TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 06. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

ffloa

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 4892
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Ahojte lidi...

14. 08. 2017

Ahojte lidi...

Tak sem zase nakukuju a říkám si, zda se do toho znovu pustit..má-li to smysl, Jsem s váhou tam kde jsem byla, po shozených cca 20kg, je mám zase zpátky i s úroky.

ALE..

ti, kteří ví v jaké situaci jsem byla, co jsem řešila..Jsem po operaci, proběhlo to hladce. Byt se mi podařilo vyvázat ze zástavy v hypotéce. Zdálo se to nemožné, ale nedala jsem se a podařilo se mi to. Kdo budetet mít podobný problém, obraťte se na mne ;-). V hypotéce jako spoludlužník sice zatím figuruji, ale i to je snad na dobré cestě a na jaře příštího roku budu vyvázána i z ní. Býv. partner si dal podmínku, že mi vyhoví až po fixaci. Ale to už přežiju. Z nejistého mrňavého nájmu jsem přestěhovaná. Byt co jsem si osvobodila z hypotéky jsem prodala a sice budu něco splácet, ale jsem VE SVÉM. Koupila jsem nám pěkný byt na pěkném místě(prozradím tajemství, nechci se rouhat, jsem ráda, že jsem z nejhoršího venku, ale mám takový sen..až bude ten správný čas vyměním byt za domeček se zahrádkou - moje srdcovka :-)) Snad od září se vydaří i práce. Na soudy kolem výživného pro děti zatím nemám žaludek a sílu. S penězi stále bojujeme. Ale podařilo se toho za ten necelý rok dost. 

Ještě jednou bych zde chtěla vyjádřit poděkování těm, kteří mne tady před rokem podporovali. Občas jsem se k jejich slovům vrátila a pomohlo mi to.

Tak si říkám, že bych se už mohla zaměřit na sebe. Všechno co mám za sebou se na mně dost podepsalo. Chci být zas hezká, mít ze sebe dobrý pocit. Prostě, znáte to... Ale nevím jak to udělat, trvale se mi to zatím nepodařilo a to mne dost demotivuje. Bojím se, že to zas nedokážu a vše se mi vrátí. Vždycky zhubnu a pak zas naberu. Dokážu dát dolů kolem 20kg a dál ne a to pak vede k tomu, že nevydržím. A vše naberu zpět. 20kg a víc ne, je to jakási magická meta. Ale já potřebuji jednu tolik, 40kg dolů... Nechci se litovat nebo něco podobného, ale fakt nevím, jak to mám udělat. Dosud jsem nenalezla způsob fyz. aktivity, který by mi vyhovoval a já u něj vydržela, nebránil by mi ostych z mého těla apod. Ale hlavně, aby mne bavil. Tohle je fakt oříšek. Já dokážu shodit úpravou stravování, ale ten sport, to je oříšek...nebo spíš ořech. PARAOŘECH.

Nedávno se mi na ulici smáli takoví mladí kluci, výrostci kolem 20ti, dívali se na mně s takovým odporem  a hnusem, ušklíbali se a "fuj, ta je hnusná... vyžraná"...atd. Děs.Vnímám ty štítivé pohledy od lidí..a nemusejí ani nic říkat... Asi by mi to mělo být jedno, ale byla to taková zas jedna jedovatá kapka...a kapka ke kapce...

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 08. 2017 09:20
Ahojte a děkuji moc za opětovnou podporu, jsem tady vždy moc ráda, díky! :-)
16. 08. 2017 07:09
Ahoj Baru, vítej zpět. Jsem ráda, že už máš operaci za sebou a určitě i zdravotní problémy zmizely :-). Také sis spoustu věcí urovnala, něco je ještě před tebou, ale jsi silná a ty to zvládneš :-)! K hubnutí je nejdůležitější strava, ta tvoří 80% úspěchu, těch 20% pohybu není ze začátku tak rozhodující, tak se tím zatím netrap, že tě žádný sport neláká... To se poddá. Během odkládání nadbytečných kilogramů by ses měla zamměřit na celkovou změnu jídelníčku za zdravější, aby to pro tebe nebylo období diety, ale naopak trvalé změny ve výživě, potom by jsi neměla mít problém váhu si držet . Držím palečky a budu tvůj příběh i snažení dál sledovat :-)
15. 08. 2017 21:55
Myslím,že cos dokázala je skoro k neuvěření. Nabraná kila zase shodíš, jen co se dostaneš do pohody, stresem opravdu dolů nejdou. Držím palce, ať se ti daří.
15. 08. 2017 13:40
Ahoj Baruško, vítej zpátky :-) ... hlavně, že se vše urovnalo, teď by i hubnutí mělo jít lépe :-) Jsi bojovnice, tak věřím, že to dáš! Držím palce!
14. 08. 2017 22:30
ad ffloa: Ne, ne : - ) Jediné přístroje, které k hubnutí používám jsou váha (s propojením na telefon) a telefon, kde mám aplikaci Samsung Health, která mi to vše počítá. Jinak žádné běhací pásy, rotoped, nic. A funguje mi to : - )
Ahoj Petr
14. 08. 2017 22:01
Ahoj Baruško :-))) vítám tě zpět. Jsem moc ráda, že tě tu tase vidím. Tvé vtipné komentáře a zážitky z Lídlu ( jestli se nepletu mi moc chybí:-)))))) Jak tě znám tak s těmi kily navíc hravě zatočíš:-) Napiš jak se mají děti, to mě zajímá. Já už mám vnoučka. To to letí:-))) Čas nezastavíme, ale můžeme si to parádně užít:-))) Je to jen na nás. Drž se!!!
14. 08. 2017 20:01
Tedy Petře, v jednom dni jsi cvičil 12 hodin? Ty máš výdrž! Rozený maratonec, ty snad dáš i železného muže!
14. 08. 2017 19:57
Ahóóój Leni, ráda tě zas "vidím" :-) a všechny další také! Opět cítím podporu a moooc děkuji :-) Péťo, mám to v hlavě jako ty s tím sportem..jsi mne pobavil... za a), za b)... No a ty na to máš nějaký přístroj? krokometr nebo co? To musí být, nebo stačí dostat to "do potu" a pak chvíli vydržet? :-)
14. 08. 2017 19:29
Jé, Baruško, ráda tě zase "potkávám"! Všechno už napsali pode mnou, tak já snad jen tolik: už jsi to jednou zvládla a nepochybuji o tom, že to zase půjde. Hlavně, že už ty největší stresy, které drží kila, jsou pryč.Moc ti věřím a držím palce! Lenka
14. 08. 2017 17:53
Ahoj Báro.
Já tedy začal procházkami, to mi okolí nevadilo. Ale když jsem potenciál procházek vyčerpal, bylo třeba vymyslet něco jiného, účinnějšího.
Fitko --> ne. Musí se plánovat a jsou tam lidi, co mě budou hodnotit. Na to nemám.
Běh okolo baráku --> ne. Za a) mi ho kvůli kloubům lékařka důrazně nedoporučila a za b) mohl by mě někdo poznat.
Cvičení, běh u televize a sám --> jo, to by šlo. Nikdo mě nevidí, nikdo se mi nesměje, mám dobrý pocit. A tak si pustím z Youtubka písničky na televizi, na počítadle kroků nastavím běh 30 km a jdu na to. 10 kliků, 10 dřepů, běh co nejvyšší frekvencí, než telefon neohlásí počet kroků odpovídající jednomu kilometru. A zase 10 dřepů, 10 kliků a běžíme. Přibližně po deseti až dvaceti minutách se výrazně potím, tepová frekvence je správně na hodnotě spalování tuků, tedy 120 - 130 tepů za minutu a snažím se to vydržet nejméně hodinu nepřetržitě. Když nejsem úplně v kondici a bolí mě nohy, tak důležité je nastartovat pocení a pak už nevadí, když místo běhu přejdu na tancování. Tam si nohy odpočinou a mohu zase přidat. Na začátku jsem vydržel půl hodiny, pak hodinu. Dnes klidně dvě, tři hodiny v kuse a v jednom dni s přestávkami rekord 12 hodin. Cítím se velmi dobře, vše ze mě padá, páskům dělám další dírky a v práci se každý diví, jak jde zhubnout.
Moc Ti držím palce. Petr
14. 08. 2017 15:52
Souhlasím s Evou. Dokázala jsi již hodně a teď se soustřeď na sebe. Stačí pět a pak zase pět....... Držím palce.
14. 08. 2017 15:28
Barunko, vítej zpátky. Jsem moc ráda, jak jsi to zvládla. Vykašli se na 40 kg, říkej si , že dobrých bude i pět. Však ono to půjde. Hlavně, že dušička je v pohodě, zvládla jsi toho opravdu hodně. A na výrostky se vykašli, oni ani nevědí o čem mluví, jednou to třeba pochopí.
14. 08. 2017 14:44
Ahoj holky, díky, jsem zas ráda mezi váma a tak ráda vidím známé tváře :-) Díky, že jste tady pořád a doufám, že se vám dobře daří!!!
14. 08. 2017 14:22
Ahoj, vítám tě zpátky a držím pěsti, ať tvé odhodlání vydrží! V životě už sis ledasčím prošla, jsi silná osobnost, s kily navíc jistě taky zatočíš !!
14. 08. 2017 14:15
Jéé, jsem tak ráda, že jsi o sobě dala vědět. Dlouho jsem tu taky nebyla, ale před cca třemi měsíci se vrátila a chyběla jsi mi tu :-* Máš za sebou těžké období a jsi neskutečně statečná, že jsi to takhle všechno zvládla! Klobou dolů! A nabraná kila? Snaž se tím netrápit a postupnými krůčky měnit stravování, pohyb.. hlavně se tím nestresovat, jinak se jich nikdy nezbavíš. A okamžitě pustit z hlavy minulé zkušenosti, takhle se nikam nepohneš. Žij tím, co je teď a udělej to nejlepším, co v dané situaci zvládneš. Pomaličku a postupně a ono to půjde, věř mi! Moc a moc ti držím pěsti!!!!
14. 08. 2017 14:12
Já na STOBu tak dlouho nejsem, ale koukám, žes toho za rok prožila hodně a hodně stresujících a existenčních věcí. To by se podepsalo na každém. Hlavní je, že to nejhorší máš za sebou a teď už se snad rýsuje jen to hezčí a příjemnější. Možná je meta 40 kg moc, myslím, že to chce po kouskách, 20 kg je tak dost a pak se uvidí, jestli to ještě bude pokračovat nebo ne. Pro zdraví je každé kilo dobré. Člověk to hlavně musí chtít pro sebe a kvůli sobě, ne kvůli někomu jinému. Se sporty je to těžké, každému vyhovuje něco jiného a ještě lepší je střídat několik fyzických aktivit. Co třeba zkusit nějaké kurzy STOBu, tam jsou všichni na jedné lodi, nemusí si na nic hrát? Poznámky okolí je třeba vzít jen jako signál, že by to chtělo něco dělat pro sebe. Jinak to byli ubožáci, lidi dokážou být někdy krutí.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři