zas jogurt i okurku odvodnit. Směs listových salátů, ale zálivku dát vedle, aby nezvadly. Docela fajn je taky udělat smešku pečené zeleniny (lilek, cuketa, papriky) přidat bylinky, česnek, citron, oliv. olej - to si můžeš udělat den předem stejně jako ten coleslaw. Rajčata, cibulka, bazalka, vinný ocet, olej, sůl, pepř. Walldorf z řapíkatého celeru ... těch možností je opravdu hrozně moc
Ještě jsem si vzpomněla na jednoduchý a levný - celé mrkve lehce v páře ovařit, ale musí zůstat tuhé, nakrájet na tenké plátky, česnek, med, petrželka, citron, sůl, sezam, kapka oleje

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři