TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

dany69

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 4225
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133256.07 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5531 h 10 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Bílkoviny

30. 12. 2014

Mám celkem problém nasbírat během dne tolik bílkovin, abych měla zelený semafor, ač o tom vím a snažím se co můžu.. Vzhledem k tomu, že se to stává relativně často a mě to vadí, neb chci mít všechno zelené :-D, hledala jsem nějaké informace kolik bych jich tak měla za den mít.
Našla jsem, že optimum pro dospělého člověka je 0,8g na kilogram hmotnosti. Což by činilo nějakých 60g denně.
Tady v sebekoučinku je nastaveno 25% což mi dělá cca 100 g.
A v knížce od Jillian Michaels je test, kde mi vyšlo, že jsem proteinový typ a měla bych mít bílkovin 30% což je nějakých 120g za den, a to už teda nejsem skoro schopná sníst.
Na druhou stranu, když jsem si sama tady přidala bílkoviny a tím pádem mi ubyly sacharidy začala se mi váha hýbat rychleji. Tak nevím jestli na to dávat dál pozor a nahánět bílkoviny kde se dá nebo si denní příjem zase snížit..

Zajímalo by mě, jaký na to máte názor? Zkoušíte si taky se složením "hrát" nebo dodržujete, to co je zadané automaticky v sebekoučinku?
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 12. 2014 21:37
Bílkoviny - věčné téma i pro mě. Bojuju s nimi každý den, i když jsem už krapet lepší. Je pravdou, že si hraju a sestavuju tak, abych byla zelená. Troufám si říct, že se mi daří a i váha, která se mi zastavila, tak se pohnula směrem dolů :-). Není to ještě 100%, ale začínám být spokojená... .
30. 12. 2014 20:32
Mám to stejně. Pokud bílkoviny svítí zeleně, aspoň trochu hubnu, jinak ne.
Odnáším to ale úporným pálením žáhy - a nechci kvůli tomu denně užívat léky...a tak jich jím míň. Jinak souhlas s afrais i Zuzkou.
30. 12. 2014 19:46
Souhlas se Zuzkou, na hubnutí a kratší dobu určitě aspoń 1 g na 1 kg hmotnosti. Tady těch 25 % dává víc - tedy v závislosti na velikosti příjmu, samozřejmě. Ale bílkoviny jsou nutné, aby při hubnutí neodcházela svalová hmota. Čím míň jí na těle je, tím je metabolismus pomalejší - proto mají chroničtí dietáři tak zpomalený metabolismus, že pak doslova přiberou i z okurky:-) Bílkoviny jsou navíc potřebné při cvičení na obnovu tkání. A čím víc svalové hmoty, tím tělo vypadá menší a je pevnější! Jo, je to boj je nahnat. Splňuju jídlem jen při dočasně nízkém příjmu. Chce to soustředit se na potraviny s vysokým obsahem: bílé maso, ryby, vejce, různé vaječné náhrady typu šmakoun, řecké jogurty atp. Na sóju pozor, tam spíš fermentované výrobky, přece jen je to silný alergen a v nefermentované podobě může dělat potíže i lidem, kteří na ni nejsou přímo alergičtí (ale jinak má těch bílkovin taky hodně). Bílkovinu ideálně ke každému jídlu, tak se to nahnat dá.
30. 12. 2014 19:13
Rozhodně si zkoušejte hrát...ať najdete to, co sedí přímo vám. Při hubnutí je zvýšený příjem bílkovin nutný (kolem 1g na 1 kg hmotnosti), abychom neztráceli tolik svalové hmoty a díky cvičení jí spíše i přibude...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři