TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 24. 10. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

daisy59

Původní Sebekoučink

50% Držím!
- +

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 716
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133044.81 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

daisy59

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak získat motivaci

09. 07. 2015

Je hodina po obědě a já si tu tak říkám, jak je možné, že během dne umím dodržet správný jídelníček, ale s  večerem přijde ta chvilka, která trvá někdy i dvě hodiny, kdy prostě musím jíst ..

Zkoušela jsem ke snídani jíst zeleninu, miluju ji, takže není problém , k obědu, k večeři a stejně nemám pocit, že bych byla najezená . Večer si musím dát tři krajíce moskevského chleba . Zatím zelenina ještě není moc chuťově dobrá , takže si kupuju karotku , která má nějakou chuť . Ale těším se na lahodná rajčata . Pamatuju jak v dobách minulých byly rajská jablíčka vynikající a o slovenské a maďarské paprice ani nemluvím . Nyní mi vše připadá bez chuti . Taky proto jsem přešla na mrkev . Dříve mi hodně chutnala mrkev, po každém jídle jsem si dávala ještě talíř nakrájené mrkve , jako dezert po dezertu .  Trvalo to několik let a během těch let získala má kůže oranžový odstín . Takže po čase , no ne čase, těch několika let jsem byla ráda, když jsem tu svou  závislost na mrkvi odbourala a že to bylo těžké . Jenže , jenže bych ji asi zase měla víc konzumovat , přeci jen se zeleninou nebývá problém se střevy . To jde vyloženě samo , hihi vtip ! Takže nyní zkouším melouny a tu mrkev . Prý to jsou ale taky sacharidy a s těmi se já věčně peru . Když si vzpomenu na dobu minulou . Do 30 let 168 cm výška, váha 65 kg . Ty doby jsou pryč , pryč je i doba, kdy se mi zvedla váha na 70 kg a to se mi nelíbilo . Nyní mám váhu 77.5 kg a nelíbí se mi o nic víc , než 70 kg, jenže, jak ráda bych vrátila tu váhu aspoň na těch 70 kg a která se mi tenkrát vůbec nelíbila . Člověk je divný tvor . A stejně, když zkouším jíst racionálněji , přemýšlet o jídle , tak to vydržím pár dnů a vrátím se do zaběhnutých kolejí . .
Ale začala jsem aspoń nezahušťovat omáčky , jsou lepší chuťově a můj muž si bude muset zvyknout . Taky má v šatníku několik nádherných košil z kterých vyrostl , mohl by do nich zhubnout , aspoń malinko . Je vidět, že potřebujem oba dva získat motivaci ke změně stravy , ale jak ? 
Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 07. 2015 22:07
Všem vám moc děkuji za rady. Určitě vyzkouším v praxi , večer víc bílkovin . Zeleniny myslím mívám dost. Možná zase až moc, co jsou v melouny. A zkusím si nějak rozložit sacharidy . Ještě jednou, díky vám. Určitě dám vědět, jak jsem dopadla .
13. 07. 2015 10:17
Večerní chutě mohou být důsledkem nedostatku bílkovin nebo nadbytku jednoduchých sacharidů v jídelníčku, nebo při špatném rozložení jídla během dne, pokud máš kromě chutí i hlad, tak může být na vině i příliš nízký celkový příjem. Večeře by měla být cca 2-3 hodiny před ulehnutím, okolo 25% denního příjmu, včetně přílohy - ale 3 krajíce chleba - to je opravdu docela hodně ...Pokud si sama nevíš rady, můžeš se obrátit na některou z lektorek STOBu - jestli by Ti nezkontrolovala jídelníček. Držím palce, ať se Ti podaří najít řešení!
13. 07. 2015 08:57
Presne!!! I muj problém je vecer, vydrzím celý den v pohode, mezi hlavními jídly zdravá svacinka a prijde vecer a já to nevydrzím a nacpu se. I kdyz vím ze nemám uz pritom jídle si nadávám, ale nejak chybí ta pevná vule. Takze je nás víc, co s tím??
13. 07. 2015 08:45
Od konce března válčím se STOBem a docela jsem se naučila zařazovat zeleninu hlavně večer. Udělám si misku salátu ( cca300 g) - většinou mrkev, bílá paprika, okurka a rajčata. Občas přikrojím kedlubnu, ředkvičku, co trh dá. Trochu osolím, kapku olivového oleje a špetku slunečnicových semínek a pak už jen sedím a vychutnávám. Chleba si dám taky a rybičkovou pomazánku miluju, ale nesním holt 3 krajíce, ale jen jeden a ještě se snažím to stihnout do 18,00. Večerní chutě mívám taky, takže občas uloupnu kousek čokolády nebo rozinky.
09. 07. 2015 19:07
Večer - můj největší problém ve zdravém režimu. Večeři mám minimálně stejně vydatnou jako oběd - určitě s přílohou - chlebem, pečivem. Jinak nevydržím a okolo 21.30 se vrhám na lednici. Takhle si vždy říkám: Najedla ses dost, vydrž!
Myslím, že motivaci máš, víš, čeho chceš dosáhnout, jen ta vůle - tedy ta naše hlava. Jestli si vybavíš, je tu pěkný blog afrais o pozvolných změnách - a myslím, že to je dobrá metoda. Každý nemá vůli ze dne na den změnit kompletně stravování.No a ty už nezahušťuješ omáčky a tak bych postupně měnila "nezdravé" za zdravé.
09. 07. 2015 17:30
Třeba nám některá, nebo některý člen poradí , ty večerní chutě, jsou opravdu na palici a nepřekonatelné . No jo momentálně mám na talířku cherry rajčátka , ty snad jediné ujdou . Rybičkovou pomazánku , tý bych snědla snad kotel . Ale nesním, musím se sama pochválit .
09. 07. 2015 16:31
Ahoj, tvoji zálibu v zelenině ti trochu závidím. Mám ráda jen svoji domácí a kupovaná mi nechutná, tak po většinu roku jím denně jednu velkou kedlubnu z krámu... A úvod tvého článku o večerních chutích bych vážně podepsala!
09. 07. 2015 14:48
Ten první odstaveček je snad o mě. Držím nám palce ať se toho večerního dojídání zbavíme.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři